Hoppa till sidans innehåll

Ny uddamålsseger mot Derby för Nässjö FF

05 SEP 2015 21:16
Det blev en ny uddamålsvinst för Nässjö FF mot linköpingslaget Derby. I våras vann Nässjö uppe i Östergötland med 1-0, på Skogsvallens B-plan i eftermiddag blev det 3-2 (0-0).
  • Skapad: 05 SEP 2015 21:16

A-planen i Nässjö är ett sorgligt kapitel. En plan som inte tål lite regn och var ospelbar i eftermiddag. Det har inte precis vräkt ner regn de senaste dagarna. Men huvudarenans plan på Skogsvallen håller inte ändå.

Nässjö kunde vinna tacka vare en stark andra halvlek, men var illa ute i den första halvleken då Derby var bättre. Mest nöjda då med 0-0 ska Nässjö absolut vara.

Vinkade fel tre gånger

I andra halvlek spelade en linjeman något av huvudrollen när han först felaktigt dömde bort Nässjös 1-0 för offside då Dusan Kenic slog bollen snett bakåt till en framrusande Dan Danneman. 

- Finns inte en chans att det kan vara offside. Där blev vi verkligen berövade vårt ledningsmål, sa Danneman.

Men inte långt efter blundade samma linjeman för Filip Brtan som fick många meter helt fri mot mål och gjorde 1-0 för Nässjö. Visst var det väl offside här ….

Däremot åkte linjemannens flagga upp felaktigt igen när Dusan Kenic med en perfekt passning frispelade Danneman igen som vinkades av till allas förvåning i friläge när han hade läge att göra 2-0. Dusan Kenic blev så arg på domaren över detta att han ådrog sig ett gult kort f ör protest och det var hans tredje. Är alltså avstängd nästa helg borta mot Hjulsbro. 

DSC_6474

Alla trodde att match var stängd när Dusan Kenic behärskat pricksköt 3-1 till Nässjö. Derby reducerade dock strax efter och sista minuterna blev onödigt nervösa

Det är också en annan mittfältare i Tobias Svensson som fick sitt tredje gula kort i första halvlek. Tungt för Nässjö att vara utan båda dessa mittfältare på lördag.

Träffade stolpe och ribba

Men Nässjö skulle ändå få sitt 2-0 när mittbacken Viktor Rosenkvist höll sig framme på en målvaktsretur sedan inhopparen Timoslav Jakesevic laddat kanonen.

Det blev match in i det sista sedan Derby reducerat två gånger, 1-2 och 2-3. Nässjö skulle  avgjort det här tidigare med hade inte marginalerna med sig med bollar som tog insidan av stolpen och en i ribban i andra halvlek. 

Dusan Kenic var den som ändå avgjorde det här med att göra 3-1 cirka 6-7 minuter före slutet (någon matchklocka finns förstås inte på B-planen). Han fick en lång passning tvärs över hela planen från Timoslav Jakesevic och tog sig in i straffområdet och placerade bollen snyggt utom räckhåll för Derbys målvakt.

- Derby var ett mycket bra lag och precis varje gubbe i vårt lag kämpar och gör vad som krävs. De orkade inte stå mot oss på slutet, ansåg NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Milos åkte hem och kommer nästa år

Milos Mladenovic, serben som kom tillbaka för några veckor sedan till Nässjö igen, har tvingats åka hem igen och var inte med i dag.

Milosmålgörarlimpa

Milos Mladenvic var inte med i Nässjö idag. Förhopningsvis är han tillbaka och kan vara med hela nästa säsong

- Det är så att Milos har fått ett jobb i Nässjö och var tvungen att åka till Belgrad för att få alla papper dokumenterade. Det betyder att han inte spelar mer för oss i år, men är istället klar för nästa säsong och då gäller det allt från försäsong och hela seriesäsongen utan några 90-dagarsperioder som tidigare, förklarar Dejan.

Det var sannerligen en lagseger som Nässjö tog där alla bidrog, där man kunde jobba sig in i matchen, för att ta över i andra halvlek. 

En 16-årig A-lagsdebutant i NFF

I Nässjös lag gjorde den blott 16-årige Antonio Crnoja A-lagsdebut i seriesammanhang som högerback och klarade sig bra.

- Jag hade det lite tufft i första halvlek då Derby var lite bättre än oss och kom loss på min kant. Men jag lärde mig av första halvlek och i andra gick det bättre tycker jag. Jag har bara spelat 45 minuter i två träningsmatcher i våras tidigare. Förhoppningsvis får jag spela kvar nu på backplatsen reste av säsongen. I vinter satsar jag sedan stenhårt för att vara permanent med i A-laget till nästa säsong, sa Antonio.

DSC_6469

Antonio Crnoja gjorde A-lagsdebut mot Derby på Skogsvallen idag

Han går första året på gymnasiet och läser samhällsprogram, många tror att det här kan vara nästa storspelare som Nässjö FF plockar fram.

Eftersom Lindö vann i Myresjö så är de två placeringarna i toppen nu vikta åt de två norrköpingslagen Smedby och Lindö som nu gör upp om förstaplatsen. Nässjö och Myresjö/Vetlanda får kämpa om att bli trea. I sista matchen möts de i Nässjö.

Mål, Nässjö: Filip Brtan, Viktor Rosenkvist, Dusan Kenic.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info