Hoppa till sidans innehåll

Tobias är klar för ett år ytterligare – tackade nej till division 1-lag

10 DEC 2015 18:23
Nässjö FF kan andas ut. I kväll tackade den duktige mittfältaren Tobias Svensson nej till anbud från division 1-laget Husqvarna FF och valde en fortsättning i Nässjö som han kom till den här säsongen efter bland annat spel i tvåan för Helsingborgs Akademi.
  • Skapad: 10 DEC 2015 18:23

- Det kändes inte helt rätt att gå till Husqvarna just nu eftersom jag på slutet av årets säsong hade problem med en skada i ljumsktrakten och har fortfarande känning av. Jag väntar svar just nu från en magnetröntgen, innan jag vet vad det är. Då vill jag inte gå in i något nytt. Nässjö vet jag vad jag har, sa Tobias på väg hem från Husqvarna i sin bil i kväll.

Tobias Svensson

Va va det han sa Glenn Hysén när han stod i Göteborgsklacken? "Tobbe är klar"
 

Skriver på ettårskontrakt

Tobias kommer skriva på ett år ytterligare med NFF. Stänger inga dörrar med HFF i framtiden, men säger samtidigt att mycket handlar om hur det går för Nässjö den här säsongen i trean.

- Skulle vi gå upp i tvåan, finns det troligen ingen anledning att lämna klubben. Visst vill man spela så högt upp som möjligt mot bra lag. Jag tror vi har något bra på gång nu i Nässjö under Dejans (Prvulovics) ledning. Vi har bland annat fått en riktigt duktig målvakt från Aneby i Erik Dunåker.

Högintressant bra serie

Nästa års division 3-serie tycker också den nu 23-årige (fyller 24 i januari) Tobias ser högintressant ut med många på papperet bra lag. De åtta östgötalagen Lindö, Kuddby, Derby, Linköping AFK, Hjulsbro, Malmslätt, Boren, Boxholm, plus Myresjö/Vetlanda och Nässjö FF, Tord och Assyriska från Jönköping, det påstår Tobias påverkade honom mycket det att stanna kvar.

- Vi i Nässjö spelar bra mot de bättre lagen, men gjorde bort oss i år mot de sämre på bortaplan. Vi besegrade där ingen av de tre bottenlagen Gullringen, Aneby och Azech. Vi får lära oss av årets säsong att det inte räcker att göra en riktigt bra vår, utan hålla i hela året.

En stark vårsäsong

Tobias blev skadad mot Derby hemma fyra omgångar före slutet. Missade matchen efter samtidigt som han var avstängd och var med i de två avslutande matcherna mot Aneby och Myresjö/Vetlanda utan att kunna göra sig själv riktig rättvisa.

- Tycker själv att min vår var riktigt bra, hela laget rasade sedan spelmässigt och även jag.

En ledare på planen

Nässjö FF:s sportchef Jonny Norén blev mycket glad i kväll när han fick beskedet av Tobias.

- Det är en av våra viktigaste spelare. En ledare på planen och även utanför. Det var viktigt för vår förening att han stannade. Vi har platser kvar i vår trupp att fylla, så visst kommer det bli fler nyförvärv än de tre vi redan fått, säger Jonny.

Jonny trodde nog att det skulle ske den här säsongen att Nässjö tog steget upp i tvåan efter den fina våren då laget spelade mycket bra.

- Vi i NFF har ju haft som tradition under många år att göra en bättre höstsäsong än vår och jag trodde det skulle bli samma sak i år. Men den trenden bröt vi tyvärr och får ta nya tag mot tvåan.

Tobias Svensson

Tobias Svensson, en skolad fotbolspelare och en ledare på planen enligt tränare Dejan Prvulovic.

 

Rycker i NFF-spelare

NFF-tränaren Dejan Prvulovic håller med om att Tobias är en viktig spelare för Nässjös fotboll.

- Han är en utbildad fotbollsspelare som gått på fotbollsgymnasium i Helsingborg på Akademin där. Han har en enorm vinnarskalle. Sådana spelare som alla tränare vill ha i sitt lag.

 

DSC_7459

Dejan Prvulovic är förstås belåten med att Tobias Svensson

spelar fotboll i Nässjö FF ännu en säsong.

Dejan är inte förvånad att många klubbar från högre division ligger på och vill ha spelare från Nässjö FF. 

Men det är viktigt att Nässjö får behålla de flesta för att kunna bygga mot högre mål och också för att inspirera nya juniorer som får chans i A-lagstruppen och ge dessa yngre killar högre tempo på träningarna. En och annan försvinner alltid av olika anledningar, men samtidigt fylls det på med nytt blod.

- Som tränare är jag nöjd och imponerad över hur vårt fotbollsutskott jobbar. Lugnt, målmedvetet utan någon stress. Vi är noga med att plocka till oss de spelare vi vill ha i vår förening och gör sällan någon chansvärvning.

Dejan, precis som Jonny Norén, är övertygad om att det kommer fler nyförvärvspaket. Kanske till och med innan julafton….

Thomas Holmqvist

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info