Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har fått en smakstart på seriesäsongen.

27 APR 2016 19:51
Herrarna har tagit fyra poäng efter två raka bortamatcher i Östergötland mot Hjulsbro och Malmslätt, 1-1 och 3-5.
Damerna överraskade i premiärmatchen hemma i fredags mot Mariebo och vann med 2-1.
  • Skapad: 27 APR 2016 19:51

Det var en belåten NFF-ordförande i Patrick Norén som vi träffade på Skogsvallen angående den sportsliga bitarna men problemet på Höglandet den här årstiden och speciellt Skogsvallen är ofta gräsplanernas standard.

Nässjö FF har efter en hel del diskussion tagit beslutet att spela hemmapremiären på fredag i Nässjö och till 99 procents säkerhet, om det inte kommer för mycket nederbörd, spelas matchen på A-planen.

- Det råder en härlig positiv andra i vår förening, cirka 1 500 medlemmar och av dessa är cirka 800 spelare från fotbollsskolorna upp till A-lag. Vi har nära 30 lag igång under en säsong och 3-4 ledare på varje lag som många har en god fotbollsbakgrund. Dessutom har föreningen en mycket stabil ekonomi, som gör det lättare att få sponsorer att gå in i projekt när de inte ser att deras pengar ”brinner upp”, säger klubbens ordförande Patrick Norén.

DSC_5444_00138 (2)

800 spelare från fotbollsskolorna upp till A-lag, bilden är från fotbollskolans sommaravslutning 2015

Fotbollen får del av kommunens satsning

Norén påstår att han litar på att kommunen kommer att göra något för fotbollen på Skogsvallen under de kommande tre åren som ska vara klart 2018.

- I kommunstyrelsens skrivelse står det att 18 miljoner ska satsas här uppe. Men vi ska vara rädda om det vi har, det vill säga vår A-plan. Fixar man till den med dräneringen som inte fungerar i dag och ofta gör den mjuk och blöt, samtidigt som det kan satsas på en modern ny konstgräsplan och nya och fler omklädningsrum, är mycket vunnit för vår stora klubb.

DSC_7016

Nässjö FF-ordföranden Patrick Norén (topbilden) vill se helheten med fotbollen i klubben med allt vad det innebär med senior- och ungdomsverksamheten, kontra resurser i form av planer, som väl är det enda i Nässjö FF i dag som är en  bristvara.

Inte helplan på två veckor

Det går knappast inte att fortsätta på det vis varje år på våren som fotbollsverksamheten på Skogsvallen tvingas till just nu med ständigt avstängda planer. 

- Vårt damlag har inte fått träna på helplan under två veckor. Det hämmar utvecklingen i vårt spel. Jag har svårt att förstå att det ska vara omöjligt att få fram speldugliga gräsplaner i Nässjö, när det lyckas både i Stensjön och Ormaryd. Kanske borde man på Skogsvallen ta hjälp av golfklubbens folk att fixa speldugligt gräs, säger damlagets tränare Pelle Elofsson.

Alltid samma visa varje år

Dejan Prvulovic, herrlagets tränare från Vetlanda, som nu gör sin fjärde säsong i Nässjö säger så här:

- Jag tycker synd om alla fotbollsspelare i Nässjö FF som är väldigt många eftersom NFF är en av de största ungdomsklubbarna i Småland, vilka inte får samma förutsättningar som i många andra kommuner att bedriva sin fotboll. Under alla mina fyra år har det varit samma visa, med oro över var NFF-killar och tjejer ska träna någonstans. Det stör mina spelare och de ska inte behöva lägga fokus på sådant, utan enbart tänka på sin träning och matchning.

Den senaste tiden har herrlaget åkt ner till villaområdet Målen och tränat på Målen-planen för att få grästräning inför sådan typ av matcher.

Dejan

Dejan Prvulovic  uppmanar Nässsjös politiker att göra ett ordentligt studiebesök på Skogsvallen för att se hur planerna ser ut och samtidigt beskåda klubbens verksamhet.

Gör ett studiebesök på vallen

Dejan tycker att kommunens styrande i fritidsfrågor och även politiker borde göra ett studiebesök på Skogsvallen nu och syna inte bara gräsplanerna, utan även Nässjös FF:s enorma verksamhet. Allt vad det innebär i integration eftersom det just inom fotbollen är gott om spelare med invandrarbakgrund, som många har fotbollen som sin enda sport.

- Det gäller förstås att vi som klubb kan ta hand om dessa kilar och tjejer året om. Vi klarar det med ledare och sådant, men det jag alltid är rädd för är om planerna ska räcka till, i synnerhet om det blir en regnig sommar. Då är det alltid problem med planerna på Skogsvallen, säger Norén. 

Glad när övriga kommunklubbar lyckas

Problemet i Nässjö är att division 3-nivå är för lågt för att få de stora talangerna att stanna kvar, de som exempelvis har varit med i Smålandslaget. Dessa killar ringmärker de större klubbarna och plockar till sig innan de ens många gånger hunnit upp i A-laget. 

- Vi får inte en spänn i ersättning, bara i så fall om de skulle bli proffs i utlandet. Det gäller att jobba med utveckling av de övriga spelarna som inte Öster, Kalmar, Värnamo och J-Södra drar till sig. Det tycker jag vi har klarat bra så här långt. 

Att alla inte vill satsa fullt ut på treans nivå utan nöjer sig med spel i andra kommunklubbar är förstås bra för helheten av kommunens fotboll.

-Jag blir glad när det lyckas för andra klubbar i kommunen, Nässjö FF bör förstås vara den bästa och ledande klubben i samarbetet, påpekar Patrick.

Inte lika stor press som i fjol

Att få den start som Nässjö FF fått i år vill Norén förklara på så sätt att varken herr- eller damlaget inte känner riktigt så stor press på sig i år som i fjol. 

Då hade damerna som nykomling året innan kommit tvåa efter Ormaryd. såg sig själva som kandidater till serieguldet, men blev fyra. Herrarna var också nykomling i trean 2014 och blev trea och räknade med att tillhöra absoluta toppen, men blev till slut femma.

- Vi kom ändå på övre halvan med båda lagen under andra säsongen, vilket sägs vara den svåraste säsongen, i en högre serie. Jag tycker att vi gjorde det godkänt ändå i fjol. 

Viktor är aktuell för spel igen

Kanske får herrlaget till hemmapremiären en viss press på sig ändå att Boxholm ska besegras på Skogsvallen. Men Dejan vet att det kommer bli en tuff uppgift. I fjol tappade Nässjö poäng i Boxholm på konstgräset, medan det blev en ganska klar seger hemma på Skogsvallen.

NFF-Boxholm

Dan Dannemann konstaterar att varken  försvarare eller målvakt kan hindra bollen från att gå i mål i förra årets hemmamatch mot Boxholm

-De har ett rutinerat lag med en god sammanhållning. Det här gänget spelar verkligen som ett lag tillsammans. Flera spelare jobbar tillsammans på bruket där uppe. Jag är tacksam om vi kan spela matchen på vår A-plan, där det blir bäst inramning för en hemmapremiär. Tycker att Nässjös fotbollspublik borde vara lite sugna att se oss nu med en hel del nytt i laget och ingen förlust ännu.

Viktor Rosenkvist har tränat igen och är högaktuell som mittback i hemmapremiären. Senast mot Malmslätt spelade han inte.

Bra vibbar för konstgräset

Damlaget spelar borta mot IFK Värnamo på lördag, det är den klubbens U-lag som NFF-tjejerna möter då Värnamos A-lag spelar i ettan.

- Det blir spel på konstgräs har vi fått veta. Vi vann ju mot Mariebo hemma på konstgräset, vi har bra vibbar med oss ner till Värnamo för konstgräs, säger Pelle Elofsson.

Nyförvärvet Malin Sjöberg från Landsbro kan ännu inte spela på grund av knäproblem. Mittbacken Antonia Estunger, var Nässjös bästa spelare senast, är för tillfället sjuk. Återstår att se om hon frisknar till så att det blir spel på lördag.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info