Hoppa till sidans innehåll

Appe" tvåmålsskytt när Nässjö krossade Högsby

02 AUG 2017 21:41
På ett soligt Skogsvallen stod viktiga poäng på spel, när såväl gästande Högsby som hemmalaget jagade poäng för att haka på i toppen.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2017 07:15

Nässjö, som efter ett välbehövligt sommaruppehåll tränat bra samt spelat en  träningsmatch ihop med en Stensjön/Nässjö-kombination laddat om batterierna efter en bedrövlig våravslutning.

Erik Dunåker höll nollan mot Högsby i höstpremiären

Kanske var det en och annan som funderade hur Högsby, med fyra Oskarshamnsförstärkningar i laget, skulle kunna bemästra Vallens hårda matta.

I början kunde vi bevittna en jämn tillställning, där lagen växlade chanser i parti och minut. Redan efter ett par spelade minuter kunde gästerna nätat, men stabile Erik Dunåker i Nässjömålet stod i vägen, samt gästerna missade målet i viktiga lägen. Högsbys raka spel var jobbigt till en början och de kryddade sitt anfallsspel med långa inkast som kunde blivit farligare om inte hemmaförsvaret varit på tårna.
Nässjö jobbade sig så in i matchen, och tog succesivt över första halvlek, anförda av Dusan Kenic som hela tiden hittade spännande stigar i den täta djungel av Högsbyspelare som fanns som motståndare. När så våra blåa lirare blandade finurlighet och finess med löpvillighet och en vilja att gå framåt kunde man vaska fram en tre, fyra bra chanser. Såväl Jeppe Frohm som Pontus Göth och tidigare nämnde Kenic kunde mycket väl ha nätat, men istället blev det Chris Ramirez som i minut 26 skaffade sig en straff då han blev neddragen och domaren pekade på straffpunkten. Kanske inte helt solklar, men då det varit två tidigare tveksamma situationer så valde domaren att blåsa, och Högsby protesterade inte nämnvärt. Chris agerade exekutor på situationen han sjäv fixat - och gjorde inget misstag.1-0 var ett faktum.

Nässjö fortsatte ha grepp om taktpinnen , och då matchen stundtals präglades av domaren, som gärna visade korten, var det ett par minuters tillägg i halvlek ett. I en av dessa passade Dusan mycket stiligt på att sticka till Daniel Aprodu en stickare som "Virvelvinden från Vrigstad" förvaltade på bästa sätt bakom en i övrigt duktig Tom Lagneteg i Högsbykassen. 2-0 i halvlekens sista spark, och det var sänkta huvuden på våra gäster från öst när de gick in till pausvila.

Dusan Kenic utsågs till bäste hemmaspelare och fick därmed en brödkasse från Princess konditori  

Dubbla röda kort i halvlek två - men hemmalaget starkast ändå
Andra halvlek startade som den första slutade - med ett hungrigt hemmalag som slog tillbaka sina motståndarna gång på gång. I matchminut 49 skapade hemmalaget två jättechanser - men ribban stod i vägen för bägge!
Ett par minuter senare väljer domaren att varna Chris, och då han fått ett gult kort i första halvlek tvingas han nyttja duschtvålen redan efter 53 spelade minuter. På läktaren spred sig en tandagnisslande känsla - som Pontus Göth suddar bort bara minuter senare. Mycket påpassligt snappar han upp en mindre bra Högsbypassning, och en "tittfint" lägger han bollen i det hörn målvakten valt bort - målet beskrivs enklast med ett ord - förlösande!  

Bara minuten senare snackar Högsbys långkastande Hampus Savolainen till sig sitt andra gula kort, och vips är gästernas numerära överläge raderat. Med kvarten kvar smeker den ettrige ytterbacken Hugo Nyström fram bollen till en ständigt löpande Aprodu som rundar målvakten och vinklar in 4-0 till hemmapublikens förtjusning!


Med 4-0 på tavlan kan så hemmalaget göra tre byten och släppa in Tim Karlsson för första gången i år, och några minuter senare får så Alen Ali och Aram Hussein göra sina A-lagsdebuter! Riktigt skoj, och summerat blev det en härlig tillställning denna ljumma onsdagskväll på Vallen.

Daniel Aprudos första start för i år resulterade i två mål.

Princess Brödkasse till bästa spelare i respektive lag gick till gästernas Momodou Lamin Cham, samt hemmalagets Dusan Kenic. Dusan fick det välförtjänt, då hans nyckelknippa är fulländad när det gäller att dyrka upp kniviga motståndarlås...


"När så många i hemmalaget presterar måste laget vara svårslaget" säger dagens speaker Christer Johansson. 


"Roligt att man spelar ut hela sitt register när det är som viktigast" småmyser en belåten supporter, NFF:s gamle vänsterbackshjälte Tommy Svensson.


Nu är Nässjö verkligen med i toppen, och på söndag väntar jumbon IFK Motala på bortaplan, en "måstematch" där man inte får tappa viktiga poäng.  Till matchen är Chris avstängd till följd av dagens utvisning, men en leende och solbränd Danne Danneman (för dagen avstängd) såg spelsugen ut inför söndagen. Värt att notera var att Nässjö FF fick klara sig utan skadade Milos Mladenovic, Alexander Jonsson, Alexander Herbertsson samt Tommy Saliba.


Nu ser vi verkligen fram emot hösten och vad ett gäng hungriga Nässjöspelare kan göra för att finnas med i toppen, och för att se till att ha Myresjö bakom sig i "kampen om Höglandet".

Se fler bilder från matchen här

Vi ses på Vallen i höst!

Skribent: Kent Karlsson
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info