Hoppa till sidans innehåll

Seger krävs om Nässjö ska haka på toppstriden i trean

27 MAJ 2016 18:55
Det är lite av en måstematch för Nässjö FF i trean på lördag eftermiddag mot Boren från Motala, om NFF:s spelare har tänkt finnas med i toppstrid i fortsättningen.
  • Skapad: 27 MAJ 2016 18:55

Östgötarna är nykomling och har så här långt bara vunnit en match. Det skiljer fyra poäng i tabellen på NFF och Boren. Nässjö på fjärde plats och Boren på den elfte näst sista platsen.

- Visst har vi skrapat ihop en del poäng som ger oss en plats på övre halvan just nu. Men ändå känner alla i laget att vi inte har vågat släppa på handbromsen i de sex första omgångarna. Vi har inte fått det att lossna riktigt i någon av matcherna och alla väntar på att vi ska göra en match som är bra i nittio minuter, säger lagkaptenen Tobias Svensson.

Tobias håller med om att det som räknas är bara tre poäng nu mot nykomlingen Boren.DSC_7969_00039

Tobias Svennson hoppas att det lossnar rejält för NFF mot Boren

Lövhult en positiv förändring

Senast mot Derby skapade Nässjö fler målchanser än tidigare, åtminstone efter halvtidsvilan. Torsdagens träning förlades till Lövhult där det sprangs av en hel del frustration över denna förlust med 0-1. Samtidigt som det var fotbollsträning och tävlingar på ”grönare” gräs i Lövhult än vad det erbjuds på Skogsvallens fotbollsplaner!

- Vi har gjort sådant här avbrott med att åka ut till Lövhult när vi anser det behövs tidigare år också och då har det gått bra i matchen efter, påpekar NFF-tränaren Dejan Prvuolvic.

Dejan kommer att ändra

Nässjö har faktiskt alla spelare tillgängliga till denna match, inga skador eller avstängningar.

- Det kommer bli en del omplaceringar inom laget och de spelare som jag för dagen tycker är i bäst form kommer få starta. Vi ska bara göra fler mål än motståndarna den här gången, säger Dejan.

Men han betonar att serien är jämn och några lätta matcher existerar inte.

DSC_8039_00095

Dejan Prvuolvic har alla spelare tillgängliga i helgen.

Hoppas på bästa matchen nu

Lagkaptenen Tobias Svensson hoppas att Nässjö den här gången kan starta med gasen i botten och inte hamna under med 0-1 som i tre poängmatcher mot Hjulsbro (1-1), Malmslätt seger 5-3 och Kuddby seger med 2-1.

- Jag hoppas vi kan göra vår bästa match för säsongen nu inför hemmapubliken och verkligen våga. Förhoppningsvis har vi mer flyt än senast uppe i Linköping då vi lika gärna kunde vunnit mot serieledarna efter en bra andra halvlek.

Fyra svåra matcher avslutar

Efter Boren på hemmaplan så är avslutningen av våren verkligen tuff mot starkt motstånd, AFK Linköping borta, Myresjö/Vetlanda borta, Assyriska hemma och Högsby borta.

- Vi gillar att spela mot bra lag och vi blir själva ett litet snäpp bättre för varje match. Även om vi inte gjort någon riktigt bra match ännu. Jag tror det är på väg att lossna nu

är vi spelat oss samman. Men vi måste sluta med att dra på oss så många onödiga varningar för snack. Vi vet ju så väl att domaren har tuffare direktiv mot sådant i år, säger Tobias.

Handbromsen ska vara urkopplad

Dejan nästan lovar att hans mannar ska gå in i den här matchen och tro på det de gör. De elva som startar ska våga från start och handbromsen ska vara urkopplad.

- Vi vet vad som gäller nu mot Boren, vi måste gå för en fullpoängare nu på hemmaplan. Det känns som vi är på väg upp trots att vi föll i Linköping senast, säger backen Jesper Frohm.

Matcherna i omgången: Assyriska Turabdin-Kuddby, Myresjö/Vetlanda-Derby, Hjulsbro-Boxholm, Högsby-Tord, Nässjö-Boren. Malmslätt-AFK Linköping.

Damerna vill vända förlustsviten

Nässjös damlag har inte spelat sedan den 14 maj då det blev förlust borta mot Habo. Nu väntar en ny bortamatch på lördagseftermiddagen mot Egnahem. Ett lag som ligger en poäng före Nässjö och gjort flera bra resultat. Nässjötjejerna som stod över förra helgens omgång är rejält spelsugna nu.

- Det känns som vi är på väg upp ur en formsvacka och rejält laddade för att bryta vår förlustsvit på tre raka matcher nu mot Egnahem, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson inför lördagens bortamatch.

Nässjö saknar några spelare som är borta på studentresa. Men det finns bra ersättare som kan gå in och ta jobbet som förhoppningsvis kan leda till Nässjötjejerna andra seger i tvåan denna säsong. Det blev seger i premiären mot Mariebo hemma.

Efter helgens match väntar en ny bortamatch sedan mot Husqvarna innan Nässjö tar emot hårdsatsande Eksjö den 14 juni i något av säsongens match på Skogsvallen.

I dag spelas bara en annan match i denna damserie och det är just Eksjö som åker till Habo.

 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info