Hoppa till sidans innehåll

Stark vändning gav årets första seger

14 MAR 2010 23:37
Efter en trevande inledning på Råslätts konstgräs visade Nässjö FF prov på stor lagmoral när man vände underläge med 0-2 till seger mot Jönköping Södras U21-lag. Äntligen fick de nya möjlighet att lära sig segersången och det var verkligen välförtjänt efter bra prestationer.
  • Skapad: 14 MAR 2010 23:37

Jönköping Södra U21 - Nässjö FF 2-4 (2-2)

 

Mål:

1-0 15 min

2-0 25 min

1-2 31 min Niklas Larsson (Dan Danneman)

2-2 44 min Dan Danneman (Fredrik Olofsson)

2-3 83 min Dan Danneman (Patrik Stenebrand)

2-4 86 min Dan Danneman (straff, Packe fälld)

Niklas och Dan

Laget:

 

                                   Anel

 

Jimmy             Mange            Robert K            Jeppe (ut 68)

                     

                 Packe                         Alexander (ut 65)

 

                                   Nebbie

 

Olofsson                                                    Danneman

 

                                   Niklas (ut 73)

 

 

Ersättare:

Marjan (in 68 som vänsterback)

Ibbe (in 73 som forward)

Albin (in 65 som balansspelare)

Philip (målvaktsersättare)

  

Kommentarer efter matchen:

Mattias och Peder

”- Träningstemat under veckan har varit att förbättra vårt djupledsspel, vilket vi också ville se i dagens match. Vi inleder matchen med flertalet bra djupledsbollar som direkt ger ett par bra målchanser. Djupledspassningarna kommer också från de ytor vi vill att bollen ska komma ifrån. Tyvärr blir det ingen utdelning på våra chanser utan J-södra kontrar in ett mål på ett, lite för billigt, sätt. Både deras första och andra mål är frukten av ett oorganiserat försvarsspel från vår sida. De kunde även gjort ytterligare ett mål pga att vi inte uppträdde som ett lag defensivt, i mitten av första halvlek. J-södra har här en riktigt bra period med bra passningsspel och visar väldigt bra spelbarhet, samtidigt som vi inte hittar våra positioner. Vi reducerar till 1-2 vilket var viktigt för oss och vi växer in i matchen. Sista tio tar vi över allt mer och kvitterar precis innan halvtid. I halvlek förändrar vi vårt försvarsspel både kollektivt samt individuellt på vissa positioner och tar på så sätt ett stort grepp om matchen. Vi vinner mycket boll och har ett härligt djupledsspel där 4-5 spelare hela tiden visar vilja att delta i våra anfall. Vårt anfallsspel i andra halvlek är stundtals en fröjd att se på och vi skapar väldigt många chanser utöver de två mål vi gör. Ser vi på att temat för dagens match var att förbättra vårt djupledsspel och få fart på våra offensiva spelare så är vi väldigt nöjda med framförallt andra halvlek. Killarna löpte otroligt mycket idag. Extra kul idag var att det lossnade för Dan Danneman. Han både skapade ett flertal chanser och gjorde även tre mål. Patrik Stenebrand jobbade över hela plan på ett imponerande sätt, Nebbie visade återigen att han på allvar slåss om en A-lagsplats. I försvarslinjen styrde som vanligt Robert Källström och Jimmy Erixons andra halvlek var mycket bra. Anel Bobar i målet var auktoritär och dirigerade laget.”, rapporterar tränarna Peder Holm och Mattias Ragnegård.

Patrik Stenebrand 

”- Vi hade haft ett par hörnor innan och eftersom det var svårt att slå in bollen pga snön ville vi satsa på en kort hörna. Jag kom ut och mötte Olofsson som ställt upp med sin vänsterfot, han spelade kort och jag slog in bollen med ett tillslag, Danneman läste situationen och tog en perfekt löpning för att sedan nicka in bollen. Vid straffsituationen fick jag en djupledspassning från backlinjen då jag påbörjat en löpning i djupled eftersom deras backlinje stod högt upp. Deras målvakt gick ut men jag var först in i situationen och tog med mig bollen till höger och målvakten klippte mig i stället för bollen, solklar straff. För egen del blev inte första halvleken spelad som det passar mig, det blev bättre i andra halvleken men jag är inte helt nöjd med min insats då jag tappade några bollar och kunde ha spelat enklare vid ett par tillfällen men är väl ändå godkänd i spelet. När det gäller arbetsinsatsen från min sida är jag nöjd, det kändes bra konditionsmässigt och hela laget visade moral när vi vänder underläge till seger.”, kommenterar Patrik Stenebrand målsituationerna han var inblandad i samt sin egen insats.

Robert Källström 

”- Under den första halvleken blir vi alldeles för långa i både backlinjen och som lag, det känns som vi blir väldigt sårbara och det leder sedan till att de för göra både ett och två mål. Efter målen korrigerar vi bristerna i försvarsspelet och blir snabbare i både överflyttning och centrering. Vi får också ihop lagdelarna bättre vilket gör att vi kommer tillbaka in i matchen. Vi skapar en hel del målchanser genom ett bra djupledsspel, det ger ett visst tryck och vi kan reducera när Niklas Larsson slår in stolpreturen efter Dannemans skott samt kvittera efter en hörna som skapades efter djupledspassning och avslut som målvakten räddar till hörna.

Andra halvlek gör vi en betydligt bättre försvarsinsats från målvakt till anfallare då J-Södra inte tillåts skapa någon direkt farlig målchans. Ytterbackarna äger sina kanter och stänger igen fullständigt. Offensivt fortsätter vi att hota med vårt djupledsspel och våra forwards har ett klart övertag på J-Södras backlinje. Vi löper sönder dem och får utdelning med två mål i slutskedet av matchen. Det var otroligt kul att vinna matchen och hela laget gör en enorm arbetsinsats när vi vänder matchen till en stabil seger. Det enda orosmomentet var väl att vi inleder matchen svagt, speciellt i defensiven, det har vi inte råd med när serien startar. Det är viktigt att vi är på tårna från början.”, säger lagkaptenen Robert Källström om den kollektiva prestationen.

Skribent: Redaktionen
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info