Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF gillar derbymöten och hoppas på ny seger mot Gif

20 AUG 2015 21:21
Har Nässjö FF tänkt vara med i kampen om serieguldet eller kvalplats till tvåan finns inte mycket annat att gå för än full pott i de två kommande hemmamatcherna mot Hvetlanda GIF på lördag och Smedby på tisdag.
  • Skapad: 20 AUG 2015 21:21

Några andra val finns liksom inte efter senaste förlusten med 0-1 borta mot Högsby. Det hjälpte inte att Nässjö i helgen dominerade större delen av matchen och skapade ett stort antal målchanser. Dejans grabbar blev nollade av hemmastarka Högsby, som tidigare hemma slagit Lindö och spelat oavgjort mot Smedby.

I våras vann Nässjö borta mot Hvetlanda med 5-2 efter en riktig bra insats. Nässjös spelare brukar göra bra derbymatcher. Nu möter man ett Hvetlanda GIF som kommer till Nässjö med fyra raka förluster i bagaget. Det blir alltså två revanschsugna lag som möts på lördag eftermiddag på Skogsvallen. 

Bojan avstängd mot Gif

Nässjös förlust borta mot Högsby var mycket tung.

- Vi har 5-6 solklara målchanser mot Högsby som vi bränner alla och det var oerhört tung hemresa i lördags utan att få någon poäng med sig hem. Jag tycker vi kunde ha avgjort matchen i första halvlek. Det är en av våra bättre matcher den här säsongen, frånsett att vi inte sätter våra målchanser, säger lagkaptenen Alexander Jonsson.

Alexander Jonsson

Alexander Jonsson till höger och Dusan Kenic på tosdagskvällens träning

Om det blir Alexander eller någon annan som får spela mittback istället för avstängde Bojan Kakas återstår att se. Det beslutet tar säkert inte tränare Dejan Prvulovic förrän efter fredagskvällens träning.

- Det har tagit många dagar för mig att skaka av mig förlusten mot Högsby. En av mina värsta som jag varit med om i min fotbollskarriär. Vi spelar så bra fotboll i två halvlekar men får inte in bollen. Om det finns någon rättvisa borde vårt oflyt vända i de resterande matcherna i höst. Till på köpet går en linjedomare in och sänker oss genom att felaktigt ta en straff på slutet. Då led jag verkligen med mina spelare, påpekade Dejan under kvällens träning.

Dagens träning

Det tog några dagar för NFF-tränare Dejan Prvulovic att smälta förlusten mot Högsby. På dagens träning verkade dock fokus ligga på kommande derbymatch mot Hvetlanda GIF

Sista chansen att haka på

På träningen i kväll tycktes dock alla spelarna ha skakat av sig besvikelse nu och ser bara fram emot derbymatchen för att ta ”sista” chansen att haka på i toppstriden på lördag mot Hvetlanda GIF.

Fem A-lagskillar fick här om kvällen vara med i andralaget Stensjön/Nässjö som besegrade Myresjö/Vetlanda med 6-2. 

- Det gjorde dessa fem killar mycket gott att få denna extra matchträning. Förhoppningsvis kan vi spela lika bra ännu en gång mot Hvetlanda GIF nu som i våras borta mot dem. Då jag tycker att vi vann mycket rättvist, menar Dejan. 

I går fanns bara en målvakt på Nässjö FF:s träning, den unge Antonio Vazgec. Förstemålvakten Anel Bobar var upptaget av sitt arbete. Någon mer målvakt har ännu inte dykt upp i Nässjö. Däremot har 18-årige målvakten Drillon Islami lämnat Nässjö FF och finns nu hos Husqvarna FF.

Träning

Många poäng att spela om påpekar Nässjös lagkapten Alexander Jonsson (mitten). På lördag lovar han full fart precis som på bortaplan i våras. Nässjö gillar derbymatcher.

Fem hemma och tre borta

Åtta matcher har Nässjö kvar att spela, hemmamatcher mot Hvetlanda GIF, Smedby, Derby, Lindö och Myresjö/Vetlanda, plus de tre borta mot Gullringen, Hjulsbro och Aneby.

- Så är läget nu förstås, att vi måste vinna väldigt många av de åtta matcher som är kvar för att vara med i toppbilden. Kan tyckas att Lindö, Smedby och Myresjö/Vetlanda också borde få lite oflyt under hösten. De ska möta varandra också. Chansen finns fortfarande kvar. Det är ändå 24 poäng kvar att spela om för oss.  Det måste vi alla intala oss. Glömma Högsby-matchen och göra mål på våra målchanser framöver. Vi har en god känsla från senaste matchen mot Hvetlanda GIF och derbyn gillar vi alltid att spela, upplyser lagkaptenen Alexander Jonsson.

Övriga matcher i omgången: Lindö-Derby (fredag), Smedby-Högsby (lördag), Aneby-Gullringen (lördag), Myresjö/Vetlanda-Hjulsbro (lördag), Azech-Boxholm (söndag).

Thomas Holmqvist

Foto: Moa Germundsson

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info