Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF byter och börjar borta i premiären

12 APR 2016 20:02
På Skogsvallen i Nässjö finns inga gräsplaner som håller för spel i helgen och konstgräsplanen är upptagen under helgen med den stora ungdomsturneringen Fadis Fair Play Cup.
Därför har Nässjö FF och Hjulsbro från Linköping bestämt att byta hemma och bortamatch för att få premiären i trean spelad.
  • Skapad: 12 APR 2016 20:02

På lördag möts lagen i Linköping på Pema Arenas konstgräs klockan 14.00. Där med får Nässjö inleda med två raka bortamatcher eftersom Malmslätt väntar borta i nästa omgång.

Men den 30 juli får förstås Nässjö hemmamatch mot Hjulsbro.

gräset

Lite glest mella stråna!

Jimmy i väntans tider

Jimmy Erixon, 29-åring, som vänder hem till Nässjö FF igen efter fem års frånvaro. Just denna lördag ska han enligt planerna bli pappa för första gången med sin sambo Sandra Skiöld.

- Vad vi hört så går en förstföderska som regel över tiden några dagar. För mig hade det förstås varit en fördel att spela premiären här i Nässjö. När vi spelade träningsmatch i Oskarshamn åkte jag i egen bil dit, berättar Jimmy.

Vladan, Jimmy och Bojan

Fullfart på träningen, Jimmy Erixon är tillbaka i NFF.

För fem år sedan spelade Jimmy Erixon i division 1 för Skövde. Men jobbet på ett norskt företag tog mycket tid i anspråk och han valde att varva ner i division 5 i Valtorp. I fjol när han bodde i Norge handlade det om enbart korpfotboll.

- Jag är ordentligt sugen på comeback nu och den är allvarligt menad i Nässjö. Men det har tagit lite tid att hitta rätt på planen igen. Jag kan spela på i stort sett alla platser i laget, utom målvakt och kanske mittback.

En femma tjejer

I andra halvlek i genrepet mot Rimforsa testades Jimmy som ytterback av tränare Dejan Prvulovic.

Pappa till Jimmy är den bland fotbollsfolket välkände Tomas ”Sprech” Erixon som sedan februari månad är på träningsläger i golf i Portugal tillsammans med frugan Mona.

Jimmy är yngst i syskonskaran av tre. Tomas och Mona har tidigare fem barnbarn, en femma tjejer allihop.

- Antingen blir det en sjätte tjej eller så bryter jag syskonmönstret med en kille. Vi får se hur det ser ut och känns på lördag morgon om jag kan åka med laget till Linköping.

Amerikanen är spelklar

Jimmy tycker att det finns stor potential i årets Nässjö FF med mängder av unga egna duktiga talanger.

- Det gäller bara att få ihop bitarna och vi är väl inte riktigt färdiga ännu. Skador och sjukdomar har stört på försäsongen. Plus att vi nu fått in sena nyförvärv den här veckan som ska spelas in.

Jo, den nye amerikanen Juan Leone Cruz tränade för första gången med NFF i måndags kväll och på kvällens träning kunde man inte annat än att bli imponerad över vad man såg denna USA-import prestera. Han har tillhört Major Leuge-klubbar men bara fått spela i deras b-lag, men i den näst högsta amerikanska ligan har denne 28-åring spelat.

- Jag är oerhört imponerad över vad han visar på träning med standard på egenskaper som initiativförmåga, speluppfattning och inställning.

Leone

Juan Leone Cruz #18

Meriter i Kameruns landslag

I kväll dök också Angelo King, en spelare från Slovenien upp på Nässjös träning, Angelo är en erfaren spelare, 30 år, rötter i Kamerun med Kroatiskt pass. För elva år sedan spelade han i Kameruns U 19-landslag. Han kommer närmast från den slovenska klubben NK Savski Marof och har spelat i den högsta serien i Kroatien under en säsong. Har också varit proffs i Hongkong.

- Leone är spelklar till premiären. Med Angelo återstår en del bitar, vi måste helt enkelt se mer av honom, avslöjar Dejan.

Angelo och Vladan

Angelo King och Vladan Brdaric på dagens träning

NFF kommer träna hela veckan på konstgräset nu förstås eftersom det underlaget väntar i Östergötland på lördag i premiärmatchen.

Nyförvärven till Nässjö FF denna säsong som är klara så här långt är Juan Leone Cruz, Austin Aztex i Texas USA, Erik Dunåker, Aneby, Adnad Mehmedovic, Aneby, Tafarell Habib, Husqvarna FF, Jimmy Erixon, (senast i Valtorp i Västergötland), Linus Johansson, Lommaryd, 

Nyförvärv

Ett gäng nyfövärv.  Leone Cruz, Adnad Mehmedovic och Jimmy Erixon tillsammans med före detta spelaren Andreas Jonasson som  denna säsongen ingår i FF:s tränarstab

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info