Hoppa till sidans innehåll

Avancemang efter en lång kväll i Vimmerby

31 MAJ 2018 00:09
Nässjö FF:s herrar är vidare i Hyundai Cup efter seger mot Vimmerby IF på bortaplan med 2-1. Pontus Göth ( till vänster på bilden ) blev matchhjälte efter att ha snirklat sig förbi sin försvarare och med ett vinkelskott pangat in segermålet.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2018 06:19

Cupmatchen spelades i ett fantastiskt sommarväder på Skobes Arena på ett jämnt och riktigt bra nyvattnat konstgräs, förutsättningarna för bra fotboll kunde man inte klaga på. Hemmalaget, för närvarande i toppen av sin serie ( division tre ) började starkast, och likt förra matchen kom Nässjö FF i underläge efter bara ett par minuter spelade. Ett distansskott som ställde Philip Adamsson helt, möjligen påverkad av det starka solsken som gäckade spelarna under långa stunder av matchen.

aMilos Mladenovic vilar efter att kyligt ha rullat in kvitteringen.

Efter Vimmerbys starka inledning vände Nässjö på steken, och höll i taktpinnen mestadels av första halvlek. Efter 30 minuter hittade Dusan så fram till, Milos som tajmat sin löpning perfekt, och friläget tog Milos till vara på utan pardon. 1-1, och lagen gick till pausvila med oavgjort på tavlan, fast vi på läktaren tyckte kanske att vårt Nässjö FF ”ledde på poäng”.

 

Halvlek två startade Nässjö med högt bolltempo och kvickt passningsspel, på vänsterkanten rönte Roman Tello och Petrus Kocadag stora framgångar om än att de riktigt heta chanserna framför mål saknades. Just Roman Tello var matchens gigant, Vimmerbys anfall mot den snabba och brytningssäkra lille chilenaren var tämligen uddlösa. De riktiga chanserna saknades egentligen, lagen bytte halvchanser om än att Nässjö FF ägde största delen av spelet, men 1-1 på tavlan efter ordinarie tid speglade nog matchen ganska väl.

Värt att notera är att man använder sig av reglerna för den division som det lägst placerade laget huserar i, så att matchen igenom rådde fria byten. Nässjö spelade således runt på sina spelare ganska friskt, även om Viktor Rosenqvist vilad en längre stund efter en smäll emot huvudet, samt att Chris Ramirez klev av, mest av säkerhetsskäl efter att ha haft lite känningar i en gammal skada.

 

I förlängningen var Nässjö återigen starkare, men det skulle dröja till första förlängningskvartens sista minut innan Pontus Göth sköt det avgörande målet, bra förvaltat från en lurig vinkel.

Resterande förlängning spelades av med en rejäl chans åt vardera håll, Vimmerby missade ett friläge och Göth hade chansen att göra sitt andra för dagen – men chanserna missades och matchen slutade följaktligen med en 2-1:a för Nässjö. 

 lNä, Vimmerby kom inte förbi matchens starkaste spelare Roman Tello denna gången heller.

- Onödigt lång match, menade coach Ninos Töre efter matchen, och syftade på att hans lag borde avgjort tidigare. - Gott hur som helst med en seger, fortsätter Töre, och håller med NFF-redaktionen när vi påstår att Roman Tello var matchens bäste. – Riktigt bra match av Roman och kul att ta ytterligare ett steg i cupen, menar Ninos.

aNässjötränaren Ninos Töre beaktar sina spelare, med en lika intresserad Vimmerbyledare i bakgrunden. Dessa två, inte alltid nödvändigtvis av samma åsikt.

NFF-redaktionen noterar med glädje att Milos Mladenovic och Pontus Göth var målskyttar, två spelare som förra året noterades för en del mål, men som hittills i år haft det lite trögt. Nu hoppas vi det lossnar för dem. I det fysiska spelet gjorde Juxhin Marra en bra match på mitten, samt Alexander Herbertsson som såg pigg ut i comebacken efter långtidsskada.

Se fler bilder, klicka här

Nu ser vi fram emot en riktigt intressant match mot Hässleholms IF på lördag - välkomna till Vallen kl. 13.00!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info