Hoppa till sidans innehåll

Så kom då Nässjös första förlust hemma på två år

25 AUG 2015 21:34
Nässjö FF hade inte förlorat på 753 dagar på Skogsvallen. I kväll, i en bra match mot Smedby, kom så förlusten med 0-1. Men det kunde lika gärna ha varit NFF som stått som vinnare med samma siffror.
  • Skapad: 25 AUG 2015 21:34

Nässjö gjorde vad man kunde och alla slet hårt för varandra i nittio minuter. Möjligen föll NFF på att passningar i avgörande lägen hamnade fel för många gånger. Nässjö hade sannerligen massor av oflyt den här kvällen mot ett bollskickligt Smedby.

Redan efter nio minuters spel försvann den stora målskytten hos NFF. Dan Danneman fick ge upp på grund av smärtor i höfttrakten. Utan sin stora målskytt (14) med det snabba steget, blev anfallsspelet förstås lidande hos hemmalaget. På samma kant kunde heller inte den offensivt så skicklige backen Adam Borg spela eftersom han började studier i Kalmar i måndags.

- Det är ljumsken vid det andra benet som jag haft lite problem med, men den här höften har inte krånglat. Jag kände lite på uppvärmningen men satsade på spel men efter mina två första ryck förstod jag att det inte skulle hålla. Förmodligen kan jag inte spela mot Gullringen borta på fredag, förklarade Danneman.

Brtan brände jätteläget

Ändå skapade Nässjö mer framåt än gästerna i första halvlek. Ersättaren för Danneman, Filip Brtan, hade en jättechans att göra 1-0 när han kom riktigt nära mål från vänsterkanten vid första stolpen, men valde att spela snett inåt där ingen NFF-spelare fanns, istället för att gå på avslut själv.

- Klart att jag skulle försökt att sätta den i bortre hörnet. Efteråt kan man gott säga att jag var för osjälviskt där. Jag trodde det var någon på gång inne i straffområdet mot andra stolpen. Det är bittert att förlora så här, de har i stort sett bara ett läge när de sätter 1-0 med ett skottet utanför straffområdet (Haris Sijaric).

Den långe och svårstoppade Smedby- spelare som mer eller mindre sänkte Nässjö också i Norrköping när han sprang igenom redan efter fyra minuter och gjorde 1-0 i seriepremiären.

Jack

Jack Lindholm på väg förbi två Smedbyspelare

Ett topplag har ofta flyt med allt

Ett topplag har ofta flyt med det mesta och marginalerna var sannerligen på östgötarnas sida i kväll.

Innan deras ledningsmål fick NFF:s mittback Viktor Rosenkvist en armbåge i ryggen på mittplanen, vilket Jönköpingsdomaren George Jansizian konstigt nog blundade för. Rosenkvist hamnade på efterkälken och Sijaric fick fritt fält och hittade rätt med ett härligt skott.

Domaren hade ingen bra dag

Matchen var tuff och domaren George Jansizian fick lugna ner spelarna imellanåt då det uppstod irritation vid en del konstiga domslut.  

När Nässjö flyttade upp för att kvittera kom Dusan Kenic in i straffområdet och skulle vända om för skott men fick då en spark över smalbenet och föll. Här blundade Jönköpings-domaren igen till hemmapublikens stora protester.

- Det är given straff, jag hade kommit runt för att skjuta mot mål annars, sa en oerhört besviken Dusan Kenic inne omklädningsrummet efter matchen.

Dusan

Straff? Solklart tyckte publiken på läktare

Nässjö FF har sannerligen inget flyt med straffar i år. Har bara fått två med sig under hela säsongen medan man däremot åkt på flera för motståndarna, varav två av dem båda gångerna huvuddomaren blundat men linjemannan gått in och dömt straff.  Mot Smedby senast och mot Högsby borta.

NFF-tränaren Dejan Prvulovic var stor i nederlagets stund och ville att spelarna i omklädningsrummet skulle applådera sig själva för en härlig match.

- Ni spelar riktigt bra mot ett starkt motstånd och alla gör vad som krävs. Att det inte räcker ända fram har flera orsaker, sa Dejan

0-1

Spelarna var inte glada efter matchen men fick beröm av tränaren Dejan Prvulovic i omklädningsrummet efteråt

Alla på läktaren såg ju, utom domaren att Rosenkvist fick en klar armbåge i ryggen och föll i kampen om bollen. Det bäddade för Smedsbys så viktiga ledningsmål. Första målet var förstås oerhört viktigt i dag. Att sedan Nässjö också blir blåsta på en straff gör det förstås inte lättare att vinna ett jämnt möte mot topplaget Smedby som nu gick upp i serieledning.

- Domaren tycker inte det är en armbåge, men jag kände den i ryggen när jag trycktes ner. Ingen kan påstå att vi har marginaler med oss precis nu i höst, sa Rosenkvist och bedrövad borrade ner ansiktet i handduken.

Bojan bäste hemmaspelare

Alexander Jonsson, lagkapten, slet hårt på mitten men får nog slipa passningsspelet en aning. Miloas Mladenovic fick komma in sista halvtimman efter att ha anslutit till truppen under dagen, Priset till bästa hemmaspelare gick till mittbacken Bojan Kakas som var tilbaka efter avstängning. Gästernas målvakt Christoffer Hagsell gjorde några giftiga räddningar och bidrog starkt till gästernas seger.

Alex och Jeppe

Alla Nässjöspelare slet verkligen hårt i 90 minuter slet hårt i 90 min. Här har Alexander Jonsson och Jesper Frohm fokus på bollen.

Frågan är om han hade klarat nollan i dag om Nässjö haft kvar sin målkung Dan Danneman på planen i nittio minuter. Danneman är spelaren i Nässjö som sätter fart, kommer runt på kanterna och bäddar för lägena.

- Jag tyckte de hade en lite långsam back på min kant, det var synd att jag inte kunde spela hela matchen. Klart att det ser svårt ut nu, men vi kan inte lägga oss ner och dö utan får gå för fullt i de återstående matcherna också. Det här är nog en av våra bättre matcher hemma ändå. 

Milos

Milos var tillbaka i NFF och kom in sist 30 minuterna

Redan efter nio minuter kanske Nässjös stora chans försvann i toppen av trean när Danneman försvann  med sex omgångar kvar. Det lutar åt att Nässjö får göra upp om tredjeplatsen med Myresjö/Vetlanda. De två norrköpingslagen Smedby och Lindö har ryckt och ser för starka ut att tappa sitt försprång ner till Myresjö/Vetlanda och Nässjö. Man vet dock aldrig, än finns det poäng att spela om.

Thomas Holmqvist

 

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info