Hoppa till sidans innehåll

En tuff uppgift väntar NFF på bortaplan i Östergötland

01 SEP 2017 19:27
Fem matcher återstår i trean för Nässjö FF som ligger tvåa just nu och på kvalplats till tvåan. På söndag väntar östgötalaget Grebo på bortaplan.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2017 19:28

Ett lag som är tre poäng efter Nässjö och på fjärde plats. Viktiga poäng på spel alltså i en tuff uppgift för Dejans grabbar.

 När lagen mötes på Skogsvallen den 27 maj blev det Nässjö-seger med 2-1 sedan NFF vänt underläge 0-1 efter mål av Tobias Svensson och Dan Danneman.

- Jag var på plats när Myresjö/Vetlanda mötte Grebo på Myrvalla i söndags och fick värdefulla svar om Grebo. Ett rutinerat bra lag där jag såg många starka sidor i detta lag som det gäller att se upp med för oss, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic under kvällens träning.

NFF-tränaren  visade en video för sina spelare och hade teoripass hur laget ska uppträda på söndag för att ha  någon chans att ta poäng mot Grebo.

Erik Dunåk har spelat färdigt efter att ha brutit handen i matchen mot Tord. Har kantas han av målskyttarna senast mot Grebo Dan Danneman och Tobias Svensson

Spelare tillbaka i NFF

Flera spelare är tillbaka efter förra fredagens derby mot Tord som Nässjö vann med 1-0. Dan Danneman spelar igen efter skada, Pontus Göth var bortrest mot Tord, målvakten Philip Adamsson är frisk igen och kan få chansen nu när Erik Dunåker är borta för resten av säsongen med bruten handled i slutet av matchen mot Tord

Dusan Kenic är också klar för spel efter att ha varit avstängd i två av de senaste tre matcherna och är oerhört spelsugen, vilket de senaste träningarna visat.

- Jag ska absolut inte dra på mig mer avstängningar,. Det gäller att hålla munnen stängd och bara köra på i fortsättningen. Vi har allt i egna händer. Skulle vi vinna de fem matcher som återstår är vi seriesegrare och division 2-lag nästa år. Vägen dit är förstås fortfarande lång och många svåra matcher är kvar. Inte minst på söndag mot Grebo. Vi hade en tuff match mot dem hemma i våras, tycker Dusan.

 

Inte förlorat i höst

Samtidigt är det ett plus för NFF att få tillbaka flera rutinerade spelare i laget till den här toppmatchen, vilka kan avlasta de juniorer som fått vara med i de senaste matcherna när det varit bortfall av spelare. Nässjö har ändå inte förlorat någon match i höst.

- Det gäller som spelare att vara påkopplad nu i alla matcher som återstår. Kanske var vi inte det riktigt när vi mötte jumbon Motala borta och bara fick 2-2, samma sak mot Smedby hemma när vi gjorde 3-2 bara fyra minuter före slutet, men ändå "kopplade av" och släppte in 3-3. Där har vi fyra poäng som vi aldrig skulle ha släppt. Jag lovar att nu ska det vara fokus till hundra procent i 90 minuter i de matcher som är kvar, menar lagkaptenen Tobias Svensson.

Två gånger Alexander färdigspelat

Det är mer än målvakten Erik Dunåker som spelat färdigt för säsongen, långtidsskadade Alexander Jonsson och Alexander Herbertsson får ladda om batterierna till nästa säsong.

Men en spelare som anfallaren Dan Danneman gav klartecken för spel på kvällens träning till matchen mot Grebo på söndag. Senast han spelade i segermatchen mot Eneby borta var han dock högerback.

- Det vet man aldrig var Dejan kommer att placera mig. Det blir tuff konkurrens om platserna i startelvan när så många är med igen efter att ha saknats mot Tord där våra juniorer gjorde bra ifrån sig, säger Danneman.

Forward eller back,  var spelar Danneman mot Grebo?

Matcherna i omgången: Torstorp-Högsby (lördag), Hjulsbro-Myresjö/Vetlanda (lördag), Tord-Smedby (lördag), Linköping-Värnamo Södra (lördag), Grebo-Nässjö (söndag), IFK Motala-Eneby (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info