Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF vill bryta förlustsviten och avsluta med vinst i derbyt

01 OKT 2015 19:58
Nässjö FF hade förstås hoppats på att den sista matchen hemma på lördag i derby mot Myresjö/Vetlanda skulle gälla mer än bara äran. Inte ens tredjeplatsen står på spel nu, då Myresjö/Vetlanda säkrade den förra helgen.
  • Skapad: 01 OKT 2015 19:58

- Det är ändå lite prestige för oss mot just detta lag i ett derby. Vi vill förstås avsluta snyggt och vinna mot dem två gånger den är säsongen. Vi är träningslediga på fredag kväll för att bara ladda inför matchen, avslöjar mittfältaren Tobias Svensson.

Ännu har ”Tobbe” inte skrivit på något nytt kontrakt med NFF, men det lär nog komma vad det lider. En hel del andra är klara till nästa säsong, den senaste i raden är Alexander Herbertsson. Nyförvärvet som kom från Höreda till denna säsong och verkligen slagit sig in med dunder och brak denna säsong i Nässjös A-lag.

DSC_6086

Alexander Herbertsson kommer spela i Nässjö även nästa säsong

Andra spelare som är klara som Nässjös spelare nästa säsong är Dusan Kenic, Vladan Brdaric, Bojan Kakas, Dan Danneman, Antonio Crnoja, Jesper Frohm, Filip Brtan, Tomislav Jakesevic och Milos Mladenovic.

Många uddamålsförluster för NFF

Frågan är hur det blir med tränaren Dejan Prvulovic efter tre säsonger? Det kan förstås vara sista matchen med gänget nu på lördag, men behöver inte bli det.

- Roligt att avsluta säsongen i alla fall med ett derby. Förhoppningsvis kan vi upprepa vår seger från i Vetlanda i somras, då vi gjorde en riktigt bra match mot dem, säger Dejan.

Nässjö har tre raka uddamålsförluster. Den senaste kom i Aneby på straff efter tre minuters stopptid när 3-3 blev 4-3 för hemmalaget. Alla fem förluster i höst har faktiskt varit med uddamålet.

Danneman stannar på sexton

Nässjö får undvara sin målkung Dan Danneman som ådrog sig sin tredje varning i Aneby förra lördagen och då är avstängd. Danneman stannar på 16 mål och ligger på det trea i skytteligan efter de två Smedby-spelarna Paul Chamoun 21 mål och Hans Sijaric 18. De som gjort tio mål och mer så här långt är: Joachim Poikela, Azech, 15, Elmdin Kvrgic, Hvetlanda GIF, 12, Felix Wahlgren, Smedby 12, Adam Åström, Lindö, 11 och Nässjö FF:s Milos Mladenovic på 10 mål.

Dusan och Danneman 2

Dan Danneman stannar på 16 mål i årets seriespel

Fyra spelare är tillbaka

Tillbaka efter avstängning i Nässjö FF på lördag är däremot mittbacken Bojan Kakas och målvakten Anel Bobar lär vara tillbaka igen efter sjukdom. Han tränade i alla fall i kväll. Plus att även Jack Lindholm och Antonio Habib är tillbaka då de också saknades i Aneby.

Noterbart är att Nässjö bara vunnit tre gånger under höstsäsongen och alla är på hemmaplan mot Boxholm, Hvetlanda GIF och Derby. NFF har spelat oavgjort mot både Azech och Gullringen på bortaplan. Förlorat hemma mot både Smedby och Lindö, plus borta mot Högsby, Hjulsbro och Aneby.

NFF ska möta Tenhult

En seger i sista matchen skulle då förstås sitta skönt på lördag innan det blir vila med träningsuppehåll en tid. Några lag som träningsmotståndare har redan NFF-lagledaren Pelle Finnman fått klart med. Det kunde han avslöja i kväll. Nässjö kommer att möta lag som Tenhult, Vimmerby, Assyriska Jönköping, Aneby och Alvesta, vilka alla gjort klartecken med NFF. Men det blir förstås fler träningsmatcher inför nästa säsong.

Övriga matcher på lördag: Hvetlanda GIF-Gullringen, Högsby-Derby, Boxholm-Hjulsbro, Azech-Lindö och Smedby-Aneby.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info