Hoppa till sidans innehåll

Ny imponerande insats av Nässjö FF gav ”bara” oavgjort

28 MAR 2015 16:39
Nässjö FF-tränaren Dejan Prvulovic gav flera av sina unga spelare chansen i eftermiddagens träningsmatch på Skogsvallens konstgräs mot fjolårets division 2-lag Tord som spelar i trean i år men inte i samma serie som Nässjö.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:56

Det slutade 2-2 (1-1) där NFF satt i förarsätet och låg klart närmast segern.

Det här måste ändå ha stärkt NFF inför träningslägret i Slovenien som Dejans gäng åker till på tisdag och varar fram till den 5 april. Länge såg hans lag ut som vinnare och dominerade till stora delar den här matchen, frånsett första och sista tio minuterna. Bara åtta minuter kvar kom Tords något oväntade kvittering till 2-2.

- Så onödigt, vi ska göra 3-1 istället och vinna den här matchen. Tycker vi är det bättre laget. Det är lite surt att inte få med sig segern, Jag själv har några chanser att göra trean, menade den offensive mittfältaren Tobias Svensson.

Tobias Svensson

Tobias Svensson, ny från Annebergs GIF,  gjorde Nässjös andra mål i matchen mot IK Tord 

 

Han gav Nässjö ledningen ändå med 2-1 och hade blandannat också en bra frispark som Tords målvakt med nöd och näppe tippade över ribban. Att Annebergsgrabben, som är hemma igen efter flera år inom Helsingborgs fotboll, blir en tillgång för NFF på mittfältet råder inteminsta tvivel om. Nässjö saknade annars fler tunga namn den här gångensom Viktor Rosenqvist, Adam Borg, Rebaz Muhammed, Jack Lindholm, Dan Danneman och Zimon Karlsson, Men i Nässjö finns sannerligen unga ersättare som Dejan ger chansen och som på allvar aspirerar på A-lagsplatser.

Fyra spelare födda -99, Martin Bartan (kvitterade till 1-1), Qendrim Laci, Antonio Crnoja och Christian Habib fick alla chansen och gjorde det bra.

-Här spelar vi med mersmak 2-2 med ett ungt lag mot ett Tord som fanns i tvåan. Vi gör det riktigt bra, det är det allra viktigaste att ta med sig nu till lägret nästa vecka i Slovenien. Att Tord får kvittera på slutet när vi är nära att göra trean istället, spelar inte så stor roll. Vi vet vad vi gjort för prestation rent spelmässigt i dag, sa Dejan.

I första halvlek fick Alexander Jonsson spela mittback, men han flyttades upp på sin vanliga mittfältsplats i andra halvlek. Det gav Nässjö ett större grepp om matchen och även tre 99:or släpptes in frånbänken. Nässjö har bara förlorat en match så här långt, det var borta mot division 2-laget Berga i Kalmar. Nu på lägret i Slovenien (tillsammans med Stensjöns IF) under nästa vecka ska det spelas en träningsmatch.

- Det blir mot ett lag från Slovenien som håller bra svensk division 2-klass, berättar Dejan.

När Nässjö FF sedan kommer hem från lägret så saknar Nässjö ännu motstånd för träningsmatch, veckan innan seriestarten i Norrköping den 18 april mot seriefavoriten Smedby AIS, som precis som Tord åkte ur tvåan förra säsongen. Så här långt måste det sägas att det ser bra ut för Nässjö, där Dejan ännu har lite sparkapital kvar i bagaget som exempelvis Milos Mladenovic som ansluter till Nässjö FF på lägret i Slovenien och sedan följer med till Nässjö. Alla vet ju vid det här laget Milos kapacitet när det handlar om målskytte efter två tidigare säsonger i NFF.Sedan har inte nyförvärvet Vladan Brdaric från Råslätt spelat så många matcher ännu på grund av en skada. En spelare som lär vara riktigt bra och som Nässjö FF hoppas på inom snar framtid.

Qendrim, Chriss och Toni

Den här trion unga spelare, alla födda -99, fick
alla chansen i andra halvlek mot Tord. Från vänster: Qendrim Laci, Christian Habib och Antonio Crnoja.

 

Nässjö FF har en riktigt bred trupp i år. Det kan bli mycket avgörande i ett långt seriespel. De unga knackar verkligen på A-lagsporten och vill in och de lite äldre får ta i lite extra för att behålla sina platser.Konkurrensen om platserna i startelvan blir mördande tuff.

Det ser vi nu tre veckor innan seriestarten i Norrköping.

 Mål, Nässjö: Martin Brtan, Tobias Svensson.

 

Thomas
Holmqvist 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info