Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF har tredje spelaren klar från Aneby

14 DEC 2015 21:34
En triss nyförvärv från Aneby står beredda för spel i Nässjö FF.
Den 23-årige målfarlige och skickliga passningsspelaren Damir Puskar gör sällskap med de två tidigare klara ASK-spelarna i NFF, målvakten Erik Dunåker, 22 och 19-årige backen Adnan Mehmedovic.
  • Skapad: 14 DEC 2015 21:34

- Det ser så gott som klart ut, det är bara några få saker som ska klaras ut efter nyåret så att vi kan säga att det är till hundra procent i hamn. Men visst talar allt för Nässjö nu och jag är överens med dem, säger Damir.

Flera klubbar har varit och ryckt i Damir Puskar. Spel i NFF passar bäst för Damirs vardag med boende i Jönköping och jobb i Aneby.

Damir Puskar, grabben från Aneby som testade spel i Jönköping Södra när han gick i åttonde klass men kom tillbaka till Aneby SK under mitten av gymnasietiden och har sedan stannat kvar i sin klubb.

- Jag behöver säkert en nytändning nu med min fotboll. Det går inte säga att jag hade stannat kvar i Aneby om vi klarat oss kvar i trean. Det får vi heller aldrig veta förstås.

Bra matcher mot Nässjö

Aneby tog bara en poäng under hela våren och åkte väl mer eller mindre ur redan då. Det blev sedan sjutton poäng under hösten men det hjälpte inte.

-Tycker vi gjorde två bra matcher mot Nässjö i alla fall, föll med uddamålet på Skogsvallen och vann hemma. Nässjö har väl annars vunnit mer än vi har slagit dem under årens lopp i våra derbymatcher.

En annan sak som avgjorde att Damir föll för Nässjö FF var att laget tränas av Dejan Prvulovic.

- Så är det absolut. Jag gillar hans sätt att spela fotboll, en offensiv noggrann teknisk fotboll.  Säkert kommer Nässjös spelstil att passa mig riktigt bra. 

NFF är starka hemma

Nässjö FF rasade den här säsongen ihop under hösten efter en riktigt stark vår. Vad tror du det berodde på?

- Svårt att svara på, jag följde dem inte så jättenoga faktiskt. Men vad jag hört så lyckades de inte vinna borta mot de så kallade sämre lagen, vilket är viktigt om man ska haka på i toppen. Hemma på Skogsvallen är alltid Nässjö starkt. Nu hoppas jag vi kan vinna mycket både borta och hemma.

Det påstås att du kan få svårt att spela var fjärde helg på grund av ditt arbete, stämmer det?

- Den situationen kan uppstå. Men jag tror att det går att ordna sådana saker med framförhållning både från min och klubbens sida.

Löser allt med god vilja

Det mesta talar alltså för att du drar på dig Nässjö FF:s spelardress säsongen 2016?

- Det är några bitar som ska pusslas ihop först, men det ska vi klara av. Jag räknar med spel i Nässjö FF. Vilket betyder jobb i Aneby, boende i Jönköping och idrottsutövande i Nässjö. Med god vilja går ändå allt att lösa, avslutar Damir Puskar.

NFF-tränaren Dejan Prvulovic var riktigt glad i kväll över att Damir Puskar står beredd att spela för Nässjö.

- Det är ju en rutinerad kille som har spelat på den här nivån ett bra tag, trots att han bara är 23. En spelartyp som vi behöver på mitten, menar Dejan.

Flera går till Malmbäck

En handfull spelare ur årets NFF-trupp har valt att lämna Nässjö och gå neråt i seriesystemet, till just division 5-laget Malmbäck, bland annat anfallaren Jack Lindholm. 

Dejan tycker att man ska tacka alla dessa spelare för vad de har gjort för Nässjös fotboll och önska dem lycka till på en lägre nivå.

- Spelare kommer och går. Så är det i fotbollen. En del vill inte lägga ner den tid som det går åt att spela fotboll på lite högre nivå. Det måste vi acceptera. Vi i Nässjö vill ha spelare som klarar av en hårdare tidskrävande satsning, så är det. Vi har inte värvat färdigt utan måste naturligtvis fylla på nu när spelare lämnar oss.

Strand tränar med NFF

Det är inte bara mot lägre serier som fotbollsspelare som är fostrade i Nässjö går.

-Vi lägger inte hinder i vägen om unga killar vill satsa i högre serier. Nässjö får varje säsong släppa egna fostrade talanger som går till klubbar högre upp i seriesystemet. Luckorna som blir måste då täppas till med nya egna juniorer eller spelare utifrån.

En spelare som just nu tränar med Nässjö är Annebergs målspottare Joakim Strand som hade en stor del i att Anneberg i år tog steget upp i elitfyran för första gången i klubbens historia.

- Vi är intresserade av denne Annebergskille i år igen. Han har varit hos oss tidigare säsonger också, men då valt att stanna kvar i Anneberg, påpekar Dejan.

Nässjö FF tränar inomhus fram till den 20 december innan det blir jul- och nyårsledigt från träningen, innan Dejan går på med sitt lag i januari igen.

- Det är vädret som får bestämma om vi fortsätter träningen inomhus, eller går ut, säger han.

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info