Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF vill hänga på i toppen och behöver tre poäng

06 AUG 2015 21:29
Tio poäng har Nässjö FF tappat i den nordöstra trean så här långt, två av dessa förlorades i våras i bortamatchen i Boxholm när det blev 1-1. I morgon (fredag) kväll kommer Boxholm till Skogsvallen.
  • Skapad: 06 AUG 2015 21:29

- Det var stor besvikelse och kändes som en förlust den gången. Det är bara senaste bortamatchen mot Azech (2-2) som kan konkurrera om att vara lika svag insats från vår sida. Vi springer nu in i dubbelt revanschärende kan man säga, dels för vår senaste match och också för att vi inte kunde vinna uppe i Boxholm tidigt i våras, säger Nässjö FF:s målkung Dan Danneman som gjort dussinet full i år.

Danneman

12 mål så här långt för Dan Danneman i seriespelet

Nässjö tvingades ställa in lördagens match mot Smedby för att A-planen låg under vatten och ville ha mött Norrköpingslaget i tisdags kväll istället, men då spelade Smedby i Östgötacupen. Nu ska matchen mot Smedby spelas den 25 augusti.

- Som jag ser det var det bäst för båda parter att få spela en sådan här match på bra underlag utan skaderisk för spelarna. Vi hade i stort sett alla killar tillgängliga i lördags. Men i morgon kväll (fredag) saknar vi vår mittback Bojan Kakas som i onsdags åkte på bröllop i Serbien, berättar NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Alexander får spela mittback

Dejan är tacksam nu för att förstemålvakten Anel Bobar åter är hemma i Sverige igen sedan en vecka tillbaka efter att ha missat bortamatchen mot Azech. I går på Nässjö FF:s träning var det hela 21 spelare (tre målvakter) på planen.

Den som får ersätta Bojan som mittback blir mittfältaren och den 22-årige lagkaptenen Alexander Jonsson.

- Jag spelar hellre på mitten i en sådan här match där det säkert kommer bli tufft fysiskt spel. Det var det i alla fall uppe i Boxholm i våras kommer jag ihåg. Men jag ställer förstås upp för laget och där tränaren anser att jag behövs bäst nu när Bojan är borta. Faktum är efter poängtappet i Norrköping senast att vi inte har råd att tappa några fler poäng mot Boxholm, men det här är ingen lätt match om nu någon tror det, säger Alexander.

Alexander Jonsson

Alexander Jonsson tar plats i backlinjen mot Boxholm i morgon

19-årige Alexander Herbertsson, nyförvärv i år från Höreda, går in på mitten från start. En kille som mer och mer visar att han vuxit in i A-lagsrollen hos NFF.

Tidigare NFF-målvakt leder Boxholm

Boxholms IF kämpar för att undgå nedflyttning och krigar förstås för varje poäng laget kan ta. Senast föll de mot serieledarna Lindö med 3-1, men det var match länge och Norrköpingslagets tredje mål kom sent. En tidigare Nässjö FF-målvakt i Conny Gustafsson är ordförande nu i Boxholms IF. Han skulle säkert gärna komma till sin gamla hemmaplan Skogsvallen i morgon kväll och ta med sig tre poäng hem med sitt Boxholm.

En bil står beredd för Dusan

Förra veckan klarade den serbiske mittfältaren Dusan Kenic sitt svenska körkort. Den här veckan väntar han på att bli pappa för första gången.

- Det finns en person som står beredd med bil, om jag tvingas sticka iväg till BB mitt under matchen. Det är sagt att födseln ska ske i dag men ännu märks inga tecken på det, berättade Dusan på kvällens träning.

Fredagskvällens match mot Boxholm är tidigarelagd en dag eftersom det var dubbelbokat i helgen med en friidrottstävling på Skogsvallen. 

Övriga matcher i omgången spelas så här: Lindö-Hvetlanda GIF (lördag), Hjulsbro-Gullringen (lördag), Aneby-Högsby (lördag), Myresjö/Vetanda-Derby (lördag), Smedby-Azech (tisdag).

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info