Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot seriekonkurrenten

16 MAR 2019 16:13
Nässjö FF tog emot seriekonkurrenten Råslätts SK på Skogsvallen under lördagen. 2-2 slutade matchen efter att gästerna haft ledningen med 2-0 i paus
  • Uppdaterad: 16 MAR 2019 16:13

Vi fick se en avvaktande första halvlek där båda lagen är slarviga i sina passningar pga den höga press bägge lagen sätter. Detta resulterar i att passningsspelet blir slarvigt.

0-1 målet kommer efter slarvigt spel av Nässjö i uppspelsfasen som gör att RSK ställer om snabbt och prickskjuter i straffområdet otagbart för Isac i målet.

5 min  efter 0-1 målet blir det missuppfattning i NFFs backlinje och det utnyttjar RSK och 0-2 är ett faktum. 

20 min in i matchen sätter RSK spelaren en ful armbåge på Allan, domaren tvekar inte en sekund utan det blir rött direkt. Trots en man mer på banan så lyckas inte NFF skapas några direkta farligheter i första halvlek, utan man låter RSK sticka upp ibland på halvfarliga kontringar.

Notebart från första halvlek är att Isac Almström i NFF-målet tvingades utgå efter att han kolliderat med en spelare i RSK.

"Vi hoppas och tror att det inte är något allvarligt utan att Isac är fit for fight igen till nästa vecka men han ska undersökas i kväll för säkerhets skulle" säger assisterande tränaren Zvonimir Ladan

In med pigga ben efter ett par byten i andra halvlek, där bla Tobias Svensson kommer in och styr spelet vilket bidrar till att NFF böjar hota mer konkret. RSK får rikta in sig på försvar o slå ifrån, NFFs backlinje står högt och RSKspelarna drar ut på tiden för att dra ner på tempot. RSK går helt enkelt på knäna i andra halvlek. Vi väntar på att NFF ska göra mål o vända matchen. Tobbe gör 1-2 efter en hörna som äntligen ger utdelning. 5 min före slutet kommer kvitteringen när pigge Yves får en perfekt boll o löpa på o ensam med målvaket gör han inget misstag.

Yves Nkuru5 mål av Yves Nkuru på två matcher sedan hans övergång från Asssyriska

2-2, där vi får två helt olika bilder av NFF. I första halvlek, trögt och svårt att skapa chanser. I andra kliver flera spelare fram, framförallt kapten Tobias som tar tag i matchen o visar vägen med sitt offensiva spel.

Extra beröm till samtliga 4 spelare som spelade ytterbackarna, Pontus, Robin, Tim samt nyförvärvet Reho.

Se matchbilder här

Skribent: NFFredaktionen
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info