Hoppa till sidans innehåll

Dags att säga adjö

30 OKT 2017 22:16
Efter att man har förtöjt båten i en ny hamn skulle jag vilja göra en reflektion över vad som har hänt under mina 5 år som tränare för Nässjö FF.
  • Skapad: 30 OKT 2017 22:16

Att vara tränare i 5 år i en och samma förening är riktigt utmanande. Med sig in i uppdraget krävs trygghet i sig själv, kärlek till det man gör och respekt för omgivningen samt uppgiften. Under mina 5 år har upp till 150 spelare passerat Nässjö FFs tröja. Även några ledare, tränare sjukgymnaster som har bidragit till utvecklingen av föreningen.

Styrelsen och även fotbollsutskottet har också genomgått en del förändringar.
När jag tittar tillbaka på dem 5 åren (1825 dagar) är det en lång tid.
Många kilometer och många timmar i bilen, bussen och på fotbollsplanen. När man summerar denna perioden blir det som en bok, en saga.
Både jag och föreningen har haft tydliga mål uppsatta från styrelsen som skulle uppfyllas. Alla som känner till Nässjö FF vet vad föreningen har genomgått för 5 år sedan. Då var det dags att bygga upp något nytt, stabilt och långsiktigt.
Efter mitt första år som tränare i Elitfyran lyckades vi nå positiv kvalplats till division 3. Vi hade gjort en väldigt stark säsong och vi hoppades även ta klivet upp i division 3. Vi förlorade orättvist den sista kvalmatchen borta mot Söderköping och alla vet hur känslan var då. Men idrott handlar ibland även om att ha tur i spelet. Denna gången fick vi möjligheten att kliva upp till följd av en friplats då Lammhult drog sig ur division 3.
Säsongen 2014 hamnar vi på en tredje plats i divison 3 där vi bevisade att vi redan då hade kvalitet att spela i division 3. Vi var ganska nära den positiva kvalplatsen till division 2 som nykomlingar.
Säsongen 2015 hamnar vi på en femte plats och även då var det små marginaler som skiljde oss från toppen.
Efter dessa tre år var det meningen att jag skulle slutat som huvudtränare i Nässjö FF. Min känsla var däremot att jag var inte klar med Nässjö FF, jag visste att det fanns potential och möjligheterna fanns för att kunna lyckas med uppdraget att nå division 2. Jag är glad över att styrelsen trodde på mig och gav mig möjligheten att fortsätta arbeta i två år till.
Säsongen 2016 var en väldigt tuff säsong, vi drabbades av en hel del skador samt spelare som lämnade för andra klubbar vilket försvårade arbetet med att uppnå målet. I våran serie var det riktigt duktiga lag och uppgiften var svår att lyckas med. Om man säger att vinnaren av serien var Assyriska, andra plats Linköping, tredje plats Myresjö/Vetlanda och fjärde plats Nässjö FF då förstår vi i vilken konkurrens vi befann oss i då.
Säsongen 2017 var det sedan tidigare bestämt att det skulle bli min sista säsong som huvudansvarig tränare i Nässjö FF. Vi visste kursen, vi visste vilken hamn vi skulle ta oss till. Vi visste även vilka som skulle ingå i besättningen och vi fördelade deras uppgifter. Vi hoppades att alla skulle vara friska och föreberedda under hela resan. Jag tillsammans med övriga tränare och ledare kring laget försökte motivera och ta hand om alla så att de skulle trivas på resan.
Jag blev själv glad över att se spelare som återvände så som Philip Adamsson, Anel Bobar och Alexander Jonsson för att hjälpa Nässjö FF att uppnå målet. Även detta året drabbades vi av svåra skador på våra spelare som Alexander Jonsson och Alexander Herbertsson som har haft väldigt liten speltid. Vi hade även oturen att vår målvakt Erik Dunåker bröt handen under höstsäsongen. Men detta året kändes ändå på något sätt tryggt. Flera spelare som kommer från trakterna kring Höglandet, några utländska spelare som etablerat sig i Nässjö och några av våra duktiga juniorer som klivit fram och tagit på sig a-lagströjan med bravur. Jag måste även berömma en av alla dessa spelare som har genomgått hela denna resan och det är Viktor Rosenkvist. De som har följt Nässjö under 2017 har sett genom våra resultat att det har funnits en trygghet, harmoni och framförallt kunskap i och kring laget. Utan dessa faktorer vinner man inte en serie. När man tittar på tillbaka på alla dessa 5 år ser man enligt mig att kontinuitet, en tydlig målsättning, hårt arbete, engagemang och vilja är nyckeln till framgång.
Jag skulle kunna nämna många fler namn som har varit med på hela eller delar av denna resan och alla dessa personer vet hur tacksam jag är för deras positiva inställning till såväl mitt arbete som Nässjö FF som förening.
Avslutningsvis vill jag lyfta fram framgångarna i Nässjö kommuns fotbollsföreningar. Detta året kan vara ett av de mest framgångsrika åren för Nässjö kommun när det gäller fotbollen. Bodafors SK har lyckats att kliva upp i seriesystemet. Likaså har Malmbäck lyckats klättra upp i seriesystemet. Under alla dessa år har vi haft ett gott samarbete med Stensjöns IF på olika sätt. Även Stensjön har lyckats att kliva upp i seriesystemet. Därtill vill jag plocka fram pojklaget - 02 och deras framgångar att nå DM-finalen, och med ytterst små marginaler förlorade mot Jönköping Södra. Alla dessa framgångar visar att Nässjö kommun, liksom Nässjö FF har påbörjat en ny era. Med detta vill jag sammanfatta 2017 års fotbollsäsong i Nässjö kommun, som en stor framgång.
Nu när jag lämnar uppdraget som huvudansvarig tränare för Nässjö FF vill jag berätta att dessa 5 år kommer att vara en del av mitt liv som jag bär med mig med mycket glädje och naturligtvis kommer Nässjö FF ha en plats i mitt hjärta.
Ännu en gång, tack till alla som har stöttat mig och Nässjö FF som förening att utveckla föreningen och att uppnå det målet som sattes inför säsongen 2013.
På återseende
Dejan Prvulovic
Se Fler bilder klicka här
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info