Hoppa till sidans innehåll

Tobias valde NFF före spel hos Aneby

15 JUN 2015 21:46
På onsdag kväll är det sista vårmatchen i trean i derbyt mot Aneby på Skogsvallen för Nässjö FF. För Annebergskillen Tobias Svensson känns det säkert lite extra då eftersom han valde mellan NFF och Aneby inför den här säsongen.
  • Skapad: 15 JUN 2015 21:46

- Jag var och spelade en träningsmatch med Aneby och gjorde även en och annan träning. Men NFF var med ändå från början när jag flyttade hem efter sju års fotboll i Helsingborg. Jag tog först en halv säsong i Anneberg innan jag på hösten gjorde en långresa till Asien. Då hade jag också kontakt med Myresjö/Vetlanda som ville att jag skulle skriva på innan jag reste. Men det ville jag inte. Nässjö FF kändes hela tiden hetast.

Bojan och Tobbe

Bojan Kakas och Tobias Svensson, två viktiga kuggar när Aneby kommer på besök till Skogsvallen på onsdag

 

Alla topplag kvar hemma

Tobias är i dag 23 år och spelade innan han kom hem division 2-fotboll med Helsingborgs Akademi. Han drömmer om tvåan med Nässjö FF och menar att chansen fortfarande finns kvar, trots att det blivit två bortaförluster i Norrköping mot topplag som Lindö och Smedby.

- Vi har alla topplag kvar på hemmaplan i höst, med totalt sex hemmamatcher mot fem borta. På så sätt ser det ändå ganska bra ut. Men det gäller att gå ut heltaggande i vårens sista match nu mot Aneby och inte tro att det blir en lätt match. För det kommer det inte att bli.

Tobbe jobbar

Tobias Svensson jobbar hårt under matcherna

 

Boxholm borta grämer mest

Nässjö förlorade ingen match hemma som nykomling i trean i fjol och har heller inte gjort det i år. På bortaplan tog Nässjö bara 13 poäng i fjol när man blev trea. Så här långt har det blivit tio poäng borta. Segrar mot Hvetlanda GIF, Myresjö/Vetlanda och Derby, plus oavgjort mot Boxholm.

- Jag tycker inte man ska gräma sig så mycket över att vi förlorade mot Lindö och Smedby borta. Vi var steget efter på deras konstgräs i dessa matcher. Vi vet att vi har gjort svaga insatser i båda dessa matcher och Norrköpingslagen vann rättvist. De kommer att få det tuffare på vårt naturgräs i höst. Det som grämer mig mest var de två tappade poängen (1-1) borta mot Boxholm. En sådan match ska vi bara vinna.

Mittfältaren Tobias Svensson har varit nyttig för Nässjö i år. I lördags kom inte heller han till och Nässjö förlorade kampen i denna toppmatch.

- När vi föll i lördags är det ingen risk nu att vi underskattar Aneby. Vi vet att det är ett derby och allt kan hända. Men vinner vi inte mot Aneby hemma, som bara har en poäng som jumbo, då är vi inte värda att kriga om ett serieguld i höst.

Vill inte att Aneby ska åka ur

Nässjös andretränare Stefan Stenebrand har varit med i Anebys fotboll tidigare, så sent som 2011. 

- De flesta är kvar i A-laget sedan min tid. I Aneby blir många trogna sin klubb. Vi i Nässjö FF vill förstås inte att Aneby ramlar ur trean. Hoppas de vinner de flesta matcherna i höst, utan mot oss förstås. Jag vet att de kommer att höja sig på onsdag kväll när de möter oss och vi måste vara vakna. Det här är en farlig match för vår del, anser Stenebrand.

Milos Mladenovic har åkt hem till denna derbymatch, så att han kan vara tillbaka så tidigt som möjligt till hösten. Jack Lindholm är spelduglig från sin skada nu men lär sparas ändå mot Aneby och spelas in i laget först i cupen i Stensjön.

Milos 1

Milos Mladenovic spelar inte mot Aneby

 

Vad är det som fattas i Nässjö FF för att man ska kunna mäta sig med division 2-lag redan i dag, det borde ju Tobias veta som spelat i tvåan.

- Vet inte om det är så mycket som fattas  mer än att det handlar om rutin för att spela i tvåan. Det är kanske där det har brustit så att vi inte har kunnat vinna premiären och toppmötet i Norrköping. Senast tycker jag nog inte att vi var riktigt förberedda på att det blev en het match rent väderleksmässigt med tio grader varmare än vi haft i tidigare matcher, förklarar Tobias.

Nässjö trivs alltid i derbyn

Det som talar för Nässjö FF är förstås alla de poäng som skiljer lagen åt och att Nässjö trivs när det är derbymatcher på vardagskvällar. Har slagit både Hvetlanda GIF och Myresjö/Vetlanda på fredagskvällar.

- Jag har alltid trivts med att spela matcher några timmar efter att man slutat jobbet. Jag vet att det är många fler spelare i vårt lag som tycker samma sak som jag.

Sommarvila i seriespelet blir det för Nässjö FF fram till den 28 juli när det blir ny resa till Norrköping för match mot nykomlingen Azech. Helgen precis innan finslipar Nässjö formen i Ullinge Cup i Stensjön.

Kommande matcher: Smedby-Lindö (onsdag), Nässjö-Aneby (onsdag), Högsby-Gullringen (torsdag), Boxholm-Derby (torsdag), Azech-Hjulsbro (söndag), Hvetlanda-Myresjö/Vetlanda (tisdag). 

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info