Hoppa till sidans innehåll

Dejan hemma från unik tränareutbildning i Stockholm

10 FEB 2017 16:21
700 fotbollstränare i Sverige hade sökt till den tre dagar långa tränarlicensutbildningen i Stockholm, cirka sjuttio kom in. En av dessa var Nässjö FF:s 51-årige tränare Dejan Prvulovic.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2017 16:30

I torsdags kväll kom Dejan hem igen till Vetlanda efter tre intensiva kursdagar.

- Det är första gången i Sverige som den här utbildningen genomförs, men utbildningen finns i stora delar av övriga Europa. Så det var på något sätt en unik kurs här i Sverige för att hamna på samma nivå med tränare som övriga Europa och få samma typ av tränarlicens A som i andra länder. Det var en lärorik och utvecklande utbildning i många olika områden, berättar Dejan.

Eftersom så många tränare i Sverige sökte tror Dejan att de kommer bli ytterligare sådana här utbildningar under året än för de tio procenten som blev utvalda denna gång.

Premiärmatch i helgen

Dejan var med på måndagsträningen med Nässjö FF innan han åkte upp till Stockholm. I morgon lördag spelar hans herrlag i NFF sin första match utomhus för säsongen mot Assyriska i Jönköping på Rosenlund.

- Det viktigaste är inte resultatet i denna första premiärmatch utan att vi kommer igång med matchandet. Det blir förstås en tuff match mot nya division 2-laget som vann vår serie i överlägsen stil förra säsongen.

Nässjö hade ändå två jämna matcher mot detta lag i fjol. Tog poäng på Skogsvallen efter 0-0 och föll med uddamålet i Jönköping.

- Vi kommer att åka med en stor trupp och många får chansen att spela. Våra målvakter Erik Dunåker och Anel Bobar (tillbaka från just Assyriska) får stå en halvlek vardera, avslöjar Dejan.

Dax för första träningsmatchen för säsongen för Dejan och Nässjö FF

Seriestart i påsk

Nässjö FF har tränat utomhus hela veckan på Skogsvallens konstgräs. Kommande helg lördagen den 18 februari spelas första hemmamatchen där mot Aneby SK.

Spelschemat för division 3 nordöstra Götaland är nu spikat. Annandag påsk, 17 april,  blir det seriepremiär borta mot Högsby. Lördagen efter, 22 april är första hemmamatchen mot självaste Myresjö/Vetlanda. Derbyfest direkt alltså. NFF har sedan ny hemmamatch mot IFK Motala helgen efter. Att spela två matcher hemma på de tre första omgångarna, kanske inte är helt fel.

Returmatchen mot Myresjö/Vetlanda spelas en onsdagskväll mitt under högsommaren den 28 juni innan semestervilan.

Derbymatcherna mot Tord avgörs under två fredagskvällar. Först i Jönköping den 19 maj och i Nässjö den 25 augusti.

Det blev till slut två ändringar i den här division 3-serien  mot det ursprunglig förslaget när Kuddby försvann och Råslätt flyttades till annan serie. In kom då Torstorps IF och Värnamo Södra FF.

Premiäromgången i nordöstra trean ser ut så här: 14/4 Hjulsbro-Grebo, Värnamo Södra-Smedby, Myresjö/Vetlanda-IFK Motala, 17/4 Högsby-Nässjö, Torstorp-Tord, AFK Linköping-Eneby.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info