Hoppa till sidans innehåll

Försvarsspelet har lagt grunden till NFF-framgångar i höst

14 SEP 2017 17:39
Försvarsspelet är ofta grunden till framgång och ger sedan grannlåten i offensiven. I de fyra senaste segermatcherna på raken har Nässjö FF bara släppt in tre mål och gjort tretton.
  • Skapad: 14 SEP 2017 17:39

Det har blivit två bortasegrar i Östergötland mot Eneby 2-1 och Grebo 6-1. Hemmavinsterna har kommit mot Tord 1-0 och Hjulsbro 4-1.

I alla dessa fyra matcher har den normalt spelande ytterbacken och rutinerade 28-årige Jesper Frohm spelat mittback och även i slutminuterna mot Tord fått hoppa in som målvakt.

- Hela vår fyrbackslinje har varit klockren i dessa segermatcher, tycker jag. Bojan (Kakas) och jag trivs bra med varandra i mitten.  Viktor Rosenkvist som fått flytta ut på ytterbacken har gjort det perfekt och Hugo Nyström på den andra ytterbacken gör den ena stormatchen efter den andra. Vi har mött flera bra lag nu och bara släppt tre mål på fyra matcher. Det är starkt gjort, säger Frohm.

Hugo Nyström

Möter seriens skyttekung

Nu på lördag väntar en ny östgötaresa för NFF till Torstorp utanför Finspång. Jesper Frohm känner sig ganska hemtam i Östergötland eftersom han spelade några år med Assyriska i Norrköping.

- Jag tror att jag har spelat  i Östgötacupen en gång uppe i Torstorp och jag är nog den enda spelaren i NFF som varit där tidigare. Det blir absolut ingen lätt match för oss. Har vi en bra dag tycker jag vi ska ha möjlighet att ta en trea där uppe.

Alla i Nässjö FF är väl medvetna om att Torstorp har seriens skyttekung i Bylent Halili som gjort 15 mål så här långt. Nässjös bäste målskytt Christoper Ramirez har gjort 11 mål.

- Vår anfallare Pontus Göth har stenkoll på alla duktiga motståndare och hela säsongen har han pratat om denne Bylent Halili i Torstorp. Vi får försöka hitta ett motvapen för att få stopp på deras duktige skyttekung.

Två fjärdedelar av Nässjös backlinje, Jeppe Frohm med bollen och bakom honom Viktor Rosenkvist

Två höststarka lag

Torstorp föll borta mot Myresjö/Vetlanda i helgen med 2-3 och saknade då en del spelare, bland annat sin skyttekung. Annars har Torstorp gått mycket starkt i höst och varit obesegrat precis som Nässjö. När lagen möttes i våras på Skogsvallens C-plan blev det 2-2 sedan Nässjö tappat halvtidsledningen 2-0 och Bylent Halili kvitterat till 2-2.

- Bylent är säkert med mot oss då och är utvilad. Men vi får med en utvilad spelare också i Milos Mladenovic efter sin avstängning, säger Frohm.

Senast Milos spelade mot Grebo gjorde han tre av de sex målen.

Myresjö/Vetlanda mot serieledarna

Samtidigt som Nässjö möter Torstorp borta så spelar Linköping hemma mot Myresjö/Vetlanda. Hur vill man i Nässjö FF (serietvåa) att en sådan match ska sluta mellan ettan och trean i serien.

- Det går vända och vrida framåt och tillbaka med resultatet där. Vi får inrikta oss på vår match i första hand och ta det som blir på annat håll.

Efter helgens omgång återstår bara två omgångar. I nästa omgång möts alltså Nässjö och Linköping på Skogsvallen när Myresjö/Vetlanda tar emot Värnamo Södra på Myrvalla.

I sista omgången sedan möter Nässjö Värnamo Södra på bortaplan. Myresjö/Vetlanda åker bort också för att möta Högsby. Linköping däremot spelar hemma mot Smedby.

Matcher i den tjugonde omgången: Hjulsbro-Smedby (lördag), Torstorp-Nässjö FF (lördag), Linköping-Myresjö/Vetlanda (lördag), Värnamo Södra-Högsby (lördag), Motala-Tord (söndag), Grebo-Eneby (söndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Peter Jonsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info