Hoppa till sidans innehåll

En hela ”femma” nyförvärv klar för Nässjö FF

10 DEC 2016 11:43
Fem nya spelare i klump kunde Nässjö FF:s presentera i dag på morgonen till sitt herrlag under inomhusträningen i Handskerydshallen.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2016 18:38

Alexander Jonsson, 23, vänder hemåt igen till moderklubben efter en riktigt stark säsong i division två för Vimmerby som både mittfältare och mittback. Han missade bara en match av tjugosex hos Vimmerby då han var sjuk.

- Känns oerhört skönt att det är klart nu med NFF. Det var ju tillbaka hit jag helst ville. Nu har jag också från och med januari månad fått arbete på Brinellskolan som elevassistent.

Vann dragkampen mot Tenhult

Nässjö FF vann dragkampen med division 2-laget Tenhult som också Jonsson var i kontakt med.

- De hade ett bra erbjudande också, men kompisarna i NFF vägde tyngre än tvåan den här gången. Jag tror Nässjö FF kommer bli en klass bättre kommande säsong än de var under det här året, säger Alexander.

Uttalandet i förra artikeln från Alexander att Vimmerby geografiskt låg fel till som ort och långt till de stora orterna fick stora proportioner i lokalpressen i Vimmerby.

- Det blev inte så populärt att jag uttalade mig på det viset om Vimmerby, påstår Alexander. 

15 kilo större Saliba

Tommy Saliba är också en hemvändare. 21-åringen som varit borta i två säsonger och här handlar det om comeback eftersom han inte spelat någon fotboll alls.

- Nu är jag rejält sugen istället på att spela och ser verkligen fram emot den här säsongen, sa Tommy i dag på morgonen.

En betydligt mer muskulös Saliba fick vi se nu på dagens träning.

- Jo, jag har tränat mycket styrketräning under de här åren, så det är absolut inte pizza som gjort mig större. Även om mina lagkompisar här bakom tycks tro det. Det är hårt slit bakom de femton kilona jag väger mer nu och som jag förhoppningsvis kan ha nytta av som försvarsspelare.

Tommy Saliba och Hugo Nyström

Nu är Göth mogen

Ett av de tre andra nyförvärven är mittfältaren Pontus Göth, 20 (fyller snart 21), från Stensjöns IF som vår hemsida spekulerade i var på gång föregående helg, 

- Det känns helt rätt att ta steget nu efter en månads träning med NFF. Jag tränade ju två månader med dem också i fjol. Men då tyckte jag att jag inte var riktigt mogen. I år är tiden bättre och Stensjön är väl medvetna om att jag vill satsa högre nu än femman.

Arsalan Duna, Bojan Kakas och Pontus Göth under dagens träning

Två spelare åker från Tranås

23-årige Tranåskillen, backen Hugo Nyström, som senast spelat i Aneby SK. Skrev också på i dag för Nässjö. Han har varit med hela vintern och tränat med laget.

- Det är förstås division 3-spel som lockar. Tranås FF ligger på mig varje år, också i år. Men nu tar jag sällskap med vår målvakt Erik Dunåker till Nässjö. Vi bor faktiskt i samma trappuppgång i Tranås och är kompisar, så det passar ju bra.

Hugo har spelat mot Nässjö flera gånger både med Aneby och Tranås FF, Han gjorde A-lagsdebut i TFF som 17-åring.

- Jag är vänsterfotad och det har jag haft mycket nytta av som ytterback. Senast jag mötte Nässjö var med Aneby och då slog vi dem på Furulid. Annars har jag nog förlorat mest i derbyna mot dem. Jag vet att konkurrensen blir stentuff om A-lagsplatserna i NFF, inte minst i försvaret, säger Hugo.

Meriter från J-Södra

Anfallaren Daniel Aprudo, 23, från Vrigstads IF, har nyligen flyttat till Nässjö och vill då testa lyckan i trean hos NFF.

- Jag ska försöka satsa hårt på att ta en plats. Problemet för fotbollen är att jag jobbar skift och kan bara träna rejält varannan vecka. Därför fanns jag inte med i alla matcher i Vrigstads IF i fjol. Men jag söker nytt jobb här i Nässjö för att underlätta en fotbollssatsning.

Daniel har meriter från Jönköping Södra där han spelade i deras Tipselitlag.

- Jag fick också testa med J-Södras A-lag som då låg i Superettan.

Aprudo håller fortfarande på att lära känna spelarna i Nässjö, det var tredje gången han tränade med NFF i dag.

En hel femma nyförvärv alltså till Nässjö FF och det lär inte vara slut med detta. Nässjö ska i år ha många spelare att tillgå så det räcker gott och väl både till A- och till ett mer hårdsatsande U-lag.

Röda laget vann

Röda slog gula laget under dagens match på träningen

 Gula laget somnade till på slutet

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info