Hoppa till sidans innehåll

Förlust men klart godkänd premiär av Nässjö FF

11 FEB 2017 16:53
Nässjö FF höll nollan till sista kvarten i sin första match för säsongen borta mot division 2-laget Assyriska på Rosenlunds konstgräs i Jönköping. Men Assyriska gjorde till slut två mål och vann med 2-0 (0-0).
  • Skapad: 11 FEB 2017 16:53

- Jag är jättenöjd med den här premiärmatchen. Assyriska är betydligt längre fram än oss med matcher i Tipshallen innan. Vi inriktade oss på defensiven i första hand i dag mot ett så pass starkt lag. I första halvlek gjorde killarna ett fantastiskt bra jobb och det var en härlig stämning i vår trupp, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Nässjö åkte med totalt 16 spelare till Jönköping och alla fick spela mycket.

Nässjö var starka på fasta situationer både när det handlade om defensiven  och när NFF själva i offensiven hade fasta situationer. Nässjö skapade några lägen på kontringar, men hade ändå inte den där riktigt stora målchansen.

Dusan saknades

Saknades gjorde Dusan Kenic, Dan Danneman och Alexander Herbertsson. Spelare som normalt tillhör förstauppställningen i Nässjö FF.

- Vi fick chansen nu att testa nya spelare som inte var med i vårt gäng förra säsongen. Alla dessa som Hugo Nyström, Pontus Göth, Tommy Saliba och Daniel Aprudo visade  att de kommer finnas med i bilden i vårt A-lag, tyckte Dejan.

Tommy Saliba och Hugo Nyström

Målvakterna delade på sysslan

Målvakterna Erik Dunåker och Anel Bobar stod var sin halvlek. Anel i andra halvlek mot sitt gamla lag som han spelade för i fjol när Assyriska gick upp i tvåan. 

Nässjö fick träna mycket på den här gången hur de ska agera med mycket spel utan boll eftersom hemmalaget den här gången på Rosenlund ägde mycket boll. NFF-spelarna fick jaga mycket.

Aneby nästa hemma

- Nästa gång mot Aneby får vi säkert ha mer boll inom vårt lag och då kan jobba mer med offensiven. Det är det som är bra att möta lag från olika divisioner för att få mer träning på vissa saker beroende på vad  motståndet tillåter, menar Dejan.

Resultatet i en träningsmatchpremiär i vinterväder spelar inte så väldigt stor roll. Men nu är i alla fall Nässjö FF igång på allvar utomhus säsongen 2017.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info