Hoppa till sidans innehåll

Ett derby på Skogsvallen som båda lagen måste vinna

14 SEP 2016 20:33
Över 350 matcher gjorde Nässjö FF:s tränare Dejan Prvulovic för Myresjö IF, klubben som förstås sitter djupt rotad i hans hjärta.
  • Skapad: 14 SEP 2016 20:33

Inför derbyt mot Myresjö IF/Vetlanda FF på Skogsvallen nu på lördag är han väl medveten om att Nässjö måste ha poäng för att komma ifrån kvalstrecket som finns tre poäng bakom när tre omgångar är kvar att spela. Där med samtidigt krossa Myresjö/Vetlandas dröm om att gå upp i tvåan.

- Mitt Myresjö IF som jag spelade och tränare finns inte längre, påstår han med ett leende på läpparna.

Men han har som tränare fört upp båda de enskilda klubbarna Myresjö IF och Vetlanda FF i divisionerna. Nu måste han enbart tänka på Nässjö FF:s öden förstås.

- Klarar de att besegra oss på Skogsvallen på lördag är det bara att önska dem lycka till i fortsättningen i kampen att ta sig upp. Men jag är säker på att de kommer få möta ett mycket revanschsuget Nässjö efter våra hemska 2-7 i helgen som var, menar Dejan. 

Nässjö vinner ofta derbyn 

NFF-tränaren älskar höglandsderbyn och även hans spelare som ofta under senare år gått segrande fram ur dessa.

- Det är verkligen roligt med sådana här matcher. Det är detta som fotbollspubliken också vill se på höglandet. Jag beklagar verkligen att Aneby och Hvetlanda GIF åkte ur i fjol. Jag hade gärna också sett ett Tranås FF på division 3-nivå. Tänk om vi varit med alla fem i trean.

Dejan får tillbaka den tidigare avstängde Jimmy Erixon i laget och det är endast långtidsskadade (knä) Jesper Frohm som nu är borta.

Alla vet vad som gäller

Målvakten Erik Dunåker var bästa spelare hos Nässjö i lördags när han ändå tvingades släppa in sju mål.

- Vi måste upp minst en nivå rent kampmässigt. Alla vet om att det var för dåligt mot Linköping och at vi inte gjorde jobbet i andra halvlek. Visst gjorde det mycket att vår mittback Viktor Rosenkvist tvingades lämna planen. Han är viktig för oss. Nu är det derby och det ser alla i laget fram emot. Vi vet vad en seger mot Myresjö/Vetlanda skulle betyda för vårt lag, säger Tranåskillen Dunåker.

Erik Dunåker har gjort en bra första säsong i NFF.

Inte alltid bortasegrar

Anfallaren Milos Mladenovic gör mål i så gott som varje match nu i höst. Lite trögare har det varit med målskyttet för Dan Danneman där framme.

- Vi brukar vinna mot Myresjö/Vetlanda och det där som jag läste i tidningen att de sa från Myresjöhåll att det alltid brukar bli bortavinster i våra derbyn. De har slagit oss en enda gång på Skogsvallen och det var i fjol i sista omgången då inte så mycket stod på spel. Men de har rätt i att vi brukar vinna borta mot dem, säger Danneman.

 

Jubel i NFF:s omklädningsrum efter seger på Vitalavallen.

Ordkriget tar fart inför det viktiga höglandsderbyt på lördag där Myresjö/Vetlanda måste vinna för att vara med i kampen om kvalplatsen till tvåan. Nässjö behöver också en seger för att komma längre ifrån det otäcka negativa kvalstrecket.

Dusan Kenic på spelhumör betyder mycket för Nässjö

Svår avslutning för Nässjö

 Myresjö/Vetlanda ställs mot Linköping borta och Assyriska hemma i sista omgången.

Boxholm, Malmslätt och Boren ser alla tre ut att ha gjort sitt i trean för den här gången, Derby på kvalplats är tre poäng efter Nässjö men hela nitton mål sämre också. Nässjö håller förstås tummarna för att serietvåan Högsby slår Derby på söndag. Men efter sig i tabellen just nu har Nässjö också både Kuddby och Hjulsbro som möts i helgen. Men en derbyvinst för NFF skulle betydda massor med tanke på att matcher mot de två topplagen återstår.

Matcherna i helgens omgång: Nässjö-Myresjö/Vetlanda (lördag), Boren-Assyrsika Turabdin (lördag), Kuddby-Hjulsbro (lördag), Tord-Malmslätt (lördag), Linköping-Boxholm (lördag). Derby-Högsby (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info