Hoppa till sidans innehåll

Tre mål av Danneman när NFF tog krampaktig seger

28 MAJ 2016 17:31
När Nässjö FF gjorde 2-0 knappt en kvart in i första halvlek i eftermiddag mot Boren från Motala, så trodde nog de allra flesta att det skulle bli en lätt match för Nässjö FF.
  • Skapad: 28 MAJ 2016 17:31

Visst det blev seger, men bara med 3-2, sedan gästerna kvitterat till 2-2 med nio minuter kvar av ordinarie speltid med ett långskott som tog stolpe in och inte såg helt otagbart ut för Erik Dunåker i Nässjös mål.

- Den ska jag fixa sju dagar i veckan. Trodde att bollen skulle gå utanför målet men den tog i insidan av stolpen och in i mål.

Men minuten senare så revs Dan Danneman ner i Borens straffområde. 

Första spelmålet för Danneman

Danneman som aldrig missat en straff under sin fotbollskarriär och gjorde inget misstag nu heller på sin andra straff för dagen. 1-0 kom också på straff sedan en försvarare i Boren stoppat bollen med handen vid kortlinjen. 

DSC_8577_00021

Dan Dannemann, säkerheten själv från elva meter. I bakgrunden Leo Cruz och Dusan Kenic

Danneman gjorde alla Nässjös tre mål, då han också fick göra sitt första spelmål i trean i år då han nickade in 2-0 efter fint förarbete av Dusan Kenic.

- Jag är uppe i fem mål nu, men siktar på elva innan vårsäsongen är över. Klart det är skönt att vinna till slut ändå när vi tappar 2-0 till 2-2. Helt klart måste vi höja oss spelmässigt nu när vi möter fyra lag på raken som är riktigt bra, menar Daneman.

DSC_8505_00006

2-0 på nick innebar första spelmålet för säsongen för Danneman. . Gästernas målvakt Christopher Karlsson kan bara konstatera faktum

Först är det AFK Linköping på fredag borta, sedan väntar Myresjö/Vetlanda i ny bortamatch, innan topplaget Assyriska hemma och våravslutningen mot Högsby borta som imponerat stort så här långt.

Dusan Kenic ådrog sig sin tredje varning och är avstängd mot Linköping. Dessutom är Vladan Brdaric förhindrad att vara med på fredag. Vladan tillhörde de bättre NFF-spelarna i dag och det blir ett avbräck för Nässjö på fredag när han inte kan spela.

Fattas alltid någon

Dusan har sin förklaring till varför laget skapar mindre målchanser i jämförelse med i fjol och anfallsspelet ser lite uddlöst ut.

- Vi har nästan aldrig samma spelare på mitten. Det är alltid någon som fattas. Det är inte lyckat och skapar oro och stress i vårt spel.

Till nästa match är det alltså både Dusan och Vladan som är borta ur bilden. Tränare Dejan Prvulovic hade skickat upp mittbacken Leone Cruz på mitten, tills Bojan Kakas gick ut i andra halvlek. Då hamnade förstås amerikanen Cruz som mittback igen.

DSC_8528_00013

Loene Cruz var uppflyttad på mitten i matchen mot Boren.

Milos långt ifrån formen

Adnad Mehmedovic fick börja från start som ytterback men avlöstes i andra av Arsalan Duna. Milos Mladenovic kom in i andra. Men denne anfallare som brukar göra mål ligger efter på grund av skador. Det såg vi tydligt och han lyckades inte få till avsluten.

DSC_8570_00018Arsalan Duna och Milos Mladenovic (8) kom in i andra halvlek. Milos som varit skadad en tid och kommit efter med träning hade några avslut men det ville sig inte riktigt.

Dan Danneman, Tobias Svensson och Vladan Brdaric var de tre topparna hos NFF. Men lite mer vill vi se av Nässjös anfallsspel för att våga tro på en plats där uppe bland topplagen.

- Vi hade press på oss i dag och förväntningar att vinna. Det handlar om självförtroende och flera spelare vågar inte slå de rätta passningarna. Det blev en krampaktig seger där det psykologiskt låser sig och felpassen är för många. Vi jobba ändå för varandra med bjuder också på mål.. Boren gör ju båda sina mål på våra misstag, tyckte Dejan Prvulovic.

DSC_8496_00003

Alexander Herbertsson spelade från start och gjorde som vanligt en stabil insats. Herbertssons genombrott i första halvlek bäddade för handsen som ledde fram till Nässjös första straff

Nära en tredje straff

Frågan är om inte Danneman skulle fått en tredje straff denna dag. I slutminuten av första halvlek fick en tryckare i ryggen inne i straffområdet.

- Jag tycker det är en lika given straff som de två andra, men man kanske inte kan få allt. Vi får vara glada för trepoängaren och rannsaka oss själva att vi måste spelmässigt upp minst ett snäpp nu, avslutade Danneman.

Samtidigt hade Nässjö tur som inte fick en straff emot sig i andra halvlek då gästernas Jonathan Green gick omkull inne i straffområdet och det såg ut som en fällning från läktaren. Men domaren gav istället Green ett gult kort för filmning.

DSC_8590_00026

Nässjö redde ut det till slut, från vänster Vladan Brdaric, Loe Cruz, Viktor Rosenkvist och Arsalan Duna

Sex poäng upp till toppen

Nässjö har nu elva poäng och är sex poäng efter topplaget Assyriska som ångar på och slog Kuddby hemma med 4-1. Myresjö/Vetlanda klippte Derbyt med 2-0 och östgötarna tappad då serieledningen. Programenligt vann också Linköping borta mot Malmslätt med 3-0, Hjulsbro slog Boxholm med 2-0 och Högsby besegrade hemma Tord med 4-2.

Men för att Nässjö ska vara med och störa bland andra topplag så måste helt enkelt anfallsspelet får sig ett lyft med ett sista pass som  måste ha rätt adresslapp.

DSC_8596_00028

Utsedd till bäste hemmaspelare. Priset från Princess konditori. En brödlev för varje mål kan man säga

 

Mål, Nässjö: Dan Danneman 3 (två straffar).

Boren: Ramil Ghreibo, Haris Asic.

Thomas Holmqvist

.

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info