Hoppa till sidans innehåll

Förlust i lördagens träningsmatch

11 MAR 2018 09:21
Nässjö FF gjorde under lördagseftermiddagen en "Sverige anno VM 1990", det vill säga man åkte på en uddamålsförlust med 1-2. Resultat var inte helt rättvist sett till spelet, men det är ju målen som räknas...
  • Uppdaterad: 11 MAR 2018 09:21

Ett vindigt Huskvana med en småhal blöt konstgräsmatta var förutsättningarna när Nässjö FF mötte Råslätts SK under lördagens träningsmatch. Matchen mot Råslätt, blivande seriekonkurrent i division två kommande säsong, inleddes med ett bollskickligt Nässjö FF som stundtals rullade ut motståndet, men utan att komma till några giftiga avslutslägen. Råslätt spelade inledningsvis rakare, och försökte på så sätt nyttja sin tyngd och fysik, två faktorer där Nässjö FF kom till korta. Med två av dessa rakare bollar kom så matchens första chanser, bägge tvingade Philip Adamsson i Nässjömålet till fina ingripanden. Nässjö kunde under första 45 inte förvalta bollinnehavet till några farligheter mer än ett par hörnor, men dessa förblev resultatlösa. En jämn första halvlek, men ett spelmässigt tryggare Nässjö FF. Ett glädjeämne var nyförvärvet Roman Tello ( mer om honom i separat artikel ), Tello dominerade luftrummet i ett antal dueller mot sin betydligt resligare motståndare till Råslättsfolkets förtret. Denne chilenares timing och spänst har knappast setts i NFF.tröjan sedan Christian "Lillen" Forsells dagar...

l

 Vinst varje gång för Roman Tello mot sin frustrerade motståndare...

Bägge lagen bytte lite folk i paus, Nässjö FF plockade ut Bojan Kakas som stod för en stabil första halvlek, han ersattes av Simon Andersson. Andra halvlek startade Råslätt lite piggare, inledningsvis var det Nässjö FF som fick jaga på det luriga underlaget. Just nämnde Simon stod fö ett frejdigt inhopp, och fyllde på energiskt från sin högerbacksplats.

k

Simon Andersson stod för ett piggt inhopp och börjar bli varm i NFF-dressen.

Ytterligare några byten för Nässjö, pigge Daniel "Appe" Aprodu samt evigt unge Jimmy Erixon bidrog med ny energi och Nässjö kunde återigen ta över spelet en stund in i andra halvlek. Mitt i Nässjöpressen kunde Råslätt via sin högerkant komma till inlägg, och på en retur rakt ut i banan var det tomt på Nässjöspelare vilket innebar 1-0 på en överspelad Phille. - Målet, ja faktiskt bägge Råslättsmålen kommer efter att vi inte varit på tårna, menar Ninos Töre efter matchen. Detaljer som vi pratat om men där vi inte är på tårna avgör ju jämna matcher som denna, fortsätter Töre.

Inte många minuter efter Råslättsmålet kunde så Nässjö kvittera, ett stiligt anfall på högerkanten där Daniel Aprodu luggar sin försvarare slutar hos Dan Dannemans sträckta vrist, och då var Råslätts annars duktige målvakt chanslös. Ett riktigt stiligt Nässjömål, Dannemans elegans i avslutet som föregicks av Appes snabba fötter, ett riktigt bra anfall.

l

Målfirande Nässjö efter Dannemans balja.

Tyvärr för NFF supportrarna runt planen fastnade skrattet i halsen när Råslätt nästan direkt på avspark gör 2-1, en situation där Nässjö inte var riktigt på hugget. Resterande tid spelasav utan några jättechanser från något håll, 2-1 slutar så matchen.

- Vi möter ett individuellt skickligt lag, detta visste vi om, och jag tycker inte vi riktigt följer "Gameplan" till 100%, säger coach Töre efter matchen. Matchen i helhet är okej, och om vi bara får bukt med våra misstag så gör vi en godkänd match, menar Ninos, och fortsätter - Jag är nöjd med sätter vi håller bollen på, jag tycker vi är trygga med boll, även om det kommer något felpass då och då. Summerat en okej insats.

Från redaktionens sida en helt okej match, med lite extra plus för Dusan Kenic som general på mitten. Pigga inhopp från Jimmy, Simon och "Appe" visar på bredd i truppen. I Nässjö saknades Karlo Goranci, Milos Mladenovic, Tobias Svensson och Tim Karlsson, och med dessa fyra hela och friska finns en bra konkurrenssituation i truppen.

Väl mött i Vimmerby nästa helg!

Skribent: K K
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info