Hoppa till sidans innehåll

Dystert poängtapp i Råslätt

01 SEP 2019 09:45
Nässjö FF:s herrar spelade under lördagen 1-1 på ett soligt Råslätts IP, ett resultat som innebär att det var två "förlorare" som dystert kontaterade att möjligheterna för att stanna kvar i division två ser allt mörkare ut.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2019 09:45

Förutsättningarna inför mötet mellan Råslätts SK och Nässjö FF var klara - laget som tar tre poäng tar definitivt upp jakten på att haka på i tabellen. Förlorarna skulle få ytterligare påfyllning av kvicksand i det bottenträsk som gör möjligheterna att leva kvar i division två i stort sett obefintliga. Resultatet 1-1, ett relativt rättvist sådant, innebar ju yttreligare ett kliv emot division trespel säsongen 2020.

Nässjö FF startade matchen friskt och skapade en del chanser inledningsvis, och i efterspelet av en hörna efter en kvart blev Simon Andersson nedriven med straffspark som påföljd. Milos Mladenovic kunde med ett distinkt skott sätta NFF i förarsätet, om än att RSK-målvakten hade fingrarna på bollen. Första halvlek bjöd på en ganska öppen fotboll, betydelsen av matchen till trots, och vi som sympatiserar med dagens bortalag hade nog räknat in en pausledning när klockan närmade sig de 45. Hemmalaget ville annorlunda, och i första halvleks sista spark kom så kvitteringen, ett ytterst olyckligt moment för Nässjögrabbarna, och en djup suck susade över det stora antalet tillresta Nässjö-sympatisörer.

NFF-fanan vajade över bortastå på Råslätts IP.

Halvlek två präglades av hemmalagets försök att via långa inkast och fasta situationer få till farligheter framför Pontus Laine i Nässsjökassen - och någon gång såg det ganska farligt ut, men bortalagets fötter var de som nådde bollen i de flesta fall, och därmed frredades målet från påhälsning matchen ut.

Filip Siljander stoppar en hemmaspelare. 

NFF fick, ju längre matchen gick, ägna sig mer och mer åt kontringar, och i två eller tre fall kunde dessa mycket väl resultera i mål, men det ville sig inte. Frejdige mittfältaren Filip Siljander hotade hemmaförvaret med kontringslöpningar gång på gång, och kunde sånär få utdelning då han antingen avslutade själv eller hittade hårt kämpande Milos Mladenovic, men utdelning uteblev.

I matchens absoluta slutsekunder kom den kanske hetaste chansen, men i avslutningsögonblicket studsade bollen upp en bit - och nämnde Mladenovic fick bollen över det övergivna Råslättsmålet - en studs som symboliserar Nässjö FF:s division tvåäventyr säsongen 2019.

- Tungt, mycket tungt, säger sportchef Peter Jonsson efter matchen. - Vi har gjort det vi kan för att hålla laget kvar på vad vi tycker är en passande nivå, men det vill sig inte riktigt, menar Jonsson.

Zvonimir Ladan och Tomas Lövdahl hade gärna fått med sig alla tre pinnar från Råslätt.

Ytterligare bilder från matchen hittar ni här.

I veckan besltuade sig Allan Zizinga och Adam Kisitu sig för att lämna NFF-skutan, då man på grund av "bristande motivation" väljer att inte fullfölja säsongen. Två spelare med kvalitéer som mycket väl kunde bidragit på fotbollsplan, men med inställning som tyvärr präglat stora delar av truppen detta år. Under säsongen har många spelare tyvärr sökt sig från Nässjö FF, och omsättningen i truppen är en del av de faktorer som innebär att man nu befinner sig där man gör. En trupp består ju av olika individer, men tyvärr har pågående säsong haft lite för många som inte kunnat "stå upp när det blåser", och då sätter det spår i hela truppen. 

Nu är ju hoppet inte helt ute, men att titta på tabellen ger nog tyvärr mer huvudbry än energi, utan nu är det heder, samvete och moral som är faktorer som kommer prägla avslutningen av serien, om det sedan på ett närmast mirakulöst sätt, kan innebära något annat än direktnedflyttning, ja då får man se det som en bonus.

NFF-redaktionen summerar ändå veckan positivt, och konstaterar att vår duktiga herrjuniorer har en DM-final att se fram emot efter en 2-0 seger mot Aneby SK. Finalen spelas mot Hvetlanda GIF, som imponerande slog ut Jönköping Södra med 2-1. Håll utkik efter finaldatum på hemsidan. På tal om DM, vårt F-04 lag skall även de  försöka ta sig till final, men då måste IFK Värnamo besegras på bortaplan kommande helg. Om så sker hoppas vi på final på hemmaplan.

Förhoppningsvis får vi ändå ett positivt slut på veckan, då våra damer har chansen att ta tre pinnar hemma mot Vimmerby klockan 15.00 på Skogsvallen.

Väl mött!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info