Hoppa till sidans innehåll

Nässjö tog tre viktiga poäng i blött derby

17 JUN 2015 21:44
Dan Danneman hade gjort två mål för Nässjö FF i gårdagens blöta derby mot Aneby på Skogsvallen redan efter sexton minuters spel. Allt pekade då på en behaglig resa för Nässjö mot jumbon.
  • Skapad: 17 JUN 2015 21:44

Det blev till slut ”bara” 2-1 efter att Aneby vunnit den andra halvleken och säkert stärkt sitt självförtroende inför fortsättningen.

Inget snack om att Nässjö var det bättre laget i det här derbyt, speciellt i den första halvleken när Aneby hade för stora avstånd i sitt lag. Men inte är det alltid bästa laget som vinner i fotboll.

När Nässjös ytterback Adam Borg missade en brytning så att Admir Delic kunde reducera till 1-2 knappt tjugo minuter in i andra halvlek, blev det en helt annan nerv i matchen och samtliga Anebys spelarelyfte sig i klass. 

2-0

NFFspelarna gratulerar Dan Danneman efter att han nickat Dusan Kenic (nr 16) väl avägda frispark.

 

Nära 3-0 för NFF i andra

Nässjö bjöd in Aneby i matchen, kan man säga. I början av andra halvlek hade NFF två fina chanser att göra 3-0 och punktera matchen när Dusan Kenic och inhopparen Zimon Karlsson båda var ensamma med målvakten.

- Det kändes väl ändå som vi hade ganska bra kontroll på matchen. Jag tycker inte Aneby fick någon egentlig het kvitteringschans. Vi borde gjort 3-0 tidigare. Vid 2-0 i första spelade vi kanske för mycket säkerhetsspel och inte satsade tillräckligt framåt, Det kunde ha straffat sig, menade NFF:s lagkapten och mittfältaren Alexander Jonsson.

Aneby kom med ett sargat lag

Aneby kom till Nässjö med stora problem i laget och frånvaron av ordinarie spelare var minst sagt stor. Men Anebys lagledare Arne Storck påpekade att det var länge sedan han såg mungiporna så uppåt på spelarna efter en match som nu i Nässjö, trots förlusten.. Att vinna andra halvlek borta mot Nässjö var imponerande och stärker förstås ASK inför fortsättningen.. Nässjö hoppas förstås på att Aneby tar sin första seger i nästa match när de möter Smedby hemma på Furulid.

- Vi vill inte att Aneby ska åka ur trean. Det är alltid kul med derbymatcher och bra för höglandsfotbollen om våra lag kan vara så högt upp som möjligt. Aneby hemma för oss var rent mentalt den svåraste på Skogsvallen i år där vi hade allt att förlora. Det stärker på något sätt att vinna med uddamålet på det här viset också, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Danneman har gjort mest mål

Dan Daneman gick nu upp i skytteligatopp hos Nässjö med elva mål, ett före Milos Mladenovic, som redan var hemma i Serbien när detta derby spelades.

- Milos kommer väl kanske inte tillbaka till de första matcherna i höst, så jag har nog lite chans att rycka ifrån, sa Danneman med ett gott skratt.

Danne med Brandsläckare

Dan Danneman är nu uppe i elva mål för säsongen. Som förste målskytt i matchen mot Aneby belönades han med en brandsläckare från Länsförsäkringar

 

Dan som tyckte det blöta underlaget var svårt i dag där han menade att bollarna stack iväg ifrån honom. NFF:s mittfältare Alexander Jonsson var inte av samma åsikt, utan tyckte att det var helt okej med underlaget och att Nässjö kanske till och med tjänade på en blöt plan.

Dusan Kenic snurrade som vanligt och hade som sagt den stora chansen att göra 3-0 när han vickade bollen och som många trodde på läktaren i mål, men Dusan fick se bollen gå utanför stolpen.

- Där skulle jag absolut gjort mål, man jag har lite motigt att få in bollarna nu.

Nässjö FF fick beröm av ASK-tränaren Michael Berg som tycker att Nässjö spelade starkt.

- De äger ju bollen mycket och har ett bra passningsspel. Men vi har visat att vi i alla fall kan störa topplagen nu i tre matcher i rad som Lindö, Myrtesjö/Vetlanda och Nässjö, även om vi förlorat. Vi ger inte upp, får tillbaka spelare till vi möter Smedby och ska göra allt vi kan för att plocka poäng. Kan det samtidigt hjälpa Nässjö, bjuder vi på det, menade Berg.

En lång fin hemmasvit

Noterbart är att Nässjö i augusti kan fira tvåårsjubileum som obesegrat lag på Skogsvallen i seriesammanhang. Dejans lag är inte lätta att slå i Nässjö. Det ska topplag som Lindö, Smedby och Myresjö/Vetlanda komma ihåg när de kommer dit i höst.

Smedby som vann mot Lindö med 5-3 i kväll, vilket betyder att Nässjö nu bara är två poäng bakom Lindö. Smedby är två poäng bakom Nässjö, men har då en match mindre spelad. 

Det är upplagt för en spännande höst där Nässjö börjar igen den 28 juli borta mot Azech i Norrköping. Nästa hemmamatch, då segersviten ska hållas hemma, är mot Smedby.

Tobias

Tobias Svensson i kamp med en Anebyspelare på den våta planen på Skogsvallen. I bakgrunden Dusan Kenic som utsågst till bäste hemmaspelare tillsammans med Viktor Rosenkvist

 

Starkt mittbackspar

Nässjös båda mittbackar Viktor Rosenkvist och Bojan Kakas var mycket bra i kväll, Dusan Kenic stod för grannlåten framåt och slog frisparken som Danneman nickade in till 2-0. Till första NFF-målet spelade Tomislav Jakesevic fram som i Milos frånvaro fick plats i startelvan i dag.

Det blev ett spännande derby till slut i regnet, trots Nässjös drömstart som indikerade i det läget på att det skulle bli många hemmamål. 

- Jag tänkte nog lite så också när vi hade 2-0 så pass tidigt. Det fanns chans att ta in lite kvot på de andra topplagen. Men tre poäng är alltid tre poäng. Det var förstås det viktigaste i detta derby. Känns rätt skönt med lite sommaruppehåll nu och jag får hålla tummarna för Aneby mot Smedby, sa Nässjös lagkapten Alexander Jonsson.

Aneby fick kanske blodad tand nu för poängkap med sin andra halvlek i Nässjö. Faktum är ju att Aneby måste börja vinna för att inte tåget ska gå ifrån dem i botten, där de måste ha tre lag efter sig.

 

Mål, Nässjö: Dan Danneman 2,

Aneby: Admir Delic.

 

Thomas Holmqvist

 

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info