Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har motivation för att kämpa om tredjeplatsen

10 SEP 2015 20:35
I de tre sista matcherna möter Nässjö FF serietvåan Lindö hemma, Aneby borta och Myresjö/Vetlanda hemma. Tre häftiga matcher där NFF gärna vill spela för tredjeplatsen i serien.
  • Skapad: 10 SEP 2015 20:35

En placering som laget tog förra säsongen som nykomling i trean. Först på lördag gäller det Hjulsbro borta. En match som fyller lagkaptenen Alexander Jonsson av revanschlusta efter minnen i Linköping i fjol mot detta lag.

- Vi var i ledning med 2-1 när tre minuter var kvar och hade en jättemöjlighet att göra 3-1. Istället kontrar Hjulsbro och gör 2-2. Sedan kommer en ny kalldusch när de gör 3-2 efter en frispark. Det är en av mina värsta förluster någonsin och det sporrar förstås att åka upp i revanschärende den här helgen, sa Alexander på kvällens träning.

Dusan och Alex

Alexander Jonsson, till höger, vill ha revansch för förra årets snöpliga förlust när Nässjö åker till Linköping på lördag för match mot Hjulsbro. För Dusan Kenic blir det dock ingen revansch då han är avstängd.

Två starka mittfältare avstängda

På lördag saknar dock Nässjö två starka mittfältare som Dusan Kenic och Tobias Svensson, båda drog på sig en tredje varning mot Derby i lördags och blir då förstås avstängda.

- Det saknas ytterligare två spelare på grund av barndop, Filip och Martin Brtan. Så det kommer bli tufft att vinna där uppe. Det krävs kanske seger för att bli bästa lag på Höglandet och gå förbi dagens serietrea Myresjö/Vetlanda. Det är förstås en stor motivation vi får ha i det här läget av serien. Vi har ju tre häftiga matcher kvar sedan på säsongen, inte minst mötena mot Aneby och Myresjö/Vetlanda.

Alexander är bara 22 år och påstår att han inte har bestämt sig om framtiden i Nässjö FF ännu.

- Jag tycker det har tagit emot i höst och inte varit lika roligt som tidigare. Har väl inte fått ut det på planen som jag hoppats på, utan tycker jag kan bättre. Slutar med fotbollen gör jag säkert inte. Jag måste ändå fundera efter säsongen om det blir aktuellt med en fortsättning i NFF eller inte. Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen, säger Nässjös unge lagkapten.

Fortfarande öppet med Dejan

Tränare Dejan Prvulovic vet inte heller om det blir en fortsättning i Nässjö FF för honom efter snart tre säsonger.

- Tror att det avgörs under de närmaste veckorna, mer kan jag inte säga för dagen. Nackdelen är att vi ofta tappar våra bästa talanger till andra klubbar i högre serier. När det inte finns spelare i övriga kommunklubbar som vill ta chansen att satsa riktigt hårt på vår nivå, måste vi ersätta på annat håll. Vi har de senaste åren hittat bra killar som varit villiga att ställa upp på de krav vi ställer.  tt det blivit från Serbien har fakiskt varit av tillfälligheter. Har ju ingen betydelse varifrån de kommer när det är bra fotbollsspelare som får jobb i Nässjö, förklarar Dejan.

Vladan Brdaric

Vladan Brdaric är en av de spelare som kom till Nässjö inför säsongen. Vladan spelar i Nässjö även nästa år.

Dejan ser inte nattsvart på att han saknar ett gäng spelare till helgens match, utan det ger andra chansen som nu får visa och ta chansen i startelvan i slutet av säsongen som de kan bära med sig in i nästa säsong. 

Z

Om Zimon Karlsson är en av de som spelare som får chansen från start på lördag återstår att se

Backen Jesper Frohm är också tillbaka efter sin avstängning och 16-årige talangen Antonio Crnoja (bilden överst), som gjorde A-lagsdebut i seriesammanhang senast, lär få ny chans från start på den andra ytterbacksplatsen. 

Frågan är om Nässjö kan bädda för en rolig avslutning på säsongen och en avgörande match om tredjeplatsen i slutomgången hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Övriga matcher i omgången: Derby-Smedby (fredag), Högsby-Myresjö/Vetlanda (lördag), Lindö-Aneby (lördag), Hvetlanda GIF-Boxholm (lördag), Gullringen-Azech (söndag).

Thomas Holmqvist

 

 

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info