Hoppa till sidans innehåll

Spelsugen Dusan tillbaka i NFF efter avstängningen

29 JUL 2016 08:40
Den 28-årige mittfältaren i Nässjö FF, Dusan Kenic, har inte spelat någon match sedan dagen innan midsommarafton borta mot Högsby.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2016 23:28

 Dusan var avstängd i den heta höstpremiären förra söndagen mot Malmslätt på Skogsvallen och fick se sitt lag från läktaren vinna med 5-2.

- Klart jag är oerhört spelsugen. Har tränat hårt när jag varit hemma på semester hemma i Serbien i sommar. Vi har haft en härlig stämning i laget på träningarna i Nässjö de här två veckorna och det är viktigt för att lyckas, säger Dusan.

Kvitterade borta på slutet

I kväll valde dock tränare Dejan Prvulovic att ställa in träningen i värmen för att spelarna ska få vila sig till lördagens match mot Hjulsbro.

Det enda som gällde på Skogsvallen i kväll var massage på några av spelarna inför denna hemmamatch som är så viktig för att Nässjö ska få häng på toppstriden.

- Det är ett duktigt spelande lag vi möter i detta Hjulsbro, det bäddar för en bra match. I seriepremiären mot dem borta kvitterade vi i slutminuten, säger Dejan.

Dejan vill ha tre poäng i present

Själv fyller Dejan år under matchdagen, 51, påstår att bästa presenten han kan få är tre poäng av sina spelare.

Dusan Kenic hade stundtals en ganska tuff vårsäsong men på slutet lossnade det för den tekniske mittfältaren i NFF. I fyra raka matcher har Nässjö nu gått obesegrat fram. 

- Jag tycker alltid som fotbollsspelare att jag kan prestera ännu bättre än jag gjort, men min vårsäsong i år var väl kanske inte som den förra säsongen. 

Dusan har vant sig vid Svensson-livet

En förklaring tror Dusan kan ligga i att han blev pappa för första gången för knappt ett år sedan. Tidigare var han van vid att vara fotbollsproffs också på dagarna. Nu gäller helt enkelt ett heltidsjobb kombinerat med en papparoll hemma i familjen.

- Jag har vant mig bättre med det livet nu, allt kan inte handla om fotboll. Det var lite motigt i våras med fotbollen för min del, men i höst tror jag att det ska fungera betydligt bättre för mig på fotbollsplanen. Hjulsbro blir en tuff match, men kan vi vinna så är vi med på allvar i toppstriden, anser Dusan.

Men redan den 12 augusti hemma mot Tord kommer Dusan att saknas igen i Nässjös lag. Hans son fyller då ett år och ska då enligt serbisk tradition döpas på sin ettårsdag och det sker i Dusans hemland.

- Jag hade gärna spelat mot Tord, men fotbollen kan inte alltid gå i första hand när sonen ska döpas, påpekar Dusan.

Alla spelare tillgängliga

Lite tycker allt Dusan att det var synd att det blev ett uppehåll när han både själv och laget var så bra efter seger mot Myresjö/Vetlanda, plus oavgjorda matcher mot serieettan Assyriska och serietvåan Högsby. Men kan Nässjös besegra Hjulsbro nu så kryper NFF upp två poäng bakom Högsby och har detta lag kvar på hemmaplan.

- Vi får ta en match i taget, men med många matcher kvar hemma på Skogsvallen så finns chansen kvar att i alla fall komma tvåa i serien och gå till kval.

Alla spelare i Nässjö FF är tillgängliga. Alexander Herbertsson som var sjuk senast är tillbaka också. 

Dusan går förstås in direkt från start. Men det är tufft om många andra platser i laget. Men fyra av NFF-spelarna ligger i dag på två varningar, så det kommer förstås att gå åt spelare framöver under hösten.

- Vi har konkurrens nu igen på alla platser. Även på målvaktssidan då en så pass duktig målvakt med division 2-meriter som Philip Adamsson är klar för back up för Erik Dunåker, påpekar Dejan.

Dejan tror på Dusan

Dejan har sett på de senaste träningarna att Dusan Kenic är oerhört spelsugen och tror att han kommer göra en mycket bra insats mot Hjulsbro på lördag eftermiddag.

- Alla killar i laget har jobbat mycket bra på de senaste två veckornas träningar, därför tyckte jag det bästa var att låta dem vila i värmen i kväll dagen innan matchen för att ladda batterierna för morgondagen, avslutar Dejan.

Övriga matcher i omgången i helgen är: Tord-Kuddby, Malmslätt-Boren, AFK Linköping-Assyriska Turabdin.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info