Hoppa till sidans innehåll

Sex mål av NFF i genrep och ny amerikan är nu klar

09 APR 2016 18:04
Nässjö FF drog verkligen nytta av det högre tempo som de fick mot division 1-laget Oskarshamn i tisdagens träningsmatch.
  • Skapad: 09 APR 2016 18:04

När Rimforsa kom på besök i dag på Skogsvallens konstgräs gjorde Nässjö alla sina sex mål under matchens första 27 minuter fram till 6-0. 

Sedan kände sig tydligen Nässjö lite för mycket nöjda och slutresultatet skrevs till 6-3 efter att NFF förlorat andra halvlek med 0-2 mot division 4-laget Rimforsa.

Luftade hela bänken i andra

I början av andra halvtid valde tränare Dejan Prvulovic att plocka ut flera av de så kallade ”givna” A-lagsspelarna för att lufta bänken med fyra nya spelare, plus att skadade spelare som Bojan Kakas, målvakten Erik Dunåker, Alexander Herbertsson och Tafarell Habib saknades från start i detta genrep.

- Det blir svårt att hålla uppe koncentrationen när vi gör sex mål så pass tidigt efter bra spel. Men det här måste vi lära oss att ha fokus hela tiden trots klar ledning. Att förlora andra halvlek är förstås inte bra och det kan vi inte vara nöjda med. Men första halvtimmen är riktigt bra, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Milos brände i andra

Nässjö borde också gjort mål i andra halvlek, Milos Mladenovic brände flera öppna lägen ensam med målvakten och Antonio Crnoja hade också ett par bra chanser.

Dan Danneman var verkligen giftig på sin kant i anfallet men plockades ut i början av andra för att sparas till premiären. Viktor Rosenkvist var tillbaka som mittback efter sin fotskada och visade att han absolut ska vara med i kampen om mittbacksplatsen i fortsättningen. Även om konkurrensen om platserna i försvaret hårdnar allt mer.

Amerikan klar till premiär

Till premiären på lördag hemma mot Hjulsbro så ska en ny amerikansk spelare nu vara klar och han dyker upp i Nässjö på måndag om allt går som planerat.

Det är en 28-årig mittback som heter Juan ”Leone” Cruz som har representerat Major Leuge-klubbar som FC Dallas Real Salt Lake, mest då i dessa elitklubbars b-lag. 

Men Juan Cruz har spelat som ordinarie i klubbar i den näst högsta ligan i USA. Nu senast kommer han från United Socer Leauge från Austin Aztex i Texas. Han är 82 kilo tung och 183 centimeter lång.

Nässjö FF har sett honom på flera videofilmer och räknar med att han ska bli ett rejält lyft för laget med sin rutin.

Fler nyförvärv på ingång

Nässjö har ytterligare en spelare från utlandet nästan i hamn, vilken lär dyka upp i Nässjö under nästa vecka. Också en rutinerad kille som har goda meriter i sitt hemland som mittfältare och spelat högt upp i divisionerna.

- Vi vill se honom här i Nässjö först innan vi kan släppa det, säger Dejan.

Nässjö FF hoppas på att det ska bli seriestart hemma på lördag mot Hjulsbro från Linköping, även om inte A-plan skulle vara spelklar och konstgräsplanen är upptagen hela helgen för ungdomscup. B-planen kan bli aktuell, om inte A-planen skulle tillåta spel.

- Klart att man vill spela den här premiären i helgen. Det är ju det vi spelare gått och väntat på. Jag hoppas förstås att det blir på vår A-plan där det finns en inramning av läktare och sådant, säger Dan Danneman.

Fjolårets målkung i Nässjö som gjorde mål också i dag i den första halvleken.

- Jag borde nog satt ytterligare ett när jag var igenom i första minuten. Vi spelar riktigt bra i första halvlek när vi har stora delar av vårt ordinarie manskap på planen, tyckte Danneman.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 2,Jimmy Erixon 2, Dan Daneman, Tobias Svensson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info