Hoppa till sidans innehåll

Chansen borta för NFF att nå kvalspel efter storförlust hemma

11 SEP 2016 06:49
Att mittbacken Viktor Rosenkvist betyder massor i försvarsspelet för Nässjö FF kunde vi konstatera sedan Nässjö FF åkt på största hemmasmällen på tider mot ett stark AFK Linköping.
  • Skapad: 11 SEP 2016 06:49

Det blev hela 7-2 (2-2) för östgötarna som i fjol spelade i tvåan. Nässjö rasade ihop på tolv minuter i början av andra halvlek sedan Viktor Rosenkvist fått ge upp matchen i halvtid då orken var slut eftersom han legat sjuk hela veckan.

Att NFF blev utspelat i andra halvlek med massor av målchanser för gästerna ger priset till bästa hemmaspelare, målvakten Erik Dunåker en klar fingervisning om. 

Erik stred tappert i målet med ett försvar framför sig som inte ens var värt namnet i andra halvlek när Rosenkvist tvingades se andra halvlek från avbytarbänken.

Erik Dunåker stred tappart i Nässjös mål och fick priset som bästa hemmaspelare, trots att gästande Linköping gjorde hela sju mål på Skogsvallen. 

Nu var Linköping ett mycket bra lag, stabilt och med mer tyngd framåt än vad Nässjö har där sista avgörande passet ofta hamnar till fel. 

NFF tog ledning och kvitterade

Ändå gav Milos Mladenovic Nässjö ledningen efter tjugofyra minuters spel och Milos hade fler bra lägen i första halvlek. Men först i halvlekens slutminut lyckades han kvittera till 2-2. Då trodde nog de flesta ur hemmapubliken att det skulle bli lika jämnt i andra. Men hemmafesten förstördes på tolv minuter i andra halvlek när 2-2 blev 2-5 för Linköping. Nässjö åkte på en storförlust som aldrig tidigare på Skogsvallen, vilket självklart oroar inför avslutningen av trean.

Linköping är fortfarande med i kampen om andraplatsen som ger kvalspel uppåt. För Nässjö är den chansen förstås borta nu. Nu gäller det i första hand att hålla undan från lag bakom som Hjulsbro och Derby vilka båda förlorade i helgen. 

Viktigt derby väntar

Båda dessa Linköpingslag är tre poäng bakom Nässjö som förstås måste ladda om batterierna i full styrka till derbyt hemma på lördag mot Myresjö/Vetlanda. 

Förutsättningarna är då att Nässjö behöver poäng för att klara sig kvar och Myresjö/Vetlanda måste ta poäng för att vara med i kampen om andraplatsen. Det kan locka publik förstås eftersom det samtidigt är en sponsormatch där publiken bjuds på fritt inträde.

- Jag tycker första halvlek är jämn och vi har lika mycket chanser som Linköping. När de gör både 3-2 (på straff) och 4-2 så snabbt i andra är det som luften går ur vårt lag. Linköping är ett av de bättre lagen vi mött i år och kan säkert ta andraplatsen i den här serien med lite hjälp av övriga resultat, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Som lovade att det ska vara ett helt annat NFF-gäng kommande lördag som ska komma igen till derbyt mot Myresjö/Vetlanda. Nässjö som tidigare varit så starka på hemmaplan har tappat

tre matcher bara i höst nu på Skogsvallen. Den statistiken vill nog gärna NFF rätta till lite nu när tre matcher i serien återstår, varav två hemma. 

Nässjö kan kanske hjälpa Linköping genom att besegra lag som Myresjö/Vetlanda och Högsby hemma.

Mål, Nässjö: Milos Mladenovic 2.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info