Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har pressen på sig att vinna nu på bortaplan

13 AUG 2015 19:39
Nässjö tappade poäng i första bortamatchen i höst mot Azech i Norrköping och har totalt nu tappat tio poäng borta och inget hemma på Skogsvallen.
  • Skapad: 13 AUG 2015 19:39

På lördag väntar Högsby borta och där har de andra båda topplagen Lindö (förlust) och Smedby (oavgjort) inte lyckats vinna. Nässjö däremot har knappast råd i nuläget att tappa några poäng där för att vara med på allvar i toppstriden.

- Det är en riktig svår bortamatch för oss på lördag, det stod 1-1 länge på vårt konstgräs tidigt i våras innan vi på slutet kunde avgöra med två mål och vinna med 3-1. Nu blir det spel på naturgräs, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Dusan

Dusan Kenic i närkamp med en Högsbyspelar i matchen på konstgräset i våras. På lördag är det  naturgräs som gäller

Amerikansk målvakt besökte NFF

Dejan som i veckan haft en amerikansk målvakt på träningsbesök, 21-årige Jeremy Figler. Men om det blir någon påskrift för Nässjö FF återstår att se.

Målvaktstränaren Ola Josefsson var ganska så imponerad över vad han såg av amerikanen här om kvällen. I kväll fanns dock inte Figler på plats när NFF tränade.

- Han är lång och greppsäker. Jag tror han lätt kunde gå in i trean och ta plats i vårt mål. Sådan klass visade han direkt, menar Ola.

Nässjö FF lär dock ha fler målvaktskontakter just nu och står i valet och kvalet hur man ska göra. Helt klart är att klubben bör förstärka då man hela säsongen fått lita på en målvakt, Anel Bobar, som alltså inte kunde vara med i första höstmatchen mot Azech som slutade 2-2. 

Både Lindö och Smedby hemma

Två tappade poäng som kan stå Nässjö mycket dyrt i jakten serieseger eller kvalplats som tvåa i serien. Nässjö ligger ju trea i dag bakom Lindö och Smedby. Vilka man båda ska möta hemma på Skogsvallen.

- Vi har förstås inte råd att tappa så många poäng till, utan måste gå som tåget nu under återstående matcher i höst, säger Dejan med all rätt.

Bojan förlänger med NFF

Det ser inte ut att vara minsta skadebekymmer nu i alla fall till Högsbymatchen. I går avslöjade också mittbacken och serben Bojan Kakas att han kommer att stanna kvar i Nässjö och förlänga med NFF.

Gör alltså som den andre serben Dusan Kenic, som för övrigt blev pappa i onsdags morse då hans Gorana födde en son. Enligt materialförvaltarna i Nässjö FF:s A-lag ska grabben redan vara inskriven som medlem hos Nässjö FF.

Bojan Kakas

Bojan Kakas stannar i Nässjö. Redan nu står det klart att mittbacken förlänger med Nässjö

Övriga serber i laget som Vladan Brdaric har ett år kvar på sitt kontrakt och Milos Mladenovic kommer tillbaka om tolv dagar till Nässjö då han varit hemma den tidsperioden som krävs för att få spela här igen. Då ska Milos konkurrera med Jack Lindholm om en plats i anfallet.

- Jag har inte riktigt fått målen att lossna riktig som jag vill ännu, men det är i alla fall positivt att jag kunnat skapa lägena. Förhoppningsvis kan det lossna i Högsby nu på lördag. En tuff match för oss, helt klart. Högsby är starka hemma, säger Jack.

Precis som Nässjö alltså. NFF som förhoppningsvis får två stora publikmatcher sedan då Hvetlanda GIF kommer till Skogsvallen den 22 augusti och tre dagar senare Smedby.

DSC_6059

Jack Lindholm räknar med en tuff match borta mot hemmastarka Högsby

- Högsby har samarbete med division 1-klubben Oskarshamn och det gör dem förstås ännu starkare. Jag har stor respekt för detta lag. De har ju visat att de kan rubba alla lag i den här serien. Men vi måste kunna spela bra borta också. Poängtappet  borta mot Azech var mycket onödigt, Men nu får vi ta det som en läxa och lärdom på vägen, menar Dejan.

Övriga matcher i omgången: Hvetlanda GIF-Aneby (fredag), Derby-Hjulsbro (fredag), Gullringen-Lindö (lördag), Boxholm-Smedby (lördag), Azech-Myresjö/Vetlanda (söndag).

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info