Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF förlorar aldrig när de åker bil till bortamatcher

24 SEP 2015 20:45
När Nässjö FF åker bil istället för buss till bortamatcher på nära håll (derbymatcher) så blir det aldrig förlust. Åtminstone så här långt under två säsonger i trean.
  • Skapad: 24 SEP 2015 20:45

I fjol som nykomling och bilåkande till Aneby och Myresjö gick det bra, precis som i år när det handlat om Hvetlanda GIF och Myresjö/Vetlanda borta.

- Varför åker vi inte bil till alla bortamatcher, frågade sig backen Jesper Frohm när diskussionen dök upp i kväll inne i omklädningsrummet inför lördagens bortamöte i Aneby.

 

Vill nå fjolårets poängkap

De få milen till Furulid gör Nässjö FF nu i flera bilar. Två matcher återstår och båda är derbyn. Myresjö/Vetlanda kommer till Skogsvallen lördagen den 3 oktober. Nässjö har inte förlorat något derby på snart två hela säsonger. 

Frågan är om Aneby, som har mycket att spela för i helgen, kan sätta stopp och förstöra den NFF-sviten?

Nässjö har sagt inför den här säsongen att de inte vill bli sämre än i fjol när de kom trea på 42 poäng. Nu har NFF 36 och måste då förstås ta sex poäng på de två återstående matcherna för att komma upp på samma och tar då tredjeplatsen precis som i fjol.

Aneby räknar med att slå Nässjö

Det kanske är lättare sagt än gjort. För från Aneby-håll, efter den senaste matchen, fälldes kommentaren att Nässjö FF på hemmaplan bör vi slå. Nu räcker inte bara seger mot Nässjö för Aneby om det ska finnas någon chans att hänga kvar. Det måste också bli vinst borta mot topplaget Smedby borta och det är förstås en ruskigt svår uppgift att vinna på konstgräset i Norrköping. 

Aneby är förstås även beroende av att resultaten i matcher som Azech och Boxholm spelar går deras väg.

- Vi har allt i egna händer att komma trea i serien, precis som i fjol. Det är viktigare än man tror att göra en bra avslutning på säsongen. Det tar ett lag med sig in i nästa säsong. Vi vill heller inte förlora tre raka matcher. Vi kommer dessutom ha ett bra lag  i Aneby på lördag, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Dejan

Dejan Prvulovic har alla spelare tillgängliga i derbyt mot Aneby på lördag

Nässjö vill också slå sitt bortafacit från i fjol då laget tog tretton poäng borta. Nu har NFF elva plockade poäng borta och måste då besegra Aneby för att slå fjolårets bortafacit. I fjol var laget obesegrat hemma, men har i höst noterat två hemmaförluster mot de två topplagen Smedby (0-1) och Lindö (1-2).

Talanger får pröva i A-laget

Den här veckan har fyra P 17-spelare varit med i A-lagsträningen, Oskar Julsgård och Antonio Crnoja har varit med tidigare. Men för Armin Ali och Arsalan Duna har det varit träningsdebut med A-lagskilar.

- Jag har nyligen fyllt sjutton, Arsalan gör det snart. Det är mycket högre tempo i A-lagsträningarna än vad vi är vana vid. Det märkte vi snabbt. Men jätteroligt att få pröva på att träna med A-lagskillar, säger Armin.

Han berättar att förra säsongen kvalade deras pojklag upp i pojkallsvenskan.

- Vår klubb tyckte det var en allt för kostsam historia att spela där och valde att låta laget vara kvar på nivån under.

Båda dessa killar kommer från Irak, Armin för sex år sedan och Arsalan för fyra år sedan

-Jag har spelat fotboll så länge jag kan minnas. Men i Irak fanns ingen pojklagsfotboll som i Sverige, utan där samlades kompisarna i samma kvarter och delade upp lag. Men så fort jag kom till Sverige tog jag kontakt med Nässjö FF.

Myresjö är det stora derbyt

Jesper Frohm har bara mött Aneby en enda gång med NFF och det var i sista vårmatchen när Nässjö vann en regnig match på Skogsvallen med 2-1 efter hemmaledning med 2-0 redan efter tio minuters spel.

- Matcher mot Myresjö/Vetlanda är väl kanske lite större derby för oss ändå. Det beror väl kanske på att Myresjö alltid setts som lite storebror till Nässjö, menar Jesper,

Jesper Frohm har ett år kvar på sitt kontrakt med Nässjö FF och får väl ses som klar till nästa säsong då. Nässjö har spelmässigt varit med mycket bra både mot Hjulsbro borta och Lindö hemma nu de två senaste matcherna. Ändå har det blivit två uddamålsförluster eftersom målskyttet klickat.

Slitstarke mittfältaren Tobias Svensson har saknats i båda dessa matcher, Annebergskillen lär dock vara med nu mot Aneby på lördag.

Z målskytt

Tobias Svensson t h är klar för spel på lördag

Thom hade koll på rätt rekord

En uppmärksam läsare, före detta NFF-ordföranden Thom Nilsson, som förstås läser klubbens hemsida flitigt ännu i dag, påpekade under eftermiddagen att publikrekord för fotboll under Nässjö FF:s 30-åriga historia var det inte när TV-laget gästade i lördags och det kom 1 195 åskådare.

DSC_7016_00326

Trots att det inte var publikrekord i lördags var det bra länge sedan en fotbollsmatch lockade närmare 1200 åskådare till Skogsvallen.

-1987, hade vi i Nässjö FF 1 900 åskådare, när det engelska laget Queens Park Rangers var på besök, upplyser Thom.

QPR som på denna tiden bestod av storspelare som Mark Falco, David Seaman, Trevor Francis och Paul Parker

Rätt ska vara rätt förstås eftersom det var 700 personer fler för 28 år sedan än i lördags runt Skogsvallens A-plan.

Övriga matcher i den näst sista omgången: Gullringen-Högsby (fredag), seriefinalen Lindö-Smedby (lördag), Hjulsbro-Azech (lördag), Myresjö/Vetlanda-Hvetlanda GIF (lördag), Derby-Boxholm (lördag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info