Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har ett bra utgångsläge inför hösten

28 JUN 2015 17:39
Nässjö FF är med på riktigt allvar i toppstriden av division 3-fotbollen inför höstens elva matcher. En toppstrid som, utöver Nässjö, lär stå mellan de två norrköpingslagen Lindö FF och Smedby AIS, plus Myresjö/Vetlanda FK.
  • Skapad: 28 JUN 2015 17:39

Ett stort plus för NFF i den kampen är att de möter samtliga dessa tre lag på Skogsvallen, där NFF inte förlorat en seriematch på snart två år.

I lördags fick också Nässjö ”hjälp” av Högsby som hemma besegrade Lindö med 3-2. Högsby är ett lag som Nässjö möter borta i höst och det kan bli en marig uppgift. I helgen fick Nässjö sannerligen en varningssignal om detta.

Azech tar emot på vanligt gräs

Höstsäsongen börjar NFF annars borta i Norrköping mot Azech den 28 juli, samtidigt möts Smedby och Myresjö/Vetlanda i Norrköping den kvällen också.

Alexander Jonsson

Lagkapten Alexander Jonsson och hans Nässjö åker till Norrköping för match mot Azech 28 Juli. Förhoppningsvis blir det tredje gången gillt för Nässjö i Norrköping i år.

 

Nässjö har förlorat två gånger i Norrköping i vår mot Smedby och Lindö vilka är de enda förlusterna i halvtid av serien. Ska det bli tredje gången gillt mot Azech på denna anrika fotbollsort i Östergötland. En match som kommer att spelas på vanligt gräs eftersom Azech har fått dispens att spela på Smedbys gamla arena . 

De två tidigare förlusterna i Norrköping för NFF har kommit på konstgräs.

Övriga bortamatcher i höst för NFF blir mot Hjulsbro, Gullringen och Aneby. Sex hemmamatcher av de elva återstående ser förstås bra ut för Dejan Prvulovics grabbar. Först i en högintressant match mot Smedby den 1 augusti. 

Därefter väntar på Skogsvallen i tur och ordning, Boxholm, Hvetlanda GIF, Derby, Lindö och i serieavslutningen Myresjö/Vetlanda. 

Kommer igång i Ullinge Cup

Några dagar innan seriespelet väntar under helgen 25-26 juli den traditionella Ullinge Cup. Stensjöns IF:s sommarcup firar den här säsongen 30 år. I fjol vann Nässjö FF den 29:e upplagan och siktar förstås på att försvara titeln även i jubileumscupen. 

Segrare Ullinge Cup 2014

Segrare i Ullinge Cup 2014, repris i år?

 

De fem övriga lagen blir Jönköping Södra U 21, Stensjöns IF, Tranås FF, Annebergs GIF och Eksjö Fotboll. Det blir seriespel med fem matcher för varje lag, ettan och fyran, tvåan mot trean, möts sedan i semifinaler.

Läs mer om Ullinge cup, klicka här

I den här cupen är det meningen att anfallaren Jack Lindholm ska spelas in i laget. Jack som gått skadad hela vårsäsongen men nu ska vara helt okej att ge hundra procent på fotbollsplanen. Känns förstås lite som ett nyförvärv för NFF att få tillbaka en målgörare där framme i anfallet. Om Nässjö skulle gå till final i år igen blir det sju matcher i den här cupen.

Jack

Jack Lindholm närmar sig comeback. I Ullinge Cup gör anfallaren comeback efter en segdragen fotskada.

 

- Det känns bra för oss att Jack kan gå för fullt nu och matcherna i Stensjön kommer att bli värdefulla för honom då han måste få upp matchtempot i kroppen efter så lång frånvaro. Milos Mladenovic kommer tillbaka någon gång i augusti, exakt när vet vi inte i dag, säger NFF-tränaren Dejan Pruvulovic.

Möter alla topplagen på Skogsvallen

Dejan håller med om att det är ett klart plus för NFF att ha en mer hemmamatch i höst och dessutom topplagen hemma. 

Dejan

Alla matcher är svåra enligt Dejan men förnekar inte att det naturligtvis är en fördel att ha alla topplagen på hemmaplan i höst

 

- Alla elva matcherna kommer förstås bli svåra för oss. Vi har 25 poäng efter våren, det kan ingen ta ifrån oss. Det är riktigt bra och Nässjö FF brukar som regel vara starkt lag på hösten. Vi tränar förstås för att bli bättre med ännu mer utveckling av vårt spel.

Aneby är alltid tufft att möta

Dejan är inte direkt överraskad att lag som Lindö och Smedby tappar poäng borta på vanligt naturgräs.

- De spelar alla sina hemmamatcher på sitt konstgräs. Då är det jobbigt att komma bort och byta till annat kanske mer ojämnt underlag. Vi tackar för den segern från Högsbys sida, men vi ska själva dit också plus flera andra svåra bortamatcher, som exempelvis Aneby som alltid är tufft för oss. Det kan bli svårt också att hålla en hemmasvit som vi har som obesegrat lag är vi möter andra topplag. Det vore fantastiskt om vi kunde klara två hela säsonger utan förlust på Skogsvallen.

Fler matcher för Brtan i höst

En vecka innan cupen i Stensjön startar Dejan upp träningen. Han räknar då med att Filip Brtan kan vara tillbaka efter sjukdom som stoppade honom under slutdelen av vårsäsongen. Brtan som missat många vårmatcher eftersom han var avstängd i fyra raka matcher efter en händelse i första hemmamatchen mot Azech då han olyckligtvis träffade gästernas målvakt i huvudet med fotbollsskon i en närkampssituation. Förhoppningsvis får Brtan fler matcher i höst.

Olycklig utvising

Situationen från i våras där Filip Brtan olyckligt träffade Azechmålvakten i huvudet med sin fot. Situationen innebar rött kort och fyra matchers avstängning för Brtan.

 

Nässjö FF ligger trea just nu, två poäng efter serieledande Lindö, men östgötarna har då en match mer spelad än Nässjö. Nog ser det ut som om det kommer handla om fyra lag i höst som gör upp om seriesegern och en plats i tvåan och andraplatsen som betyder kvalplats till tvåan.

Poängkapen efter elva hela omgångar ser så här långt i den nordöstra trean ut så här: Lindö 27 (12 matcher), Smedby 26, Nässjö 25, Myresjö/Vetlanda 23, Hvetlanda GIF 20, Högsby 17 (12 matcher), Derby 14, Hjulsbro 14, Azech 10, Boxholm 9, Gullringen 5, Aneby 1.

I juli månad spelas fem matcher: 2/7 Boxholm-Aneby, 4/7 Hvetlanda GIF-Hjulsbro, 28/7 Azech-Nässjö, Smedby-Myresjö/Vetlanda, 29/7 Gullringen-Derby.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info