Hoppa till sidans innehåll

Delad pott för herrarna i höstens första träningsmatch

30 JUL 2020 23:55
Nässjö FF laddar för höststarten den 8/8 med att spela två träningsmatcher, den första avverkades under torsdagen, Högsby IK, hemmahörande i division tre, kom till Vallen. Matchen slutade 1-1, men hemmalaget var klart närmare segern.
  • Skapad: 30 JUL 2020 23:55

Högsby IK, till vardags hemmahörande i den sydöstra trean, bjöd på bra motstånd, och matchen blev en bra värdemätare för Nässjö FF. Hemmalaget startade starkt, och förutom några halvchanser som egentligen saknade kraft, så var det NFF som stod för spelet i halvlek ett. - Trots underläge i halvtid så är vi tillfreds med första 45, vi bjuder på en chans som de sätter dit i halvlekens sista minut, men jag tycker nog vi spelar i stort sett som vi vill, menar en nöjd tränare Fredrik Hult efter matchen. - Vi gör många bra saker framåt, och spelar ändå med minimal risk bakåt, ja, vi borde nog fått utdelning i första halvlek med tanke på hur vi uppträdde därute, fortsätte han.

Nässjö FF vaskade om från premiären, Dusan Kenic, Robin Herbertsson, Simon Andersson och Milos Mladenovic fick denna gången avstå sina startplatser till förmån för Elliot Wik, Darko Kikanovic, Alexandar Kitanovic och Tim Karlsson. Elliot, född 2001, är ett nytt ansikte i Nässjö FF, den lille liraren med det sylvassa fotarbete ställer hela tiden kluriga frågor till sina motståndare, och kommer förhoppningsvis bidra med att få in bollar i motståndarnas box oftare. Spännande!

Även om spelet mattades lite i andra halvlek, så var det i denna hemmalagets enda mål kom, då Dan Danneman ryckte loss och satte stabilt in friläget som betydde 1-1. Kanske borde NFF avgjort i matchens slutskede, då man fick spela en man mer sista tio minuterna, men man fick aldrig dit den där sista touchen, trots något friläge och ett par fasta lägen framåt. NFF-redaktionen noterade glädjande att unge Christian Crnoja fick testa på ett par minuters seniorfotboll, då den frejdige killen född 2004 fick entra planen med 10 minuter kvar. Kul!

Det skall sägas att Skogsvallens A-plan är ovanligt tät, och det är ibland lurigt att få med sig  bollen, något som bägge lagen fick känna på. 

För ytterligare information kan vi hänvisa till Mats Sturessons grymma rapportering på Min Fotboll, där finns ett par tillägg för detaljsökande supporters. Där finns också ett par videoklipp att beskåda, tack Mats för rapporteringen.

Tobias Svensson kämpade på bra på mittfältet, och bidrog med såväl fysisk kraft som styrande information till sina medspelare.

Nu väntar ytterligare en träningsmatch på måndag, då laget beger sig till erkänt svårspelade Furulid i Aneby, för match mot Aneby SK. Matcher mot ASK brukar innehålla kamp, samt givetvis ett par överraskningar signerat Tomas "Sprech" Erixon...  spännande! Sedna ser vi fram emot 8/8, då drar serien igång igen, med en tuff bortamatch mot Malmslätt.

Håll utkik här, och / eller på Facebook / Instagram, så dyker det upp NFFinfo då och då. Men, på måndag följer ni oss förstås på Min Fotboll, väl mött digitalt då!

Några bilder finns det, dem ser ni här.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info