Hoppa till sidans innehåll

Förändringar i herrtruppen inför ett sportsligt osäkert 2021

13 DEC 2020 22:22
Trots en osäker tid när det gäller kommande matcher och träningar, så kan NFF-redaktionen efter en tids stiltje konstatera ett par förändringar i herrtruppen inför 2021.
  • Skapad: 13 DEC 2020 22:22

Som bilden avslöjar, och som ni sett på sociala medier tidigare, så har truppen inför 2021 stärkts upp med två nya spelare, om än att den ena, målvakten Viktor Svensson, tränat med laget regelbundet hela 2020.

- Viktor har ju tränat bra med oss, och skött matchande i Bodafors med bravur, och han ar utvecklats till en målvat som definitivt kan ta upp kampen om platsen som förstamålvakt, menar målvaktstränare Terry Dalberg. - Som det ser ut nu så har vi tre riktigt bra målvakter, forstätter Terry, och menar att det är hög klass på såväl nämnde Viktor, som Joel Sturesson ( som vaktade målet mestadels under 2020 ), samt unga löftet Jakob Kinberg, 18-åringen som gjorde ett par matcher i seniorsammanhang under gångna säsongen. 

Viktor Svensson tar nu steget fullt ut, välkommen in i truppen!

Det andra namnet som är nytt i truppen, är Alex Almström, en egen produkt som tagit vägen från fotbollsskolan på Handskerydsgruset, via ungdomsfotboll på Skogsvallen, till IFK Värnamo under gymnasietiden, men som nu alltså vänder åter till Nässjö FF som seniorspelare.

- Jag hade två bra år i Värnamo, men samtidigt ett tuff tid mellan våren 2019 och våren 2020, där skador förstörde stora delar av fotbollsaktiviteterna. Där var det mycket rehab, och visst behöver jag fortfarande matcher och ordentlig träning, men nu känns det riktigt bra, menar Alex. - Första tiden hade jag en bra utbildningsperiod och fick bra träning under duktige Fredrik Bägerfeldt, han gav mig förtroende, och vi gick väldigt bra ihop. Han var en starkt bidragande orsak till att jag var en av de i U19 som tränade mest regelbundet med A-laget under första tiden i klubben. När jag i våras sedan kunde komma fullt tillbaka till fotbollen leddes laget av Evgueni Kouznetsov, en annan ledartyp, men även med honom fungerade det bra. Spelet i U19 allsvenskan är svårt att jämföra med seniorfotboll, men tittar man på de bästa lagen, exempelvis Malmö FF går det otroligt fort, där handlar om att ta rätt beslut blixtsnabbt, menar Alex vidare.

Alex Almström, här flankerad av Pontus Göth och Tim Karlsson på  smittsäkert avstånd.

Nu handlar det för första gången om renodlad seniorfotboll, ( även om Alex 2016 innan han lämnade NFF deltog i träningar och någon enstaka match med herrlaget under Dejan Prvlovics ledning ) men han avslöjar att det känns väldigt bra av de intryck han fått av tränare Hult och Peter Jonsson hittills. - Jag hoppas på att kunna bidra med inställning, jag vill vinna lika gärna på träning som på match,  får jag bara hålla mig skadefri så blir det ett spännade år, fortsätter Alex. Ett par killar finns kvar från tiden innan Värnamo, Tobbe (Svensson), Tim (Karlsson), PG ( Pontus Göth), Milos ( Mladenovic), och det var kanske någon till, så det är inte helt nytt,  avslutar Alex.  

NFF-redaktionen konstaterar glädjande att hemvändaren väljer Nässjö FF, Alex blir ett tillskott som bidrar såväl på som utanför planen. 

Övrigt nytt gällande spelartruppen är att mittbacken Benjamin Sacic inte kommer tillhöra laget då tillökning till familjen inte gör det så smidigt att resa från Jönköping lika frekvent. Även August Sander kommer inte heller han kommer pendla de fyra milen från Jönköping utan kommer spela kommande säsong någonstans i Vätterbygden, eventuellt blir IK Tord ny tillhörighet.

Av frågetecknen återstår egentligen bara Elmedin Kvrgic, där är det fortfarande inget bestämt. Dock förs diskussioner med några namn till, något riktigt spännande, men mer än så vill inte sport Herr avslöja.  Nu är det ju ytters osäkert med matchstart 2021, men efter nyår ska det i alla fall vara ok med träningar under vissa omständigheter, då kommer laget i alla fall börja träna, även om starten för tävlingsverksamheten är ytterst osäker.

Förslaget för hur serien ska kunna se ut ser ni nedan, några lag känner vi igen från 2020, och några är nya. 

Med detta tackar NFF-redaktionen för nu, men vi återkommer om något förändras  gällande serier, matcher eller spelartruppen.

Nordöstra Götaland – 11 lag

Nässjö FF,  Stensjöns IF, Västerviks FF, Assyriska IF (Norrköping), BK Ljungsbro, Borens IK, Eneby BK, Grebo IK,  IK Sleipner, Söderköpings IK, Torstorps IF.

 

 
Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info