Hoppa till sidans innehåll

Bara oavgjort igen kostar mark i toppstriden för NFF

12 AUG 2017 19:54
Tre gånger var Nässjö i ledning i eftermiddag mot Norrköpingslaget Smedby, ändå blev det "bara" 3-3 (1-1) och två dyrbart tappade poäng i toppstriden.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2017 19:55

Men alla runt Skogsvallen trodde säkert på tre poäng när amerikanen Christoper Ramirez nickade in 3-2 bara fem minuter före slutet.

Nu har inte Nässjö flytet på slutet av matcherna som andra topplag, exempelvis Linköping som avgjorde i fredags mot Hjulsbro i nittionde matchminuten och Myresjö gjorde i eftermiddag matchens enda mål tio minuter före slutet mot Eneby.

Istället släppte Nässjö in 3-3 när det var en minut kvar av ordinarie speltid och frågan är väl om inte chansen att utmana i absoluta toppstriden försvann där. 3-3 får man väl säga var ganska så rättvist på Skogsvallen med ett för dagen "sargat" hemmalag när flera spelare saknas på grund av skador och den kanske viktigaste av dem alla, Dusan Kenic, var avstängd i denna match.

Erik räddade en straff snyggt

En kvart före slutet fick Smedby en straff vid ställningen 2-2, som från läktaren kanske såg lite billig ut när Nässjös mittback Viktor Rosenqvist gick in i närkamp i en löpsituation med sin motståndare.

Det var en bra slagen straff av Paul Chaumon i Smedby nära stolpen  men där Erik Dunåker i Nässjös mål gjorde en jätteräddning och styrde ut bollen till hörna. Efter den straffräddningen så hade Milos Mladenovic ett jätteläge att göra sitt andra mål för dagen till 3-2.

Erik Dunåker och Viktor Rosenkvist, Erik utsågs helt rätt till bästa hemmaspelare

Tim fick sin chans nu

 17-årige Tim Karlsson har väntat på sin chans från start under två säsonger som inhoppare s i A-laget. I eftermiddag fick han starta för  allra första gången.

- Det är väl en helt okej match jag gör där på mittfältet mot ett starkt Smedby, tycker jag. Men visst känns det bittert att tappa 3-2 så nära slutet, menade Tim.

Tim Karlsson gjorde sin första match från start

Ett klassmål av Göth

Milos Mladenovic fick göra 1-0 i den artonde matchminuten där han är som farligast, inne i straffområdet. När Smedby kvitterade fick Ignatius Maiki obehindrat springa fram från mitten och ladda sin kanon och bollen gick rakt upp i nättaket. 

Pontus Göth gjorde ingen stor första halvlek i anfallet. Men bara efter fem minuter i andra tog Göth revansch på sig själv. Ryckte förbi inne i straffområdet och hittade en lucka vid första stolpen där han placerade bollen snyggt. Ett klassmål måste man säga.

 

Pontus Göth rammas av Smedbys målvakt i första halvlek.

Nära 3-1 av Ramirez

Istället för 3-1 som Christoper Ramirez hade ett jätteläge att göra nära stolpen men bollen gick utanför, kom åter en kvittering när Nässjös mittförsvar hamnade efter från mitten av planen. Ett mål som förstås kändes tungt för hemmalaget.

- Jag tycker ändå ett starkt Smedby jobbar till sig sina mål på eget  arbete. Vi kämpar och sliter hela matchen men gör inga större misstag. Killarna som fick spela gör det bra match rakt igenom, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Igen glädje över 3-3

Vi har nog ändå sett ett mittbacksspel i Nässjö tidigare som varit mer på tårna. Smedbys anfallsvapen satte verkligen Nässjös försvar på svåra prov i eftermiddag.

 Priset till Nässjös bäste spelare gick helt riktigt till Erik Dunåker i målet som väl på sätt och vis räddade en poäng. Men bara en poäng hemma är förstås för lite, i synnerhet som två tappades också förra helgen mot jumbon Motala.

Ingen glädje fanns det förstås i Nässjös omklädningsrum över 3-3, trots att Nässjö är obesegrat i höst. Lagkapten Tobias Svensson fick också vanka av i mitten av andra halvlek med en skada i bakdelen.

Laci med i leken igen

Nässjö har sannerligen inte råd med mer skador. Det kan bli lagets fall i kampen om topplacering. En NFF-trupp som i våras såg riktigt bred ut har tunnats ut betydligt nu i höst. Quendrim Laci gjorde i alla fall ett piggt inhopp efter sin långvariga skada i foten (benbrott) och slog inlägget som Ramirez till slut nickade in till 3-2.

På lördag väntar en ny tuff match mot östgötamotstånd borta mot Eneby.

Mål Nässjö: Milos Mladenovic, Pontus Göth, Christoper Ramirez.

Smedby: Ignatius Maiki, Paul Chaumon, Martin Johansson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info