Hoppa till sidans innehåll

Första förlusten i trean är nu ett faktum för Nässjö

03 JUN 2017 17:03
Nässjö FF lyckades inte infria förväntningarna i dagens bortamöte i Linköping mot Hjulsbro, som tidigare inte rosat marknaden i trean och tillhörde gängen i bottenregionen. Men nu vann östgötarna mot serieledarna med 2-0 (2-0).
  • Uppdaterad: 03 JUN 2017 17:16

NFF-tränaren Dejan Prvulovic var av förklarliga skäl inte speciellt glad efter matchen nu när första förlusten i serien kom.

Till på köpet tappade Nässjö också serieledningen till Myresjö/Vetlanda, vilka vann med 2-0 uppe i Östergötland mot Torstorp i dag. 

Nässjö har nu ett mål sämre än Myresjö/Vetlanda, som i förra omgången ganska lätt besegrade Hjulsbro med 4-1.

- Vi ska också vinna en sådan här match för vi är det tekniskt  bättre fotbollslaget i båda halvlekarna. Men det räcker inte att spela bollen bra när vi inte sätter våra målchanser. Att de leder med 2-0 i halvtid är helt missvisande. Det var vi som hade chanserna, säger Dejan.

Inget flyt för Milos

Den som missade mest målchanser var Milos Mladenovic som sannerligen inte haft något flyt i vår. Amerikanen Christoper Ramirez hade också några bra möjligheter.

- Jag tycker Dusan Kenic är vår klart bästa spelare i dag. Han har mycket boll och styr på mitten i vårt lag.

I försvaret saknades avstängde Bojan Kakas. Det var också två billiga mål som Hjulsbro gjorde på kontringar  när Nässjö dominerade händelserna på planen och tryckte på med mycket folk inne i hemmalagets straffområde.

En tillfällig svacka?

- Vi var helt enkelt inte vakna i vårt straffområde när vi släpper in målen. Nu måste vi skaka av oss det här. En förlust kommer alltid förr eller senare. Nässjö FF har ofta haft svårt för Hjulsbro och det är lite av en skräckmotståndare för oss. Jag visste det skulle bli en tuff match men trodde vi skulle klara av att vinna med något mål i alla fall, sa Prvulovic.

Som lovar att det kommer ett heltaggat och revanschsuget Nässjö FF till hemmamatchen mot Torstorp på lördag. Då är troligen också mittfältaren Alexander Jonsson tillbaka i laget igen efter sin långvariga fotskada som han fick i en träningsmatch mot Vimmerby. Division 2-klubben som "Alex" lämnade till den här säsongen.

- Killarna måste visa att det här var en tillfällig svacka. Vi får se vad vi gör för ändringar i laget för att få igång målskyttet. Att förlora mot Hjulsbro tycker jag var onödigt. Vi borde ha klarat av att hämta hem tre poäng här på vårt spelövertag. 

- Visst försvarade sig Hjulsbro riktigt bra och det ska de ha en eloge för. Men jag tycker vi  bjuder på båda deras mål och i så fall skulle det slutat 0-0 när vi har en sådan där dag då det inte vill sig i avslutningarna, summerade NFF-tränaren.

"Leo" är avstängd

De båda målen kom i sjunde och den trettioandra matchminuten genom Alaa Najeeb och Robin Mattsson.

Noterbart var att amerikanen Juan "Leo" Cruz hos NFF fick sin tredje varning och är 

avstängd nästa match hemma mot Torstorp på lördag.

Innan sommaruppehållet återstår två hemmamatcher mot Torstorp och Värnamo, plus topplagen AFK Linköping och Myresjö/Vetlanda borta. 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info