Hoppa till sidans innehåll

Chris trivs i rollen att träna ungdomar på NFF:s Summercamp

20 JUN 2017 19:36
Nässjö FF:s 23-årige amerikan Christoper Ramirez gillar att träna unga talanger. Det har han gjort tidigare både i USA och i Guatemala. Nu leder han, tillsammans med ett stort gäng NFF-ungdomar, under två veckor klubbens Summer Camp.
  • Skapad: 20 JUN 2017 19:36

Deltagarna är mellan 8-13 år. 99 stycken är inskrivna den här veckan och 85 under nästa vecka. När vi frågar några tjejer i flicklaget 07/08 om de vet vem Chris Ramirez är, skakar några av dem på huvudet. Andra vet ganska säkert att han spelar i herrlaget.

- Det skiljer allt lite på upplägget med att träna ungdomar i Europa i dessa åldrar än hemma i USA eller i Guatemala (Chris pappa är från Guatemala). Mer lekfull träning här tycker jag nog. säger Ramirez.

Uppsving med yngre tjejer

Även om pojkarna är något fler den här veckan på Nässjös Camp, så imponeras vi ändå att så många flickor är med.

- Vi har mer tjejer än tidigare år i åldrarna 10-14 år, där vår klubb verkligen fått ett uppsving, säger damansvarige Christer Johansson.

Malin Hellsund, som i år tillträde en ny tjänst i klubben, som länken mellan styrelse och övriga sektioner i föreningen, är också på plats och håller i trådarna de här veckorna.

- Visst har det varit en hel del att sätta sig in i hur Nässjö FF som föreningen fungerar. Inte kan man påstå att jag är helt ny eftersom jag själv varit målvakt i damlaget och varit tränare i flickor -06 med barn som spelar och har spelat i NFF.

Malin Hellsund tillträde en ny tjänst i Nässjö FF samma år som Nässjö fick ytterligare en amerikan i laget i Christoper Ramirez.

Varje deltagare får en fotboll

Malin berättar att varje deltagare som är med på Summer Camp får en fotboll och diverse andra prylar.

- Vi har gemensam lunch efter träningen och då handlar det om maträtter som verkligen går hem hos barn, exempelvis spagetti med köttfärssås, hamburgare och pannkakor med sylt.

Förr om åren har ofta polisen eller brandmän gjort ett besök på Skogsvallen under lägret. I år blir det en bagare som kommer på besök och det blir bullfest genom Nässjö FF:s speciella sponsor konditori Princess.

 

Många unga förmågor vill vara med på Nässjö FF:s Summer Camp den här veckan och nästa vecka. A-lagsspelaren, amerikanen Christoper Ramirez, liggande längst fram, är tränare på lägret och trivs att jobba med ungdomar.

Besök av en domare

Nästa vecka kommer det också  bli besök av en domare vid namn Jesper Rundberg som håller på att göra kometkarriär även i fotboll, är domare också i bandy.

- Vi har utbildat honom från början i Nässjö FF och jag är säker på att han en dag kommer att bli elitdomare i fotboll, säger Christer Johansson som själv varit en duktig domare både i bandy och fotboll på riktigt hög nivå.

Förhoppningsvis kan Christoper Ramirez locka en del av sina ungdomar på Summer Camp att också gå och titta på honom på torsdag kväll när Nässjö möter Värnamo Södra på Skogsvallen i en för toppstriden mycket viktig match.

- Vi brukar inte gå titta på herrlaget, men nu när vi känner igen Chris kanske vi ska göra det, säger en av tjejerna i flickor 07/08.

NFF har haft oflyt

Nässjö FF:s tränare Dejan Prvulovic är imponerad över att Ramirez har kommit in i Nässjös spel så snabbt och fångat upp Dejans tankegångar.

- Jag tycker han varit viktig för oss men inte haft riktigt marginalerna med sig i målskyttet nu på slutet. Vi har sannerligen haft oflyt men så är det inom idrottens värld ibland. Linköping skapade inte en målchans i första halvlek och vi hade flera och borde haft ledning i halvtid. Vi har ett bra positionsspel men får inte till det framför mål. Något brister och då måste vi jobba ännu hårdare framöver.

Behov av tre poäng

Chris håller  med om att det måste bli en trepoängare nu hemma mot Värnamo Södra. Själv träffade han undersidan på ribban mot Linköping när det stod 0-0 och mot Torstorp hemma (2-2) gjorde gästernas målvakt säsongens räddning på Skogsvallen när Chris skott var på väg upp i nättaket till 2-0.

- Jag tycker att vi spelar bra, trots att vi bara fått en av nio poäng de tre senaste matcherna. Mot Hjulsbro dominerade vi hela första halvlek med mycket målchanser. Låg ändå under med 0-2 i paus. Mot Torstorp kunde vi punkterat matchen i halvtid och gjort mer än 2-0 och tappade allt i andra till 2-2. 

Mer av detta. Chris Ramirez firar ett mål tillsammans med lagkamraterna i matchen mot Tord.

Serien är helt crazy nu

Chris tycker att serien just nu är helt crazy där alla nu tycks slå alla. Högsby åker upp till Linköping och vinner med 3-0. Nässjös slog Högsby redan i premiären och NFF förlorar mot Linköping.

Chris måste åka hem en månad efter matchen mot Myresjö/Vetlanda på onsdag för att få spela höstsäsongen. Är tillbaka igen 1 augusti, dagen innan hemmamatchen mot Högsby.

- Jag trivs så oerhört  bra med allt här i Nässjö och förhoppningsvis kanske det blir mer än en säsong här, avslutar Ramirez innan han springer ut på planen för att ta hand om de unga  sommarlovslediga talangerna i Nässjö FF.

Matcherna i den elfte omgången: Nässjö-Värnamo Södra (torsdag), Myresjö/Vetlanda-Högsby (torsdag), Smedby-AFK Linköping (torsdag), Tord-Hjulsbro (söndag), IFK Motala-Grebo (måndag), Eneby-Torstorp (måndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info