Hoppa till sidans innehåll

Dejan tror att Nässjö FF har något bra på gång nu i höst

11 AUG 2016 07:35
- Alla matcher är avgörande för vår del nu, men på fredag kväll möter vi ett bra fotbollslag i form av Tord på vår hemmaplan, vilka också är med i toppstriden. Då blir det förstås extra viktigt.
  • Skapad: 11 AUG 2016 07:35

Det säger Nässjö FF:s nyligen 51 år fyllda tränare Dejan Prvulovic. Den dagen han fyllde år spelade Nässjö senast hemma och föll i sista sekunden mot Hjulsbro med 2-3. Ingen vidare födelsedagspresent han fick senast på Skogsvallen.

- Vi gjorde en allt för svag första halvlek då och blev straffade. Vi gick för seger vid 2-2 men åkte på ett slumpmål på slutet, sådant som kan hända i fotboll. 

Vad säger du då om vårsäsongen och inledningen på hösten som på tre matcher betytt sex poäng?

- De fem-sex senaste matcherna har varit bra för oss, frånsett en halvlek. Vi har slagit Myresjö/Vetlanda, Malmslätt och Boxholm, spelat oavgjort mot topplagen Assyriska och Högsby. Killarna har visat att vi har något bra på gång. Men våren är jag inte helnöjd med. Amerikanen Juan Cruz kom sent in i laget, Angelo King trodde vi mer på, det har varit mycket frånvaro av olika anledningar mer än skador och avstängningar, vilket stört lite.

Fem matcher kvar hemma

Nässjö har fyra hemmamatcher kvar, efter Tord på fredag kväll, i form av Derby, AFK Linköping, Myresjö/Vetlanda och Högsby.

 På bortaplan väntar Kuddby i Norrköping, Boren i Motala och Assyriska i Jönköping.

- Det är roligt att serien är så pass jämn. Det finns inga gratispoäng någonstans. Vi gjorde en riktig svag halvlek hemma mot Hjulsbro och blev därför poänglösa. Det gäller att jobba i nittio minuter i varje match.

Dejan minns matchen i våras i Jönköping mot Tord då Nässjö fick Angelo King utvisad redan efter trettio minuters spel efter två gula kort. Ändå var Nässjö riktigt nära att kvittera på slutet till 2-2 genom amerikanen Juan Cruz.

- Klart det blev tungt att spela en man kort i sextio minuter. Tord är ett bra lag med 2-3 riktigt vassa spelare som kan avgöra på egen hand, påpekar Dejan.

Rörelse bland serberna

Den gången fanns inte Milos Mladenovic med i Nässjös lag men är med den här gången mot Tord. Killen som gjorde tre mål senast mot Boxholm och också tre mål hemma i höstpremiären mot Malmslätt.

Nu saknas istället en annan serb i Dusan Kenic, men Vladan Brdaric (saknades senast) och Bojan Kakas (som avbröt matchen mot Boxholm) är tillbaka till fredag kväll mot Tord.

Jimmy Erixon spelade ytterback senast mot Boxholm och fick beröm av Dejan efter matchen.

- Han har en härlig speluppfattning och det testet slog väl ut. Det lutar åt att han får fortsätta där.

 

Dejan tycker att Tord är ett väldigt bra organiserat lag och håller med om att Jönköpingslaget vann matchen på att man var bättre organiserat i första halvlek när Nässjö visade upp ett mycket stelt spel och inte fick mycket att stämma den gången.

- Nyckeln till att vi ska kunna bita oss kvar i toppstriden är att vi får behålla våra killar friska eftersom vi inte har någon jättestor trupp och inte drar på oss för många avstängningar på spelare som kan förändra en matchbild.

För många ger upp målet

Dejan tycker det är synd att många yngre killar ger upp ambitionen att spela högre upp i seriesystemet. För många väljer att gå ner i lägre division. De vill inte  ”offra” hundåren som det tar att spela sig in på en ordinarie plats i trean med chans att sedan ta sig vidare uppåt.

- Det krävs stenhård träning och satsning för att slå igenom som fotbollsspelare. Jag har ett utmärkt exempel på det i vårt lag i år i unge backen Arsalan Duna. Han är oerhört träningsvillig och under våren i träningsmatcherna slog han igenom och har sedan spelat i vårt A-lag.

Dejan vill också lyfta fram en kille i Nässjö FF i Philip Adamsson. En målvakt som egentligen trappat ner i sin stora fotbollssatsning på grund av studier i Växjö. Men under hela sommaren har han varit med NFF i träningen och står beredd som back up till Erik Dunåker. Fick också rycka in i målet när Dunåker var skadad i våras.

- Philip är värdefull för oss i NFF på många sätt och ställer verkligen upp för sin moderklubb nu när han själv lagt sin egen division 2-satsning lite på hyllan.

Kom och stötta NFF

Dejan vill se att Nässjös fotbollspublik, gärna de många medlemmar som finns i klubben, kommer till Skogsvallen denna fredagskväll för att stötta hans grabbar i det viktiga länsderbyt. 

Nässjö gjorde fin reklam för sig genom att vinna måstematchen i lördags uppe i Boxholm med 5-2. Nässjö är två poäng bakom Högsby som ligger på kvalplatsen uppåt.

Matcherna i omgången: Nässjö-Tord (fredag), Derby-AFK Linköping (fredag), Högsby-Hjulsbro (lördag), Assyriska Turabdin-Malmslätt (lördag), Boren-Kuddby (söndag), Myresjö/Vetlanda-Boxholm (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info