Hoppa till sidans innehåll

Nässjö obesegrat efter tre matcher i Stensjöns cup

25 JUL 2015 15:42
Nässjö FF är som väntat obesegrat efter de tre första matcherna i dag i Stensjöns Ullinge Cup. Men just hemmalaget Stensjön tog poäng av NFF i den sista match när det blev 1-1.
  • Skapad: 25 JUL 2015 15:42

Innan dess hade Nässjö slagit Eksjö med 4-1 och Anneberg med 5-0.

Gruppspelet avslutas iunder söndagen med matcherna mot Tranås FF och J-Södras U 19-lag, innan de fyra bästa lagen av de sex spelar semifinal.

Det blev en blöt första dag i jubileumscupen, som firar 30 år, då första upplagen spelades 1986. Lagom till första matchen i dag kom regnet och sedan fortsatte ett ihållande regn under alla åtta matcher. Verkligen synd om arrangerande Stensjöns IF som givetvis tappade publik i ovädret.

Regnigt i Stensjön

Regnet öste ner större delen av dagen

Paraply

Uppehållsväder i morgon tack

 

Brtan skadad i sista matchen

NFF-tränaren Dejan Prvulovic gick runt på många spelare för att inte överbelasta sina killar i kylan och regnet, i ett försök att undvika skador till tisdagens höstpremiär i trean. Men det hjälpte ändå inte riktigt. I den sista matchen mot Stensjön fick Filip Brtan, som kvitterade Stensjöns ledningsmål genom före detta NFF-spelaren Freddie Karlsson, en smäll inne i straffområdet. 

Brtans skada befarades vara ett uttänjt ledband och något spel i morgon är inte att räkna med. Förhoppningar finns ändå om spel på tisdag i Norrköping mot Azech, om svullnaden går ner.  NFF-tränaren Dejen Prvuolovic och flera NFF-spelare menade att domaren blundade för en solklar straffspark här för Nässjö.

Bröderna Brtan

Filip Brtan, här i aktion mot Eksjö i första gruppspelsmatchen. T.h syns lillebror Martin Brtan

- Straffen är helt given, ändå får vi den inte. I och med att vi fick oavgjort har vi ändå allt i egna händer att vinna gruppen. Stensjön var också bra mot oss, sa Dejan.

- Det spelar ingen roll om Stensjöns spelare går på bollen först när han träffar med sulan och dopparna mot Brtan . Här måste domaren blåsa straff för oss, tyckte anfallaren Dan Danneman.

Två mål av Jack trots skada

Även Jack Lindholm, som inte spelade i den sista matchen, var lindad runt foten efter en smäll i första matchen mot Eksjö. Här finns dock förhoppning om att Jack ska kunna spela vidare i cupen,

- Jag tror att det kommer att gå, jag behöver ju matchträning efter så långt tids frånvaro. Skönt att jag till slut fick göra två mål mot Anneberg efter några missade målchanser innan. Det behövde jag, sa Jack.

Jack Lindholm

Jack Lindholm tillbaka på planen, Jack fick en smäll på foten men hoppas på spel även sista cupdagen

J-södra kan bli farligt

Jönköping södras U 19-lag vann båda sina matcher i dag mot Anneberg med 2-1 och mot Stensjön med 4-1. Det rycktas om att J-södra kommer med ett på papperet ännu starkare lag till Stensjön i morgon. Stensjön besegrade Tranås med 1-0, medan Tranås slog Eksjö med samma siffror. Anneberg vann också en match mot Eksjö med 5-2.

Dan, jack och Dusan

Dan Danneman, Jack Lindholm och Dusan Kenic efter att Danneman gjort mål mot Ekjsö

I de två första NFF-matcherna får man säga att blev bekväma vinster efter stort bollinnehav för Nässjö. De fyra målen mot Eksjö gjordes av Tobias Svensson, Dan Danneman, Bojan Kakas, Zimon Karlsson. Jack Lindholm gjorde alltså två av de fem målen mot Anneberg, de andra kom genom Tobias Svensson, Dan Danneman och Antonio Habib,

Bojan Kakas

Bojan Kakas, i mitten gratuleras efter sitt mål mot Eksjö av Chris Habib, Martin Brtan, Viktor Rosenkvist och Zimon Kalsson

Tobias Svensson

Tobias Svensson i aktion mot moderklubben där han passade på att panga in ett riktigt kanonskott.

Antonio Habib

Antonio Habib nätade även han mot Anneberg när han snyggt placerade bollen högt i bortre gaveln efter genombrott från vänsterkanten

Hela laget tillsammans i Lövhult

Nässjö FF ligger i helgen i Lövhult där man tror sig hittat segerreceptet som i fjol med hela laget samlat. De tre ledarna Sören Piel (gammal skeppskock). Pelle Finnman och Tommy Gustavsson lagar maten till spelarna, vilket är mycket uppskattat av alla, upplyser tränare Dejan Prvulovic.

Sören serverar frukost

"Kung i baren" Sören Piel vid frukostserveringen i morse

Efter en blöt och kylslagen dag i Stensjön så väntade också bastubad i Lövhult för spelarna för att återfå värmen i kroppen, innan kvällens mat intogs.

Pelle och Sören serverar kvällsmat

Sören Piel och Pelle Finnman ordnar kvällsmat i Lövhult

Anel missar höststarten

Milos Mladenovic är inte tillbaka ännu från Serbien, men även målvakten Anel Bobar saknas i Stensjön i helgen hos NFF. Anel kommer inte hem från semester förrän på torsdag och missar alltså bortamatchen i Norrköping på tisdag. Noterbart är att Alen Bobar stått i alla matcher i trean i år.

Därför matchas nu Drilon Islami mellan stolparna i cupen i Stensjön, även Antonio Vazgec fick stå i en halvlek mot Eksjö, vilket var tävlingsdebut i A-laget för denne kille. Det var det även för utespelarna Martin Brtan och Christian Habib i dag, påpekade Dejan Prvulovic.

Martin som hade en jättechans på slutet av matchen att avgöra mot Stensjön när han kom igenom men inte kom riktigt till skott. Det måste nu Nässjö göra mot både Tranås och J-södra i morgon för att vinna grundserien och få möta fjärdelaget i gruppen i semifinal.

Att tappa poäng av Stensjön kanske ändå inte var så konstigt. Stensjön med flera före detta NFF-spelare var verkligen motiverade och gav allt man hade mot storebror, som kanske tycktes lite nöjda med en poäng efter underläge, även om det var nära med ett avgörande för Nässjö.

Thomas Holmqvist

 

 

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info