Hoppa till sidans innehåll

Både herrar och damer spelar hemma på lördag

22 FEB 2017 19:31
Det blir dubbla A-lagsmatcher på konstgräset under lördag när både Nässjö FF:s herrar och damer spelar efter varandra. Först ut är herrarna mot seriekonkurrenten Tord och därefter går damerna på mot Habo.
  • Skapad: 22 FEB 2017 19:31

Herrarna spelar sin tredje match för säsongen, förlust tidigare mot division 2-laget Assyriska med 0-2 och seger mot division 4-laget Aneby 3-1. För damerna blir det första matchen.

- De två första matcherna har varit ganska olika. Mot Assyriska handlade det om mycket försvarsspel och mot Aneby mycket anfallsspel. Nu möter vi en seriekonkurrent, som vi förlorade mot två gånger i fjol i trean, säger Dejan.

I Nässjö på hösten gjorde NFF inte någon bra match mot Tord och där finns nog en del revanschbegär.

- Det är tidigt på säsongen ännu. Vi kanske inte kan kalla det för en värdemätare ännu. Killarna har tränat på bra i veckan även om vi har lite förkylningar i laget. 

Konstgräset börjar bli slitet

Dejan har dock sin åsikt om konstgräsplanen nu i Nässjö.

 - Vårt konstgräs, som har några år på nacken, tycker jag börjar bli slitet nu. Det är väldigt många lag som använder planen under vinterhalvåret och underlaget är inte är helt idealisk längre. Som jag ser det behövs en  nysatsning på fotbollsarena i Nässjö för att klubben ska kunna ta hand om alla sina ungdomar på ett bra sätt, menar Dejan. 

NFF-tränaren tycker att det är skönt att utomhussäsongen i alla fall är igång på allvar med matcher varje helg. Nästa gång spelar också herrlaget hemma och då mot Haga.

- Träningsmatcher är förstås till för att testa olika spelare och uppställningar. Att få möta ett lag som spelar i samma serie är bra. En del svar ger säkert en sådan match till den fortsatta träningen.

Ingen brist på tjejer i NFF

Hur spelartappen har påverkat Nässjö FF får vi en första fingervisning på i hemmamatchen mot Habo. Men brist tjejer är det inte i Nässjös fotboll.

Under en träning i veckan hade damerna hela 21 spelare igång, trots att laget tappat ett gäng spelare till seriekonkurrenten Eksjö Fotboll, bland annat duktiga försvarsspelaren Antonia Estunger.

- Det är en vecka tidigare än i fjol som vi spelar vår första match för säsongen. Habo var seriekonkurrent till oss förra säsongen, men valde i år att börja om i trean eftersom de också tappade spelare, säger Pelle Elofsson, tränare i Nässjö FF.

NFF:s rutinerade målvakt Lotta Gunnarsson saknas i den här premiären eftersom hon är uppe i Dalarna och åker skidor. Unga talangen Ellen Sjösten, född -02, får nu chansen. Hon stod i Hyvelcupen i futsal i Bodafors när NFF-tjejerna gick segrande fram där. 

En andra titel tog sedan NFF:s damer i cupen i futsal i Vrigstad. Men på lördag är det alltså dags för den första matchen utomhus för säsongen.

- Vi kanske skulle behöva två nyförvärv ytterligare för att fylla luckorna av de spelare vi har förlorat. Vi har lite krockar ute och det kanske löser sig, hoppas Elofsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info