Hoppa till sidans innehåll

Dejan och Andreas tillbaka på Myrvalla igen

26 JUN 2017 19:48
Nässjö FF:s tränarpar Dejan Prvulovic och Andreas Jonasson har båda två spelat fotboll för Myresjö IF. Dejan gjorde 386 stycken matcher varav 256 i division 1 och 2.
  • Skapad: 26 JUN 2017 19:48

Det blev hela 117 seriemål varav 61 av dessa i division 1 när han var lagets skyttekung sju år i rad. För Andreas blev det en säsong i division 2.

Men inför onsdagskvällens derby på Myrvalla är det Nässjö FF som gäller för hela pengen för dessa två herrar. Dejan som gör sin femte säsong som huvudtränare hos Nässjö.

- Jag tycker att det hänt mycket med Nässjös fotboll under de här fem åren. Det är mer allvar nu och klubben har en bra organisation. Alla lag kommer in i svackor och tuffa perioder. Det är som en bergsklättrare som stöter på motigheter mot toppen på berget. Ska klättraren kalla på hjälp från hällekoptern och ge upp eller avvakta för att bearbeta motigheterna på vägen mot det hägrande målet.

För lätta mål i fel kasse

Dejan är övertygad om att Nässjö fortfarande har chansen att nå sitt mål och gå upp i tvåan under hans femte säsong, antingen som seriesegrare eller som tvåa. Laget har spelmässigt inte gjort några direkt svaga insatser, men målen i matcherna har hamnat för lätt i "fel kasse".

Nu är det två derbylag på onsdag kväll på Myrvalla som är i jättebehov av poäng. Nässjö har tagit en av tolv möjliga på de senaste fyra matcherna. Myresjö har plockat tre av tolv.

Helt klart har motståndarna som Nässjö mött nu i juni månad fått för bra utdelning.

- Det kan jag absolut hålla med om. I alla dessa matcher har vi skapat mängder av målchanser men förlorat mot Hjulsbro med 0-2, bara fått 2-2 hemma mot Torstorp, förlorat med 0-2 mot Linköping och nu senast 3-4 hemma mot Värnamo när de hade högst fem skott på mål och gjorde fyra mål. Vi däremot hade säkert femton målchanser och borde gjort lika många mål, sju, som hemma mot Motala, påpekar Andreas Jonasson.

 

 

Nässjö vill tillbaka till vinnarspåret. "Vi måste koncentrera oss på vårt konstaterar Dejan Prvulovic och Andreas Jonasson"

Tre mål ska räcka hemma

Andreas som för sju-åtta år sedan lämnade Nässjö FF i elitfyran för spel hos Myresjö IF i tvåan.

- Jag kommer ihåg att det gick riktigt bra i inledningen hos Myresjö, men sedan blev det lite trögare för min del. Jag gick tillbaka året efter till Nässjö FF. Klart det blir kul att komma tillbaka igen till Myrvalla och jag vet att våra killar gillar dessa derbymatcher.

Gör man som Nässjö i torsdags kväll tre mål hemma mot ett lag som Värnamo Södra så ska det förstås bli vinst.

Tuff match för båda lagen

Både Dejan och Andreas är överens om att det blir en krigarmatch nu mot Myresjö/Vetlanda på Myrvalla.

- Det är viktigt att ändå behålla lugnet och strategin i vårt spel. Vi får inte drabbas av stress över att det måste bli poäng i nuläget. Det är precis samma sak för Myresjö och helt klart blir det en tuff match för båda lagen.

Det är  mycket psykologi i fotboll. Nässjö öppnade med sju matcher utan förlust med i stort sett samma lag som nu inte vunnit nu på fyra raka matcher.

Myrvalla speciellt för Dejan

Nässjö slog Myresjö/Vetlanda på Skogsvallen med 2-1 i våras i den andra seriematchen efter att ha vunnit seriepremiären borta mot Högsby. Nässjö brukar få bra utdelning i derbyn på bortaplan, även mot Myresjö/Vetlanda.

- Jag vet att vi kommer att stöta på ett mycket revanschsuget Myresjö/Vetlanda. Men som självfallet också måste vara lite osäkra på sig själva efter att ha släppt in 13 mål på de senaste tre matcherna och bara gjort ett. Men jag är som busschauffören och måste köra min egen buss och inte tänka för mycket på den andra bussen, menar Dejan.

Att som Dejan komma hem igen till Myrvalla där det började med hans fotbollskarriär på svensk mark är förstås speciellt för honom. Det mesta talar för att han gör sin sista säsong hos Nässjö FF i år.

- Det får vi ta efter säsongen. Det mesta talar för att det blir ett sabbatsår från tränarjobbet.

Nässjö FF tränade i söndags och gör det även i kväll. Men vilar dagen innan matchen i Myresjö.

Båda är med i serietoppen

För tre-fyra omgångar sedan trodde nog de allra flesta att det skulle bli en ren seriefinal mellan Myresjö/Vetlanda och Nässjö FF på onsdag kväll. Toppmöte kan vi ändå kalla det då båda lagen är med bland de fem i topp med häng på serieledarna, två respektive tre poäng efter toppen.

Det här blir första höstomgången där också Högsby möter Smedby på onsdag kväll. På lördag spelar sedan Torstorp-Grebo och Hjulsbro-Motala, medan Värnamo tar emot Eneby på söndag. Linköping möter Tord först den 25/7.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Hoömqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info