Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF fick nöja sig med andraplats i Ullinge Cup

26 JUL 2015 19:05
Favoriten Nässjö FF blev ”bara” tvåa i Ullinge Cup i Stensjön eftersom NFF i dag inte lyckades göra något mål på två matcher mot ett bollskickligt Jönköping Södras U 19-lag. I både gruppspelet och i kvällens final vann J-Södra med 2-0.
  • Skapad: 26 JUL 2015 19:05

I gruppspelsfinalen valde dock Nässjö att ställa över flera av de bästa spelarna som mittbackarna, den huvudskadade Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas, mittfältaren Dusan Kenic och anfallaren Dan Danneman. Då blev Nässjö lag för tunna framåt. 

Viktor & Alex

Ingen vidare födelsedagspresent för Viktor Rosenkvist på sin 25-årsdag. Viktor krockade oturligt med Alexander Jonsson mot Tranås och kunde sedan inte spela vidare

Men i finalen började Nässjö klart bäst och radade upp målchanser. Allt såg då ut att bli en gruvlig NFF-revansch med de flesta tongivande spelarna tillbaka på planen hos NFF. 

Adam missade finalen

Dock inte ytterbacken Adam Borg och skadade Viktor Rosenkvist. Adam som gjorde en bra cup men blev utvisad i semifinalen mot Stensjön (4-0) med ett andra gula kort och även Stensjöns-spelaren, den före detta NFF-anfallaren Andreas Jonasson, fick lämna planen med rött kort i samma veva.

- Andreas vädjade faktiskt till domaren för min skull att jag inte kunde få ett andra gula kort eftersom vi fått frisparken, men inget hjälpte. Känns bittert när man slitet i varje match i varje minut i ur och skur att inte få spela i finalen, sa Adam efter semifinalen.

DSC_5726

Drillon Islami och förre NFF-spelare Andreas Jonasson

Dusan Kenic

Tunnel på gång, Dusan Kenic snurrar upp en Stensjönförsvarare i semifinalen

Bjöd på båda finalmålen

I finalen var inte Nässjö sämre än J-Södra, två riktigt bjudmål i den första halvleken av NFF bäddade för J-södras seger. Närmare än ett skott i undersidan på ribban i slutet av finalen kom inte Nässjö ett mål mot årets cupmästare i jubileumsupplagen av cupen som firade 30 år, som vanligt under senare år i riktigt ruskväder med regn och blåst.

- Jag tycker faktiskt vi är bättre än J-södra i finalen men det går inte bränna så många bra målchanser och sedan bjuda på både deras mål. Då vinner man inga finaler, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Många spelare var ordentligt trötta hos Nässjö efter finalen, bland annat den store kämpen på mitten Tobias Svensson, som totalt missade tio minuter mot Stensjön.

DSC_5746

Tobias Svensson och hans Nässjö fick slita hårt under helgen. Här är har Tobias en fin chans att sätta 1-0 till Nässjö i finalen mot J-södra.

- Jag är helt slut. Risken är väl kanske att vi får känning av det här på tisdag kväll i Norrköping mot Azech. Det är mycket att spela sju matcher på två dagar, visserligen inte fulltid (2 x 25 minuter) men ändå. Förhoppningsvis får vi en lättare träning i morgon kväll, sa Tobias.

Hinner skadorna läkas?

Cupen kostade en hel del för Nässjö i form av skador. Huvudskadade Viktor Rosenkvist lär väl vara tillbaka mot Azech. Varken Filip Brtan eller Jack Lindholm spelade i går på grund av fotskador under lördagens matcher. För Filip ser det mycket mörkt ut att det ska bli match mot Azech,  förhoppning finns att Jack Lindholm, som bara fick två matcher i cupen för att få upp sitt matchtempo, kan vara med i Norrköping.

I målet gjorde målvakten Drilon Islami, som med största säkerhet får stå i Nässjös mål i höstpremiären mot Azech, några riktigt högklassiga räddningar i gårdagens matcher. Men Drilon slarvade också i finalen när J-Södra gjorde det så viktigt 1-0 efter att Nässjö ägt matchen helt och hållet.

DSC_5642

Drillon Islami och Rebaz Muhammed var stabila i NFF-försvaret

Det vore önskevärt om Nässjö FF finslipar en aning i passningsspelet till tisdag kväll i Norrköping. Nu i Stensjön var det halt och blöt i många matcher, vilket kan ursäkta lite.

Dusan avgjorde på straff

I andra matchen på söndagens besegrades Tranås FF med 2-1 efter att Nässjö avgjort på straff genom Dusan Kenic. Då hade Tranås kvitterat till 1-1, också på en välplacerad straff som Drilon Islami ändå inte var långt ifrån att rädda. Nässjö FF:s ledningsmål gjordes av Tobias Svensson.

DSC_5659

Dusan Kenic fälld i matchen mot Tranås. Satte sedan själv den efterföljande straffen

De absolut topparna genomgående i cupen hos NFF var Dusan Kenic, Tobias Svensson och Dan Danneman. 

En som också har tagit ett stort kliv framåt när han får mer och mer chanser av Dejan är nyförvärvet från Höreda i Alexander Herbertsson. En spelare som är mycket användbar både på mitten och i fyrbackslinjen. 

DSC_5654

Alexander Herbertsson användes både på mittfältet och i försvaret under turneringen, tv Rebaz Muhammed.

Spelare som Alexander Jonsson slitstark på mitten, rutinerade och säkre ytterbacken Jesper Frohm och Tobias Svensson (frånsett tio minuter) spelade i alla sju matcherna hos NFF.

DSC_5679

Jesper Frohm i kamp med två J-södraspelare

Fjolårsvinnande Nässjö FF fick trösta sig med andraplatsen och 3 000 kronor. J-Södra tog inte bara hem förstapriset på 15 000 kronor, utan också 3 000 kronor för seriesegern i gruppspelet. J-Södra slog Anneberg i semifinalen med 2-0. Anneberg som slog Tranås FF med 1-0 i den avgörande sista matchen om en plats i semifinalen.

DSC_5773

Lagkapten Alexander Jonsson och hans Nässjö fick nöja sig med en andraplats i årets turnering. Jonsson var en av de som spelade i alla matcher för Nässjö

Övriga matcher under söndagen: Stensjön-Anneberg 4-0, J-Södra-Tranås 2-0, Eksjö-J-Södra 1-4, Stensjön-Eksjö 2-0.

Thomas Holmqvist

.

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info