Hoppa till sidans innehåll

En spelsugen Anel Bobar står beredd och i bra form

27 APR 2017 20:50
Nässjö FF har två bra målvakter i sin A-lagstrupp, 23-årige Erik Dunåker och 29-årige Anel Bobar. Erik har fått förtroendet i de två första vinstmatcherna mot Högsby och Myresjö/Vetlanda. På lördag hemma mot IFK Motala är det dags för Anel i målet.
  • Skapad: 27 APR 2017 20:50

Bobar som kom tillbaka till Nässjö den här säsongen efter en säsong i Assyriska Turabdin från Jönköping som tog steget upp i tvåan efter överlägsen serieseger i Nässjös division 3-serie.

Nu gör Anel Bobar sin femte säsong i NFF under sin tredje sejour här.

- Jag har alltid trivts bra med allt här i Nässjö FF. Klart jag vill spela så många matcher som möjligt. Men jag tycker att vår tränare Dejan Prvulovic gjorde rätt val som tog ut Erik i de två första matcherna eftersom vi vunnit båda, (3-2 mot Högsby och 2-1 mot Myresjö/Vetlanda).

Finns alltid en roll för laget

I genrepet mot Gullringen den 8 april spelade Anel sin senast match, då Erik och han fick stå en halvlek vardera.

- Vi trivs bra ihop Erik och jag. Båda tror jag ser det positiva med konkurrens och försöker hela tiden sporra varandra vilket skapar trygghet åt laget. Den av oss som får sitta på avbytarbänken har ändå en roll där också och måste vara beredd givetvis hela tiden på att få hoppa in om något händer. Visst är jag oerhört spelsugen nu. De två senaste veckorna på träningarna tycker jag att min form har varit mycket bra.

Fått träna i Målen

Någon träning på Skogsvallens gräsplaner har det ännu inte blivit för NFF:s herrar, utan spelarna har fått hålla till på planen i Målen.

Anel tycker att årets NFF-upplaga är bland det bästa han varit med i.

- Första året jag var här hade vi också ett starkt lag. Konkurrensen om platserna i laget är stentuff. Jag tror att våra tränare under säsongen kommer ge alla chansen. Själv ska jag sannerligen försöka ta vara på min chans nu, det kanske i så fall ökar chansen till spel i Norrköping mot Smedby nästa helg.

Mot Smedby borta för två år sedan i en seriepremiär gjorde Anel en riktigt bra match, trots att Nässjö då förlorade i seriepremiären. I år är det alltså full pott för NFF och ny hemmamatch i tredje omgången.

En ny tävlingsnolla för Anel?

Förra säsongen fick Anel bara chansen i tre tävlingsmatcher hos Assyriska, men i samtliga höll han nollan.

Blir det en ny nolla nu mot nykomlingen Motala som inlett med två raka förluster, 1-4 mot Myresjö/Vetlanda och 0-3 mot Hjulsbro?

- Någon risk för att vi underskattar något lag finns inte. Vi måste ha fullt fokus på det som ska utföras på planen efter våra tränares upplägg. Det gäller förstås att vara lika motiverade som i våra två första matcher, annars är det lätt att åka på en förlust. I den här serien kan säkert alla lag slå alla, tror Bobar.

Tränare Andreas Jonasson tar sannerligen inget ut på förhand. även om hans lag har två raka vinster och Motala två raka förluster.

- Ett lag som gått upp från fyran till trean kan inte vara dåligt. Vi har full respekt för Motala men vet förstås inte lika mycket om dem som de lag vi möter i den här serien varje år. Vi får se vilken förstaelva vi ställer på benen. Vi har många spelare att välja på.

Matcherna i den tredje omgången är: Högsby-Eneby, Torstorp-Hjulsbro, Myresjö/Vetlanda-Smedby, Värnamo Södra-Tord, AFK Linköping-Grebo, Nässjö-Motala.

Thomas Holmqvist

Skribent: Johan Palmquist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info