Hoppa till sidans innehåll

Nu är det bara Nässjö som gäller för Vladan Brdaric

26 MAJ 2015 22:05
Den 23-årige mittfältaren i Nässjö FF Vladan Brdaric spelade i fjol i tvåan med Råslätt. I år är det Nässjö för hela slanten som gäller sedan Vladan flyttat hit från Jönköping och även träffat Nässjö-tjejen Ana-Marija.
  • Skapad: 26 MAJ 2015 22:05

Vladan jobbar också på Nässjöföretaget Lagerservice AB, där han får sällskap av två andra NFF-serber i Bojan Kakas och Dusan Kenic, plus den långtidsskadade anfallaren Jack Lindholm.

- Jag stortrivs i den här klubben. Det är helt annorlunda här. Vi är som en stor familj i Nässjö FF. I Råslätt var det inte så, med väldigt många olika nationaliteter i laget. Klubbledningen lovade mig också mycket när jag kom från Serbien i februari 2014, men det var löften de aldrig höll. Då fick det bli Nässjö istället.

Vladan och Anel

Vladan Brdaric tv trivs med livet i Nässjö. Här tillsammans med Nässjös målvakt Anel Bobar i polen mellan ett av träningspassen på träningslägret i Slovenien tidigare i år.

Råslätt var inte alls så långt ifrån att hänga kvar förra säsongen i tvåan. Men Vladan tycker att Nässjö är ett nummer större i sitt spel än Råslätt var i fjol. Förra året mötte Vladan just Nässjö FF ute i Stensjön i finalen av Ullinge Cup. Nässjö vann den finalen med 5-2.

- Vi hade en liten trupp i denna cup kommer jag ihåg och jag var riktigt trött redan innan finalen började. Vi var chanslösa mot NFF den gången.

Seriestart utan någon träningsmatch

Faktum var att Vladan inte spelade en enda träningsmatch med Nässjö i år på grund av en skada i knät som han ådrog sig i en inomhuscup i Vrigstad. Första seriematchen mot Smedby borta fick han börja på bänken men kom in i andra halvlek och gjorde ett bra inhopp.

Men Nässjö föll i premiären med 0-2. Sedan har Vladan varit startspelare och då har Nässjö inte förlorat mot i tur och ordning, Azech, Boxholm, Högsby, Hvetlanda GIF och Gullringen.

Vladan mot Smedby

Mot Smedby i premiären hoppade Vladan in i andra halvlek. och gjorde avtryck direkt.

Nu väntar Derby i Linköping på lördag, ett lag som precis som Nässjö vann med sju måls marginal i Aneby. 

- Jag tycker inte vi ska behöva vara rädda för något lag. Visst, det blir konstgräs den här gången. Vi visade ju i Vetlanda att vi behärskar det underlaget också. När vi slog Hvetlanda GIF med 5-2 var det vår bästa match den här säsongen. Vi bör nog komma upp i den nivån på lördag också för att vinna.

Vladan Brdaric

Vladan hoppas på vinst och att få applådera Nässjös tillresta supportrar på lördag i Linköping.

I Råslätt var Vladan bara fotbollsspelare på heltid och hade inget arbetstillstånd. I Nässjö trivs han bättre, inte minst för att han får jobba på dagarna. Men i juli under speluppehållet blir det ändå en tur hem till Serbien. 

Nässjö har en hög potential

När Vladan jämför Råslätt, som länge var med att hänga kvar i tvåan i fjol, med Nässjö FF, så påstår han att NFF har en högre potential i sitt spel. 

- När vi spelar som bäst och rullar bollen med tålamod inom laget har vi den klass som senare i höst kan ge en division 2-plats. Men först får vi vara inställda på en tuff match mot Derby på lördag. Nässjö hade svårt för dem i fjol har jag hört,

Derby vann med hela 4-0 då, sedan det tidigt i matchen blivit tre mål och exallsvenske Åtvidabergs-spelaren Oscar Möller låg bakom många mål. Mot Aneby var inte Oscar med, ändå vann Derby med hela 7-0.

- Det är historia nu att vi förlorade i fjol med 0-4. Det är inte samma NFF-lag i år. Men de som var med i fjol lärde sig förhoppningsvis av det mötet. Men helt klart är Derby ett mycket bra lag som vi måste spela taktiskt rätt mot. Jag har sett dem tidigare i år, berättar NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Dejan är imponerad av Vladan

Dejan är imponerad över att Vladan Brdaric kommit in så snabbt och bra i sitt nya lag när han inte kunde spela en enda träningsmatch på grund av knäskadan.

-Inga problem att komma in i det här gänget när vi är som en stor familj. Det är inte alls så att vi fyra serber håller oss för oss själva. Det är ingen som tänker på att vi har annan nationalitet när resten av laget är svenska killar.

Lagkaptenen Alexander Jonsson är avstängd efter sin tredje varning senast mot Gullringen. 

-Väldigt surt att inte få spela i en sådan här match där vi är ute i revanschärende sedan i fjol. Det blir oerhört nervöst att se matchen från sidan och inte kunna hjälpa till ute på planen den här gången. Skulle tro att Victor Rosenkvist får ta hand om min kaptensbindel, säger Jonsson.

Alex avstängd

Alexander Jonsson spelar inte mot Derby på lördag

Filip spelsugen efter avstängning

Filip Brtan är tillbaka igen efter sin avstängning i fyra matcher. En  väldigt spelsugen Brtan får man förmoda eftersom han heller inte fått spela i kombinationslaget Nässjö FF/Stensjöns IF under sin avstängning.

Anfallaren Tomislav Jakesevic skadade sin hand på jobbet och kommer vara borta i tre veckor på grund av det.

 

Nässjö FF ligger nu trea, två poäng efter serieledande Lindö och en efter serietvåan Myresjö/Vetlanda. Derby är på sjätte plats och fem poäng efter Nässjö.

Matcherna i den sjunde omgången i den nordöstra trean är dessa: Hjulsbro-Aneby (fredag), Lindö-Myresjö/Vetlanda (lördag), Hvetlanda GIF-Azech (lördag), Högsby-Boxholm (lördag), Derby-Nässjö (lördag), Gullringen-Smedby (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info