Hoppa till sidans innehåll

Frohm är NFF:s hjälpgumma som sätter laget före jaget

23 AUG 2017 06:00
Han har spelat på många olika platser den här säsongen Nässjö FF:s 28-årige rutinerade ytterback Jesper Frohm. Senast blev det som mittback i segermatchen mot Eneby borta när ordinarie mittbacken Viktor Rosenkvist var avstängd.
  • Skapad: 23 AUG 2017 06:00

Tränare Dejan Pruvolovic har ofta också skickat fram Frohm i offensiva uppgifter på mittfält och även på kanten i anfallet.

-  När man är så pass gammal struntar man i jaget och sätter alltid laget som nummer ett. Vill tränaren ha mig på en viss plats är det bara att acceptera och köra på, menar Jesper.

En handfull klubbar

Jesper har hunnit med att spela i fem olika klubbar, moderklubben Malmbäcks IF, Husqvarna FF,  Assyriska i Norrköping, Tenhults IF och Nässjö FF i två olika omgångar.

- Jag trivs utmärkt i Nässjö FF och det är inte omöjligt att jag fortsätter ytterligare några år att pendla från Jönköping fem gånger i veckan.

Mot Eneby gjorde mittbacksparet Jesper Frohm och Bojan Kakas båda en stormatch. Eneby hade faktiskt inte så där jättemånga klara målchanser. Det blev stopp vid straffområdet mot ett väl samlat NFF-försvar.

- Jag kan nog hålla med vår tränare Dejan Prvulovic att vi gjorde rent taktiskt och försvarsmässigt vår bästa match för säsongen. Vi hade bra koll på den här matchen mot det tunga och storvuxna Eneby.

Jesper Frohm i en offensiv ride på kanten i matchen mot Högsby

Varit målvakt i tvåan

Nu väntar Tord på fredag kväll i länsderby och en spelare som bor i Jönköping vill förstås vinna en sådan match.

- Visst känner jag en del spelare i Tord, om inte jätteväl men ändå.

Tords målvakt Rikard Hallin har Frohm ett speciellt minne av från tiden i Tenhult då han faktiskt fick ersätta honom i tvåan när denne målvakt blivit utvisad efter en straff.

- Han står i mål med hjälm efter att ha fått några hjärnskakningar. Jag tog på mig den men lyckades ändå inte rädda straffen. Jag har  ändå stått i mål på så hög nivå som division 2, säger Jesper och skrattar gott.

Jo, han har alltså varit "hjälpgumma" tidigare också för andra lag än Nässjö FF.

Fredagskväll perfekt för derby

På målvaktssidan behöver väl knappaste Jesper rycka in i Nässjö FF eftersom det i dag fins tre stycken, Erik Dunåker, Anel Bobar och Philip Adamsson. Det sistnämnde gjorde säsongsdebut i målet i segermatchen i lördags och klarade sig bra. Bara ett insläppt mål på straff.

Att spela en fredagskväll (OBS! avspark 18.15) tycker Jesper ska bli extra kul i ett derby mot Tord.

- Det brukar komma lite mer folk då. Vi vann mot dem borta med 3-0 en fredagskväll i våras. Vi får hoppas att det är vår tur nu att vinna båda derbyn, vilket Tord gjorde förra året mot oss.

Alla matcher nu känns som kvalmöten

Jesper tror inte att han får spela mittback igen eftersom Viktor Rosenkvist är spelklar igen.

- Viktor och Bojan är starka mittbackar och väl inspelade med varandra. Kanske får jag spela ytterback nu.Bara jag får vara kvar på planen bland de elva som startar. Vi har många yngre spelare på gång. Junioren Tim Karlsson har gjort det bra de två matchen han har fått starta nu.

Frohm tycker att man ska fokusera på en match i taget i det läget som är. Allt kan hända i den här jämna division 3-serien där i stort sett alla lagen är väldigt mycket att spela för i de sex sista omgångarna.

- Så är det ju och varje match känns som ett kvalmöte.

Bojan Kakas och Viktor Rosenkvist, som är till baka efter avstängning, bildar säkerligen återigen mittbackspar hemma mot Tord på fredag. Tobias Svensson till höger som spelade västerback senast när slog Smedby borta. Var Nässjös lagkapten spelar på för position på fedag återstår att se.

Mer stolpe in för NFF

Du bor ju i Jönköping har då aldrig Tord varit på dej och frågat om du vill spela för dem?

- Inte vad jag kan minnas mer än när jag gick på Sanda fotbollsgymnasium. Då hörde de sig för.

I dagens Tord finns en före detta NFF-spelare i Nebyat Sirak som fanns med i startelvan i Tords senaste segermatch mot Myresjö/Vetlanda (5-0). En spelare som Jesper spelat ihop med i Nässjö FF.

- Jag tycker vi har haft mycket stolpe ut den här säsongen,  det vore väl inte mer än rätt om vi kunde avsluta säsongen nu med mer stolpe in i matcherna, tycker Frohm.

Efter fredagens länsderby är det fem matcher kvar för Nässjö mot Grebo borta, Hjulsbro hemma, Torstorp borta, Linköping hemma och Värnamo Södra borta.

Matcherna i omgången: Nässjö- Tord (fredag),  Värnamo.Torstorp (lördag), Linköping-Motala (lördag), Högsby-Hjulsbro (söndag), Myresjö/Vetlanda-Grebo (söndag), Smedby-Eneby (måndag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info