Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har skrivit kontrakt med Angelo King nu

19 APR 2016 10:37
Tränare Dejan Prvulovic, ursprungligen från Serbien, tar hjälp av kompisen och Stensjöns IF:s store fotbollsledare Franc Abram, med sina rötter i Slovenien, med att värva Angelo King med kroatiskt pass men ursprungligen från Kamerun och senaste proffsadress i slovenska klubben NK Savski Marof.
  • Skapad: 19 APR 2016 10:37

 Angelo King

Angelo King, den den Kamerun-födde spelaren, trivs i Nässjö FF och känner sig redan som en i laget när han väntar på sin första match.

Nässjö FF har kommit överens om ett tremånaderskontrakt, 15 april-15 juni, i ett första läge med den 30-årige King som gjort tolv matcher i U 17-landslaget, nio i U 19-landslaget och fem i U 21-landslaget hemma i Kamerun.

- Jag lämnade sedan ganska tidigt Kamerun för proffsspel i Hongkong och därefter blev det Europa. Men jag har aldrig tidigare varit i Sverige, däremot spelat en cup med U-landslaget i Finland, sa Angelo på kvällens träning.

Spelar helst på mitten

King var med upp och såg premiären i Linköping i lördags mot Hjulsbro, då han inte var spelklar. Han hoppas förstås på att alla papper blir klara till nästa lördag då Nässjö möter Malmslätt i sin andra match i trean.

-Det var viktigt att vi kunde kvittera på slutet av matchen. Jag tycker att vi var värda segern efter vår första halvlek med många målchanser. Jag är väldigt glad över att vara här och hoppas genom min starka fysik kunna tillföra mycket på mittfältet där jag helst vill spela.

Känner sig välkommen i NFF

Franc Angelo och Dejan

Slovenien, Kroatien och Serbien möts i Nässjö. Franc Abram med ursprung i Slovenien har hjälpt NFF med värvningen, Angelo King har kroatiskt pass och NFF-tränaren Dejan Prvulovic har rötter i Serbien.

I går kväll var det rejält gråkallt på Skogsvallen och den Kamerun-födde spelaren drog på sig en mössa innan han sprang ut från omklädningsrummet.

- Det känner jag förstås att det är betydligt varmare hemma i Kroatien just nu, än här i Sverige. Visst ser det blött ut här på planen, den ser ändå ganska bra ut tycker jag. Jag ska nog trivas att spela här ute och varmare lär det väl bli snart också här i Sverige, säger Angelo och skrattar gott.

Han berättar själv att han redan har kommit in bra med grabbarna i laget och känner sig mycket välkommen hit till Nässjö av alla.

- Vår coach (Dejan Prvulovic) tycker jag verkar mycket bra och kan sin fotboll. Spelarna har verkligen tagit hand om mig bra sedan jag kom. Jag känner mig redan som en i laget, trots att jag inte spelat någon match ännu.

Cruz låter spelet tala

Dejan kan också det språk, serbokroatiska, som Angelo lärt sig i Europa. Annars kanske engelska vore det bästa att leda laget han nu har i Nässjö, med tanke på amerikanen.

- Nej, jag kör på svenska och Angelo får instruktioner på vårt hemspråk till en början. Amerikanen Leonel Cruz kan så mycket fotboll och låter det tala i sitt spel istället, menar Dejan.

Redan på träningslägret förra året i Slovenien såg både Franc och Dejan Angelo King spela och i den matchen var han bäst på planen.

- Jag sa till Franc då att en sådan spelare skulle vi ha i Nässjö FF, mest på skoj faktiskt. Nu är han här.

- Hade vi haft pengarna i Stensjöns IF så hade jag tagit honom dit istället, kontrar Franc till svar med ett stort leende på läpparna.

Skador störde träningen

Alexander Herbertsson

Alexander Herbertsson, tränade inte i kväll men lär vara på gång efter skada.

Under hela försäsongen har det varit skadedrabbat i Nässjö. Nu senast  fick Dan Danneman utgå mot Hjulsbro i andra halvlek, Viktor Rosenkvist tränade inte i dag och Dusan Kenic låg på massagebänken länge när träningen hade börjat.

Inte heller mittfältaren Alexander Herbertsson tränade i går kväll. Men en tidigare skadad spelare som anfallaren Tafarell Habib var med. Alla dessa spelare vara på gång till lördag i Malmslätt. Precis som Angelo King om alla papper hinner bli klara. Dejan som noggrant analyserat Angelo King på varje träningspass han varit med.

- Det är en kille som ger oss positiv energi. Han är ödmjuk och vet vad det handlar om efter flera år som proffs.

Milos Dejan och Danneman

Dan Danneman, tillsammans med Milos och Dejan, gör tummen upp, trots att han fick utgå i premiärmatchen i Linköping i andra halvlek.

Hemmapremiär mot Boxholm

Håkan Blom i Nässjö FF:s sportgrupp herr menar att det kommer krävas gott om spelare i den här tuffa division 3-serien och det är därför NFF nu säkrar upp under våren med Angelo King för att få en bredare trupp.

-Det är bara bra när det blir konkurrens om platserna i laget. Redan i premiären fick vi varningar på två spelare, påpekar Blom.

Nässjö som under två år i rad förlorat borta med uddamålet mot Hjulsbro. Tog nu ett steg i rätt riktning där genom att tredje gången gillt under senaste treårsperioden i trean få med sig poäng hem.

Angelo King tycker att Nässjö var bra mot Hjulsbro och spelade fotboll i högt tempo.

- Det är ett bra lag som jag hoppas att få spela i nästa match. Är förstås spelsugen att visa vad jag går för nu i min nya klubb.

Fredagen den 29:e får Nässjös hemmapublik förhoppningsvis chansen att se denna kille i aktion på Skogsvallen mot Boxholm.

 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info