Hoppa till sidans innehåll

Dunåker är laddad före ”sitt” derby mot Boxholm

04 AUG 2016 12:00
För tre år sedan spelade Nässjö FF:s 22-årige målvakt Erik Dunåker för Boxholm, innan det blev två säsonger i Aneby för Tranås-killen. På Svartåvallen står han åter i målet på lördag men då som motståndare till hemmalaget.
  • Skapad: 04 AUG 2016 12:00

- Klart att den här matchen i Boxholm är lite extra för mig, de flesta killarna är kvar än i dag i Boxholm som när jag spelade där. Så visst blir det något av ett derbymöte för min del nu när jag kommer i Nässjös målvaktströja, säger Erik.

Det finns också killar som bor i Tranås som spelar för Boxholm som Anton Segersson, Linus Rosell och Benjamin Björkegren, vilka Erik förstås är välbekant med.

Chansen är nog ändå liten att de tar sällskap i samma bil till Boxholm, även om Dunåker spelat en hel del tillsammans med dem.

- Nej, det blir väl att som vanligt hoppa på Nässjös spelarbuss i Tranås när vi beger oss mot Östergötland. Många bortaresor för min del med Nässjö blir inte så långa och tuffa. Tycker också det går bra att pendla för att spela fotboll i Nässjö. Tågen passar oftast bra och det tar bara en halvtimma mellan orterna.

Så det finns stor chans att du gör mer än en säsong hos Nässjö FF?

- Det får vi se efter den här säsongen vad som händer. Jag har skrivet kontrakt på ett år med dem.

Mer taggat från start

Sist fick Erik priset som bästa NFF-spelare när det blev förlust i sista sekunden efter nära fyra minuters tilläggstid på ett mycket egendomligt vis då Hjulsbros spelare står framför mållinjen och förlänger bollens bana med hälen.

- Det är ett solklart tufft offsidemål vi får emot oss. Hjulsbro har väl egentligen allt med sig i den här matchen. Första målet klarar jag i nio av tio fall. Vet inte hur han fick in bollen runt mig där med någon konstig skruv sedan vi tappat bollen utanför straffområdet.

Från läktarhåll såg det väldigt tamt ut i närkampsspelet i första halvlek från Nässjös sida. Håller du med?

- Jo, vi var inte med riktigt i första halvlek och måste starta mer taggat nu i Boxholm för att vinna mer boll där ute. Det är inte lätt att möta Boxholm på deras hemmaplan. 

Skadad senast mot Boxholm

När Nässjö spelade 0-0 hemma på Skogsvallen tidigt i våras mot Boxholm på en urusel plan så var Erik Dunåker skadad och Philip Adamsson vaktade målet.

- Jag har stått i en träningsmatch i Boxholms mål mot Nässjö när vi föll med 0-1 och Nässjö spelade riktigt bra vill jag minnas på konstgräset i Nässjö. Den säsongen fick jag annars min stora chans först på hösten i Boxholm i trean och fick stå i de flesta av matcherna.

Nässjö spelade den säsongen i elitfyran, så lagen fick aldrig mötas i seriespel.

Fem poäng till varje kval

Det är fem poäng upp till kvalplats och fem ner till negativ kvalplats. Nässjö hade sin stora chans hemma mot Hjulsbro att haka på toppen och måste reparera skadan nu i Boxholm.

- Så är det väl, men det är ändå nio matcher kvar och 27 poäng att kämpa om. Det var sättet vi tappade en poäng på som grämer mest förstås. Vi hade en gubbe mer på planen och gick för segermål, istället får vi ett regelvidrigt i baken i slutsekunderna. Det är väldigt tufft att förlora på det viset. Nu måste det vara glömt för att jobba vidare. Jag tycker ändå det ser ganska bra ut i vårt lag inför fortsättningen.

Dunåker har också hittat formen under slutdelen av vårsäsongen efter att ha blivit helt skadefri också.

- Jag har en härlig back up i duktige Philip Adamsson med division 2-meriter. Det gör att vi får bra klass på målvaktsträningen. Vi sporrar varandra. Klart att jag måste spela bra i målet för att få vara kvar där, så är det ju med en så pass bra målvakt som Philip bakom.

Upp till bevis nu Nässjö

Dunåker gör ingen hemlighet av att Boxholm borta blir lite av en nyckelmatch för Nässjö om laget ska vara med i kampen om de översta platserna eller dras in i kampen om kval neråt istället.

- Negativt kval tror jag inte det minsta på. Det är vi för bra för. Men vi måste upp till bevis nu i Boxholm och visa att vi hör hemma där uppe bland de främsta, menar Dunåker.

Matcherna i omgången: Boxholm-Nässjö, Kuddby-Derby, Tord-Boren, Hjulsbro-Assyriska Turabdin, Malmslätt-Myresjö, AFK Linköping-Högsby.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info