Hoppa till sidans innehåll

Förlust i Råslätt

24 JUN 2018 22:15
Nässjös herrar fick inte med sig poäng från den tuffa bortamatchen mot Råslätt, matchen slutade med förlust, 3-2 efter 2-1 till hemmalaget i paus. Nässjö var varnat på förhand, men kunde ändå inte hindra ett taggat Råslätt.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2018 22:17

Ett nykomponerat Nässjö FF sedan senast, denna gång utan avstängda Juxhin Marra och Petrus Kocadag, men med Alexander Jonsson tillbaka i startelvan. Viktor Rosenkvist fick tyvärr redan på uppvärmningen kasta in handduken då han fick känning av en sträckning, så det blev även en sen förändring direkt inpå matchen.

Matchen startade ganska jämnt, bägge lagn hade vissa chansr äen om man kunde ana att hemmalaget var aningen mer bekväma med bollinnehavet - även om de riktiga chanserna uteblev. Istället var det Nässjö som genom Alexander Herbertsson kunde göra matchens första mål, men glädjen blev inte långvarig, redan två minuter senare var det kvitterat.

Alexander Herbertsson, första målskytten på Råslätts IP.

Råslätts mål borde kanske kunnat stoppats i ett par tidigare lägen - men Nässjöspelarnas beslutsamhet var i dessa tillfällen inte tillräckligt bestämda - och det har visat sig tidigare liksom idag - obeslutsamhet och tveksamheter straffar sig skoningslöst i division två. 

Den stora mängden tillresta Nässjösupportrar förtjänade ett bättre resultat in i pausen - men tji fick vi.

En aning slumpartat kunde hemmalaget nicka in 2-1 bara minuten före pausvilan - och visst syntes det att detta mål kom som en örfil inför vilan, ett tråkigt avslut på en annars hyggligt jämn första halvlek.

Halvlek två hade Nässjö mer bollinnehav, men Råslätt är ett giftigt lag i omställningar och Nässjöoffensiven kunde denna dag inte luckra upp det täta Råslättsförsvaret mer än en gång per halvlek, ett självmål från Råslätt hjälpte inte till poäng denna dag. Det ska sägas att Nässjö hade chanser utöver målen, Leaford Allen borde nog gjort ett mål i öppen kasse i första halvlek (om än att han fick bollen i vänsterfotsläge) och såväl Alex Jonsson som Daniel Aprodu kunde fått in en kvittering, men inte.

Carlo försökte - men hade inte nycklarna för att dyrka upp låsen i Råslättsförsvaret.

- Det fattades lite energi hos oss idag, Tobias Svensson och Dan Danneman gör okej insatser, men visst kan vi snäppa upp lite till överlag, säger Stefan Hallberg, som också är fundersam att hemmalagets #10 Abraham Ibrahim tillåts göra två mål. - Han är sylvass, och vi varnade för honom innan matchen, men tyvärr, han lurar oss ändå två gånger om. - Vi skapar ju tillräckligt med chanser för att få poäng, men får bryta ihop och ladda för en bra träning imorgon och en spännande cupmatch på tisdag mot Stensjön, avslutar Stefan.Chris försökte i värmen, men inte heller han hittade målet i Råslätt.

NFF-redaktionen har redan börjat ladda för Cupderbyt på tisdag.

Välkommen till Vallen, tisdag 19.00.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info